Порекло презимена Бакић

11. фебруар 2012.

коментара: 47

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (47)

Одговорите

47 коментара

  1. Помаже Бог,

    Мој отац Милош Бакић рођен у Црвенки, Бачка, од оца Петра и мајке Наранџе (Вукелић). који су са својим породицама избегли у Србију 1943.године бежећи од усташа. Само знам да је мој деда Петар рођен у селу Чемерница у Карловачком срезу 1925. год. од оца Марка и мајке Станице а деда му се звао Стеван Бакић и даље од тога не знам. Славимо Срђевдан.

    Хвала унапред ако неко нешто зна о мојој породици!
    Марко

  2. Ива

    Поштовање Никола, да ли имате неке информације за Бакиће из Забрђа/Андријевице који славе Свету Петку као крсну славу. Мој деда, Драган Бак ми је причао да потичемо од Васојевића али ме то много занима у детаље које не могу нигде наћи. Мој деда се крајем 20. века преселио у Београд где је рођен мој отац, Дарко Бакић, касније мој брат и ја. Један дедин брат остао у Беранама а други је отишао у Куманово у Македонији. Његове деце има свуда по Црној Гори, Будва, Подгорица… Ако неко зна где могу наћи детаљније о мом пореклу молим да напише. Хвала унапред!

    • Bakić

      Svetu Petku ste preuzeli……..izvorna slava svih Bakića iz Zabrdja je Arandjelovdan.Morate otici u Andrijevicu u crkvu i naci cete sve sto vas zanima.Naravno da su Bakići iz najstarijeg plemena Vasojevica.Pozzz

  3. Снежана

    Поштовани,
    има ли неко информације о Бакићима који се налазе у Бјелом Брду, околина Добруна? Мој деда је пок.Милош Бакић, који се одатле преселио у Војводину 61’ ожењен Радином рођ. Ракић.
    Молим Вас за било какву информацију. Хвала!

  4. Зоран

    Postovani,
    Potreban mi je podatak oko prezimena Murgovic koja porodica je doseljena pocetkom proslog veka u Tetovo Makedonija
    Hvala i pozdrav,
    Zoran

  5. Милош Бакић

    Поздрав,

    Интересује ме да ли неко зна нешто о породици Бакић из околине Ужица, село Каран и ужа околина?
    Чуо сам да је један господин радио комплетна породична стабла за све породице тог села а за Бакиће чак и до 13 колена уназад.
    Ако неко има неку информацију молио бих да јави.
    Унапред хвала.

  6. Vladimir Anđelković

    Poštovani,
    Tragajući za porodičnim stablom dobio sam informaciju da su mi pretci iz sela Zabrđe, Andrijevica. Navodno su se doselili odatle u Srbiju i naselili u selu Mlanča, Kraljevo polovinom 19og veka. Najstariji koga sam otkrio je Vasilije Anđelkovic koji je rodjen negde 1870. Još 3 brata su rođena u tom periodu Jeremija, Novica i Stanko. Oni su prezime dobili po ocu Anđelku ali ne znam kako se Anđelko prezivao. Jedino znam da je Jeremija sahranjen kao Obradović. Ako im je rođeni brat onda bi trebalo da se Anđelko prezivao Obradović. Postoji i opcija da je postojao Anđelkov brat Obrad pa da su oni braća od stričeva. Slavimo Aranđelovdan.
    Ako neko nešto zna neka mi se javi.

    Pozdrav

    • Petar Bakić

      Zdravo,

      Moj deda Stanko Bakić je rođen u selu Zabrđe kod Andrijevice, mislim da mu se deda zvao Petar ili Petronije, mislim da je Petar jer mi je on dao to ime.
      Ne znam ako je išta pomoglo. 🙏🏼

  7. Petar

    Pozdrav,

    Da li neko zna o mom dedi Stanku iz Zabrđa, ko je bio njegov otac, deda, pradeda? Pamtim imena Zarija, Petar i Petronije, ali ne znam ko je ko.
    Svaka info bi mi pomogla 🙏🏼

    e-mail: [email protected]

  8. Никола

    Поздрав свима. Занима ме порекло фамилије Бакић из села Перна – Кордун .

    Коју славу славе ?