Теодоровић

3. фебруар 2012.

коментара: 4

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Teodorovic Radovan

    Meni skoro nista nije poznato,samo da i u Nemackoj,pre 200 godina postoji moje prezime,Moj otac je rodjen u mestu Ogar u sremu.A njegov otac pavle ili paja on se doselio u Ogar,moju familiju zovu Zabari,zbog cega neznam.Mi slavimo svetog Arandjela 21.11.Neko kaze da smo se doselili iz Rumunije a opet neko da smo iz Grcke.A ja sam moje prezime nasao najvise u istocnoj Nemackoj.Ali ima i u celoj Nemackoj.

  2. Радован Теодоровић

    Тренутно чекам резултате тестирања. Моји су из Варјаша у Румунији. Имам родослов са почетка 1800 године али ми недостаје шта је било пре тога. Надам се да ће тестирање да ми помогне. Славимо Светог Архангела Михајла. Отац ми је причао да му се чини како су када је био мали, старији помињали да потичемо из Грчке али да није сигуран.

  3. Rade

    Poštovani,
    Potomci Todora Rubežića-Ćalića su živjeli 1762.god.u Sremu (graničari-vojnici) i oni su se prezivali Teodorović,prije to su bili u Grliću i Rubeže u Ljuboviji.
    1715.god. su došli u Ljuboviji iz Rubeža Onogošt-Nikšič,ali su boravili i u Dalmaciju i Ogulin i tamo su mijenjali slavu,stara slava ovog starog znamenitog Brastva’ je sv.Nikola.
    U Sremu je ostao dio Todorovih (Todorovića) potomaka,ima ih u popisu i 1778.god.
    Baš me interesuje vaš DNK rezultat,ako bude I2-PH908>Y3120 Halpo grupa,možda smo jedno brastvo,e-mail:[email protected]
    Svako dobro Tiodorovičima!