Poreklo prezimena Bakić

11. februar 2012.

komentara: 48

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (48)

Odgovorite

48 komentara

  1. Pomaže Bog,

    Moj otac Miloš Bakić rođen u Crvenki, Bačka, od oca Petra i majke Narandže (Vukelić). koji su sa svojim porodicama izbegli u Srbiju 1943.godine bežeći od ustaša. Samo znam da je moj deda Petar rođen u selu Čemernica u Karlovačkom srezu 1925. god. od oca Marka i majke Stanice a deda mu se zvao Stevan Bakić i dalje od toga ne znam. Slavimo Srđevdan.

    Hvala unapred ako neko nešto zna o mojoj porodici!
    Marko

    • Boki

      Svi Bakići koji slave Srdjevdan su poreklom iz okoline Oplenca,svi Bakići koji slave Arandjelovdan su poreklom iz Zabrdja-Andrijevica.Procitaj “poslednji srpski despot Pavle Bakic” i razjasnice ti se odakle u Hrvatskoj prezime koja je u to vreme bila pod Madjarskom upravom.Pozdrav

  2. Iva

    Poštovanje Nikola, da li imate neke informacije za Bakiće iz Zabrđa/Andrijevice koji slave Svetu Petku kao krsnu slavu. Moj deda, Dragan Bak mi je pričao da potičemo od Vasojevića ali me to mnogo zanima u detalje koje ne mogu nigde naći. Moj deda se krajem 20. veka preselio u Beograd gde je rođen moj otac, Darko Bakić, kasnije moj brat i ja. Jedan dedin brat ostao u Beranama a drugi je otišao u Kumanovo u Makedoniji. Njegove dece ima svuda po Crnoj Gori, Budva, Podgorica… Ako neko zna gde mogu naći detaljnije o mom poreklu molim da napiše. Hvala unapred!

    • Bakić

      Svetu Petku ste preuzeli……..izvorna slava svih Bakića iz Zabrdja je Arandjelovdan.Morate otici u Andrijevicu u crkvu i naci cete sve sto vas zanima.Naravno da su Bakići iz najstarijeg plemena Vasojevica.Pozzz

  3. Snežana

    Poštovani,
    ima li neko informacije o Bakićima koji se nalaze u Bjelom Brdu, okolina Dobruna? Moj deda je pok.Miloš Bakić, koji se odatle preselio u Vojvodinu 61’ oženjen Radinom rođ. Rakić.
    Molim Vas za bilo kakvu informaciju. Hvala!

  4. Zoran

    Postovani,
    Potreban mi je podatak oko prezimena Murgovic koja porodica je doseljena pocetkom proslog veka u Tetovo Makedonija
    Hvala i pozdrav,
    Zoran

  5. Miloš Bakić

    Pozdrav,

    Interesuje me da li neko zna nešto o porodici Bakić iz okoline Užica, selo Karan i uža okolina?
    Čuo sam da je jedan gospodin radio kompletna porodična stabla za sve porodice tog sela a za Bakiće čak i do 13 kolena unazad.
    Ako neko ima neku informaciju molio bih da javi.
    Unapred hvala.

  6. Vladimir Anđelković

    Poštovani,
    Tragajući za porodičnim stablom dobio sam informaciju da su mi pretci iz sela Zabrđe, Andrijevica. Navodno su se doselili odatle u Srbiju i naselili u selu Mlanča, Kraljevo polovinom 19og veka. Najstariji koga sam otkrio je Vasilije Anđelkovic koji je rodjen negde 1870. Još 3 brata su rođena u tom periodu Jeremija, Novica i Stanko. Oni su prezime dobili po ocu Anđelku ali ne znam kako se Anđelko prezivao. Jedino znam da je Jeremija sahranjen kao Obradović. Ako im je rođeni brat onda bi trebalo da se Anđelko prezivao Obradović. Postoji i opcija da je postojao Anđelkov brat Obrad pa da su oni braća od stričeva. Slavimo Aranđelovdan.
    Ako neko nešto zna neka mi se javi.

    Pozdrav

    • Petar Bakić

      Zdravo,

      Moj deda Stanko Bakić je rođen u selu Zabrđe kod Andrijevice, mislim da mu se deda zvao Petar ili Petronije, mislim da je Petar jer mi je on dao to ime.
      Ne znam ako je išta pomoglo. 🙏🏼

  7. Petar

    Pozdrav,

    Da li neko zna o mom dedi Stanku iz Zabrđa, ko je bio njegov otac, deda, pradeda? Pamtim imena Zarija, Petar i Petronije, ali ne znam ko je ko.
    Svaka info bi mi pomogla 🙏🏼

    e-mail: [email protected]

  8. Nikola

    Pozdrav svima. Zanima me poreklo familije Bakić iz sela Perna – Kordun .

    Koju slavu slave ?

    • Mirko Bakic

      Nikola , moj pokojni deda je bio iz Crnog Potoka – Kordun i slavimo Srdjevdan. Koliko znam svi Bakici sa Korduna ga slave.