Бајалица

12. фебруара 2012.

коментара: 2

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Војислав Ананић

    БАЈАЛИЦА, доста раширено презиме, евидентирано у мјестима: Бачка Паланка, Бачвани, Београд, Владимировац, Горња и Доња Слабиња, Двориште, Инђија, парох. Костајница, Никшић, Панчево, Поткозарје, Стара Пазова (16,318). Презиме је могло настати једино по занимању женске особе – бајалице – врачаре, врачарице, гатаре (24,13), и свакако је ријеч о надимку. Бајалице славе Јовањдан.

  2. Bosko

    Poreklo Bajalica je iz Nikšića, tačnije stare Hercegovine, jedan deo Martinovića se prezivao Bajalica, jer je izvorna slava Martinovića Sv. Nikola, a Bajalica Sv.Jovan. Nakon ubistva bega dolazi do selidbe u Hercegovinu, Bosansku Krajina i Dalmacija, ali dan danas imate Bajalica u Strasevini kod Nikšića, pa vas molim da to ubacite kao zvaničan podatak, jer imamo i porodično stablo od 1721godine. Pre toga imaju razne teorije kako smo se pre prezivali od Orlovića…… Do plemena Banja a.

    Pozdrav i molim vas do dopunite.

    Hvala unapred!