Порекло презимена Бугарчић

11. фебруара 2012.

коментара: 24

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (24)

Одговорите

24 коментара

  1. Sinisa

    Pozdrav svima,ja sam Bugarcic iz Begaljice,opstina Grocka,slavimo Vavedenje,koliko znam dosli smo iz Pirota,u selu postoji manastir Rajinovac koji je po predanju napravio neki gazda Bugarcic jer su njegovi sinovi ubili i opljackali slugu koji je radio kod gazde,kada je naplatio svoj rad i posao kuci sinovi su ga ubili,na tom mestu su se culi jauci i pojavio se izvor,gazda da bi se iskupio,od Rajinih para napravi crkvu,otuda ime Rajinnovac-Rajinovac.Postoje turski zapisi o toj crkvi iz 1525 god.,nisam siguran da li smo mi u Begaljici od tada.Ako neko zna nesto vise bice mi drago da cujem.

  2. Sumadinac

    Familija Bugarcic postoji takodje u selu Ljubic (kod Gruze, ne kod Cacka). Slave sv. Nikolu….

  3. Данка

    Моја мајка је од Бугарчића из Мишара код Шапца. Оно што знам је да су ту настањени преко 120 година. Мој прадеда је рођен 1909 године, а његови су ту већ живели одавно. Крсна слава им је Аранђеловдан. По бабиној причи они су се пре 1900-те презивали Пурић. Имају чак још увек и њихови надгробни споменици у Мишару, лично сам их видела. После тога су се чак неки презивали и Пурић Бугарчић док се временом то презиме није сасвим изгубило. А зашто Бугарчић не знам, није то ни она знала.