Василић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Василић

Василић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (6)

 • Jasmina Simic Miladinovic

  Moja baba Marica je iz familije Vasilic iz Korenite,opstina Loznica. Ne znam odakle potice ova familija. Da li mozda neko zna? Pozdrav!

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ВАСИЛИЋ, презиме доста распрострањено у Срба, ријетко у Хрвата. Главна матица им је Доње Драгачево, средње Полимље, околина Таре, гдје су бројне породице са овим презименом регистровали српски теренски истраживачи, етнолози, етнографи, фолклористи.
  Василића има, такође, у Колубари и Подгорини, затим у Јасеници и у крагујевачком крају. Настањени су и са лијеве стране Саве – у Срему. Има их у Лежимиру испод Фрушке горе и у селу Гргуревцима (ови тврде да су се доселили из Црне Горе). Презиме Василић нашло се и у околини Ровиња (Истра).
  Што се тиче њихове матичне области, засеоци Василићи постоје у Доњој Краварици у Доњем Драгачеву, као и у селу Ђурићи близу Власенице у Босни.
  Патронимично је то презиме према давном претку Василију.
  Тиме је досељавање стриговачких Василића недвосмислено потврђено; стари завичај им је негдје у Србији, једно од набројаних мјеста, можда баш Доње Драгачево или Полимље. Доселили су се у Крајину, претпостављамо, са другом струјом сточара, у XVII вијеку, а можда и раније. Славе ријетку славу – Светога Евангелисту Матеју, а то је слава и србијанских Василића (25, XX, 603-604). ‘

  Одговори
 • Dule

  Ja sam Dusko Vasilic, moji preci sto ja znam, sedam kolena ziveli u Banjici ispod Jelice planine.slavimo Sv. JOVANA KRSTITELJA slavu (20 januar.) Danas niko ne zivi od Vasilica u Banjici kod Cacka,a tacno je da niko nije ni otudjio zemlju,dosta vasilica zivi u Cacku ,i naravno da pomenem veliki rod ,potomak koji se odselio u Sabac .lično znam dr Rada Vasilica i brata advokata Jovana Vasilic.naravno veliki pozdrav za sve Vasilice……velika familija dosta
  Fakultetskih obrazovanih ,a bogami majstora zanatlija i to bas dobrih.Radna vredna i poštena familija!!!!!!

  Одговори
 • Андреј

  Презивам се Василић. Сви Василићи за које знам живе у Крајини, општини Мркоњић Град. Моја крсна Слава је Ђурђевдан.

  Одговори
 • Aleksandar

  Ja sam Aleksandar Vasilić, živim i rođen sam u Beogradu ali je moj otac iz sela Batkovići kod Priboja kao i mnogobrojna rodbina u samom gradu Priboju i okolini. Slavimo Svetog Đorđa tj. Đurđevdan ali takođe imam rođake koji slave i Svetog Nikolu.

  Одговори
 • Aleksanda

  Ja sam Aleksandar Vasilic,zivim u Lesnici opstina Loznica.
  Slavimo svetog Nikolu.
  Ne zmam bas mnogo o poreklu Vasilica.
  Ali iz prica nekih starijih pominje se Priboj.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top