Poreklo prezimena Dimitrić

16. februar 2012.

komentara: 37

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (37)

Odgovorite

37 komentara

  1. Mirjana Marković

    Ja sam Mirjana Marković, unuka Vojislava Dimitrića iz Šabačke Kamenice i ćerka Dragoslava Dimitrića, koga zovu Kokan. Rodjena sam u Šapcu, a živim u Novom Sadu.

  2. Branka Stevic

    Ja sam Branka rodjena Dimitric moj je deda Ljubisav Dimitric ,otac Mijat,stricevi Zoran ,Milenko ,Srbislav,Svetislav ,tetke Milanka,Bojka svi su rodjeni u Sabackoj Kamenici i slave Sv.Jovana Krstitelja ,volela bih vise da saznam o svojim korenima i rođacima…Ako je neko u rodu sa gore navedenim imenima moze da me kontaktira ..Hvala puno

  3. Marija Dimitrić

    Smatram da je ovako najlakše stupiti u kontakt.

    https://www.facebook.com/marija.dimitric.1?mibextid=LQQJ4d

  4. Milan Dimitrić

    Poštovanje svima ! Ja sam MIlan Dimitrić rođen u Beogradu, sin Miodraga i unuk Zlatomira iz sela Oglađenovac, okolina Valjeva. Naša krsna slava je Sveti Alimpije i postoji usmeno predanje da smo se preselili iz okoline Šapca, selo Dublje u 19 veku.

  5. Luka Dimitrić

    Ja se zovem Luka Dimitrić od oca Miodraga Dimitrića i majke Nade, živim u Majuru kod Šapca. Poreklom sam iz Hercegovine i slavimo svetog Nikolu. Moj pokojni đed Dragoljub Dimitrić i njegov brat blizanac Dušan koji je živ i dalje su odrasli u Beloj Crkvi kod Krupnja. Imaju brata Boju čini mi se po majčinoj sestri, Dragoljub sa svojom ženom Kosom ima dva sina Miodraga (mog oca) i Milorada moga čiču koji živi u Nemačkoj i ima sina Matiju i ćerku Anu. Dok drugi brat blizanac Dušan koji je ostao u Beloj Crkvi ima sina Nebojšu i ćerku Jasminu. Nebojša ima dva sina Ognjena i Dušana a Jasmina ćerku Kristinu i sina Marka. Znam da đedovi imaju još braće i sestara ali nažalost im imena ne znam, neki od njih su umrli. Ono šta još znam je da im se otac zvao Mića a majka Bula ili su je samo tako zvali.. Voleo bih da znam još više o svom prezimenu i poreklu jer vrlo malo znam, ako neko misli da može da mi pomogne neka se javi.