Vasilić

14. februar 2012.

komentara: 17

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (17)

Odgovorite

17 komentara

  1. Vasil

    Vasilići sa Tare vode poreklo iz Hercegovine, Gacko. Slava je Stevandan 9. januar i velika je familija.

  2. Milenko

    Priboj sa Majevice, Republika Srpska
    Aranđelovdan

  3. Nikola Vasilić

    Ja sam iz Obrenovca, moja familija Vasilić je već 5-6 kolena u Jadranskoj Lešnici u okolini Loznice, zanimljivo je da se dalje od daljeg čukundede ne zna više. Slavimo Svetog Nikolu. Iako sad ima više zasebnih kuća u okolnim selima, sve su potekle iz jedne kuće. Što me dovodi do zaključka da se nekada davno neki predak tu doselio, jer realno familija nije ogromna. Nema više familija koje dele isto prezime, već svi koji u okolini nose naše prezime su nam dalji ili bliži rođaci

    • Radenko Vasilic

      U selu Batkovici kod Priboja na Limu zivi vrlika porodica Vasilica.Slavimo Nikoljdan a pisanih tragova o poreklu nema.Secanja dosezu da smo tu oko 200 godina.Vasilica ima u okolini Nove Varosi pa sam pokusao da nadjem neku vezu ali bezuspesno.

  4. Vasilic Sanja

    Bosanski Brod. Slavimo SV. GEORGIJA, 06. maja.

  5. Nemanja

    Moje ime je Nemanja Vasilić, moji su iz sela Gornja Čađavica, sela između Bijeljine i Ugljevika (Republika Srpska). Spomenici sežu do mog čukunđeda Rista, a slavimo Srđevdan (20. oktobar). Gledajući krsnu slavu, reklo bi se da smo porijeklom sa primorja (od Boke Kotorske do Dubrovnika) jer su ti sveci bili tamo izuzetno poštovani.