Василић

14. фебруар 2012.

коментара: 17

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (17)

Одговорите

17 коментара

  1. Vasil

    Vasilići sa Tare vode poreklo iz Hercegovine, Gacko. Slava je Stevandan 9. januar i velika je familija.

  2. Milenko

    Priboj sa Majevice, Republika Srpska
    Aranđelovdan

  3. Никола Василић

    Ја сам из Обреновца, моја фамилија Василић је већ 5-6 колена у Јадранској Лешници у околини Лознице, занимљиво је да се даље од даљег чукундеде не зна више. Славимо Светог Николу. Иако сад има више засебних кућа у околним селима, све су потекле из једне куће. Што ме доводи до закључка да се некада давно неки предак ту доселио, јер реално фамилија није огромна. Нема више фамилија које деле исто презиме, већ сви који у околини носе наше презиме су нам даљи или ближи рођаци

    • Radenko Vasilic

      U selu Batkovici kod Priboja na Limu zivi vrlika porodica Vasilica.Slavimo Nikoljdan a pisanih tragova o poreklu nema.Secanja dosezu da smo tu oko 200 godina.Vasilica ima u okolini Nove Varosi pa sam pokusao da nadjem neku vezu ali bezuspesno.

  4. Vasilic Sanja

    Bosanski Brod. Slavimo SV. GEORGIJA, 06. maja.

  5. Немања

    Моје име је Немања Василић, моји су из села Горња Чађавица, села између Бијељине и Угљевика (Република Српска). Споменици сежу до мог чукунђеда Риста, а славимо Срђевдан (20. октобар). Гледајући крсну славу, рекло би се да смо поријеклом са приморја (од Боке Которске до Дубровника) јер су ти свеци били тамо изузетно поштовани.