Порекло презимена Бакић

11. фебруара 2012.

коментара: 29

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (29)

Одговорите

29 коментара

 1. Помаже Бог,

  Мој отац Милош Бакић рођен у Црвенки, Бачка, од оца Петра и мајке Наранџе (Вукелић). који су са својим породицама избегли у Србију 1943.године бежећи од усташа. Само знам да је мој деда Петар рођен у селу Чемерница у Карловачком срезу 1925. год. од оца Марка и мајке Станице а деда му се звао Стеван Бакић и даље од тога не знам. Славимо Срђевдан.

  Хвала унапред ако неко нешто зна о мојој породици!
  Марко

  • Boki

   Svi Bakići koji slave Srdjevdan su poreklom iz okoline Oplenca,svi Bakići koji slave Arandjelovdan su poreklom iz Zabrdja-Andrijevica.Procitaj “poslednji srpski despot Pavle Bakic” i razjasnice ti se odakle u Hrvatskoj prezime koja je u to vreme bila pod Madjarskom upravom.Pozdrav

 2. Ива

  Поштовање Никола, да ли имате неке информације за Бакиће из Забрђа/Андријевице који славе Свету Петку као крсну славу. Мој деда, Драган Бак ми је причао да потичемо од Васојевића али ме то много занима у детаље које не могу нигде наћи. Мој деда се крајем 20. века преселио у Београд где је рођен мој отац, Дарко Бакић, касније мој брат и ја. Један дедин брат остао у Беранама а други је отишао у Куманово у Македонији. Његове деце има свуда по Црној Гори, Будва, Подгорица… Ако неко зна где могу наћи детаљније о мом пореклу молим да напише. Хвала унапред!

  • Bakić

   Svetu Petku ste preuzeli……..izvorna slava svih Bakića iz Zabrdja je Arandjelovdan.Morate otici u Andrijevicu u crkvu i naci cete sve sto vas zanima.Naravno da su Bakići iz najstarijeg plemena Vasojevica.Pozzz

 3. Снежана

  Поштовани,
  има ли неко информације о Бакићима који се налазе у Бјелом Брду, околина Добруна? Мој деда је пок.Милош Бакић, који се одатле преселио у Војводину 61’ ожењен Радином рођ. Ракић.
  Молим Вас за било какву информацију. Хвала!

  • Baka

   Snežo,ja sam rođen u Bjelom Brdu.Źivim u Kaću.Rođaci smo.U Bakićima od tvoje bliźe familije je samo Źeljko.u Istoriji srpskih zemalja od Jovana Cvijiča piße da je naš predak došao u selo za vreme Karađorďeve krajine iz Jablanice(Zlatibor).Moj otac je Ilija,pretpostavljam da su tvoji čuli za njega.Volio bih,ako imaš neke podatke o poreklu da razmenimo.Pozdrav

   • Милош

    Поздрав,

    Моји чукундеда и прадеда су из села Гостиница али сазнао сам да су ту дошли баш из Јабланице код Златибора. Да ли имате можда још неке информације, волео бих да их разменимо?

 4. Зоран

  Postovani,
  Potreban mi je podatak oko prezimena Murgovic koja porodica je doseljena pocetkom proslog veka u Tetovo Makedonija
  Hvala i pozdrav,
  Zoran

 5. Милош Бакић

  Поздрав,

  Интересује ме да ли неко зна нешто о породици Бакић из околине Ужица, село Каран и ужа околина?
  Чуо сам да је један господин радио комплетна породична стабла за све породице тог села а за Бакиће чак и до 13 колена уназад.
  Ако неко има неку информацију молио бих да јави.
  Унапред хвала.

  • Mila Bakic

   A da li Vam je poznato ime Vaseg dede ili pradede?
   Ja sam iz Bakica iz Gostinice. Pozdrav! 🙂

   • Милош

    Поздрав Мила,

    Деда је Тодор, прадеда Драгисав, чукундеда Новица, наврдеда Панто. курђел Миливоје и аскурђел је Крсман.
    Да ли Ви иамте неке опширније информације?
    Уколико имате контакријате ме на мејл [email protected]