Teodorović

3. februar 2012.

komentara: 4

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Teodorovic Radovan

    Meni skoro nista nije poznato,samo da i u Nemackoj,pre 200 godina postoji moje prezime,Moj otac je rodjen u mestu Ogar u sremu.A njegov otac pavle ili paja on se doselio u Ogar,moju familiju zovu Zabari,zbog cega neznam.Mi slavimo svetog Arandjela 21.11.Neko kaze da smo se doselili iz Rumunije a opet neko da smo iz Grcke.A ja sam moje prezime nasao najvise u istocnoj Nemackoj.Ali ima i u celoj Nemackoj.

  2. Radovan Teodorović

    Trenutno čekam rezultate testiranja. Moji su iz Varjaša u Rumuniji. Imam rodoslov sa početka 1800 godine ali mi nedostaje šta je bilo pre toga. Nadam se da će testiranje da mi pomogne. Slavimo Svetog Arhangela Mihajla. Otac mi je pričao da mu se čini kako su kada je bio mali, stariji pominjali da potičemo iz Grčke ali da nije siguran.

  3. Rade

    Poštovani,
    Potomci Todora Rubežića-Ćalića su živjeli 1762.god.u Sremu (graničari-vojnici) i oni su se prezivali Teodorović,prije to su bili u Grliću i Rubeže u Ljuboviji.
    1715.god. su došli u Ljuboviji iz Rubeža Onogošt-Nikšič,ali su boravili i u Dalmaciju i Ogulin i tamo su mijenjali slavu,stara slava ovog starog znamenitog Brastva’ je sv.Nikola.
    U Sremu je ostao dio Todorovih (Todorovića) potomaka,ima ih u popisu i 1778.god.
    Baš me interesuje vaš DNK rezultat,ako bude I2-PH908>Y3120 Halpo grupa,možda smo jedno brastvo,e-mail:[email protected]
    Svako dobro Tiodorovičima!