Порекло презимена Бакић

11. фебруара 2012.

коментара: 25

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (25)

Одговорите

25 коментара

 1. Помаже Бог,

  Мој отац Милош Бакић рођен у Црвенки, Бачка, од оца Петра и мајке Наранџе (Вукелић). који су са својим породицама избегли у Србију 1943.године бежећи од усташа. Само знам да је мој деда Петар рођен у селу Чемерница у Карловачком срезу 1925. год. од оца Марка и мајке Станице а деда му се звао Стеван Бакић и даље од тога не знам. Славимо Срђевдан.

  Хвала унапред ако неко нешто зна о мојој породици!
  Марко

  • Boki

   Svi Bakići koji slave Srdjevdan su poreklom iz okoline Oplenca,svi Bakići koji slave Arandjelovdan su poreklom iz Zabrdja-Andrijevica.Procitaj “poslednji srpski despot Pavle Bakic” i razjasnice ti se odakle u Hrvatskoj prezime koja je u to vreme bila pod Madjarskom upravom.Pozdrav

 2. Ива

  Поштовање Никола, да ли имате неке информације за Бакиће из Забрђа/Андријевице који славе Свету Петку као крсну славу. Мој деда, Драган Бак ми је причао да потичемо од Васојевића али ме то много занима у детаље које не могу нигде наћи. Мој деда се крајем 20. века преселио у Београд где је рођен мој отац, Дарко Бакић, касније мој брат и ја. Један дедин брат остао у Беранама а други је отишао у Куманово у Македонији. Његове деце има свуда по Црној Гори, Будва, Подгорица… Ако неко зна где могу наћи детаљније о мом пореклу молим да напише. Хвала унапред!

  • Bakić

   Svetu Petku ste preuzeli……..izvorna slava svih Bakića iz Zabrdja je Arandjelovdan.Morate otici u Andrijevicu u crkvu i naci cete sve sto vas zanima.Naravno da su Bakići iz najstarijeg plemena Vasojevica.Pozzz

 3. Снежана

  Поштовани,
  има ли неко информације о Бакићима који се налазе у Бјелом Брду, околина Добруна? Мој деда је пок.Милош Бакић, који се одатле преселио у Војводину 61’ ожењен Радином рођ. Ракић.
  Молим Вас за било какву информацију. Хвала!

  • Baka

   Snežo,ja sam rođen u Bjelom Brdu.Źivim u Kaću.Rođaci smo.U Bakićima od tvoje bliźe familije je samo Źeljko.u Istoriji srpskih zemalja od Jovana Cvijiča piße da je naš predak došao u selo za vreme Karađorďeve krajine iz Jablanice(Zlatibor).Moj otac je Ilija,pretpostavljam da su tvoji čuli za njega.Volio bih,ako imaš neke podatke o poreklu da razmenimo.Pozdrav

 4. Зоран

  Postovani,
  Potreban mi je podatak oko prezimena Murgovic koja porodica je doseljena pocetkom proslog veka u Tetovo Makedonija
  Hvala i pozdrav,
  Zoran

 5. Милош Бакић

  Поздрав,

  Интересује ме да ли неко зна нешто о породици Бакић из околине Ужица, село Каран и ужа околина?
  Чуо сам да је један господин радио комплетна породична стабла за све породице тог села а за Бакиће чак и до 13 колена уназад.
  Ако неко има неку информацију молио бих да јави.
  Унапред хвала.