Порекло презимена Радуловић Reviewed by Momizat on . [toggle title="ТЕСТИРАНИ РАДУЛОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Радуловић Хаплогрупа: I2-PH908 род Озринића Порекло: Комани, Цетиње, Црна Гора Крсна слава: Аранђе [toggle title="ТЕСТИРАНИ РАДУЛОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Радуловић Хаплогрупа: I2-PH908 род Озринића Порекло: Комани, Цетиње, Црна Гора Крсна слава: Аранђе Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Радуловић

Порекло презимена Радуловић

ТЕСТИРАНИ РАДУЛОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ

Радуловић

Хаплогрупа: I2-PH908 род Озринића

Порекло: Комани, Цетиње, Црна Гора

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

Радуловић

Хаплогрупа: E1b-V13

Порекло: Книн, Далмација, ХР

Крсна слава: Митровдан

Контакт:
_________________________

Радуловић

Хаплогрупа: J2a-Z38463>SK1357

Порекло: Башино Село, Цетиње

Крсна слава: Јовањдан и Мала Госпојина

Контакт: [email protected]
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ

Презиме Радуловић среће се на широком простору где живе или су живели Срби. О роду Радуловића из бококоторског насеља Мојдеж (код Херцег Новог), вредан прилог послао је сарадник портала Порекло Зоран Ђуров Шабовић.

Његово истраживање о братству Радуловић, објављено у књизи „Мојдеж – прилози за хронику села и родослове“, из 2007. године, преносимо у целини.

Текст је у ПДФ формату и можете га видети ако клинкете на следећи линк: Братство Радуловић из Мојдежа.

______________________________

Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’

РАДУЛОВИЋИ – СЛУОЉАНИ

У овом роду постоји вјеровање да потичу од Радула Трепчанина, потомка Стојанова. Сада се нико у Тепачком крају не презива Радуловић, већ су се разгранали на Џабасане, Бадњаре, Јоловиће и Паређине, који се касније прозваше Потураци.

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поеијекло, 1997. (страна ), приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

__________________

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (94)

 • Milos Radulovic

  Radulović, u selima Komana (Podgorica) i jedni u Podgorici; u Banovom kopitu, Gostilju i Lužnici (Bjelopavlići) po zetskom knezu Radulu i kao: Hirsović; na Slatini Simonović (po Simeonu Mirotočivom) razgranati kao: Radulović i u: Kosovu Lugu i Grliću (Bjelopavlići); Parage (Nikšić); Markovići (Budva); Ponari, Goričani, Mahala i Mataguži (Zeta); u Bjelopavlićima jedni grana Matijaševića a drugi u Slatini i Višu ranije kao: Kusalović; a u područnim Pažićima od Pejovića ranije Simonović, drugi Radulovići su grana Kaluđerovića;ogranak Kaluđerovića iselili sa Glavice u Bjelopavlićima u Ćekliće i Miške (Čevo), Cetinje odselili se u Bajice kao: Radović i Perović; Bašino Selo (Čevo), Cetinje iselili u Milojeviće, Drnovštici i Veliki Orani Do (Pješivci) i kao: Radulović – Gavrilović „Spica“; Rubeža (Nikšić) grana Trebješana iselili se u Tepca (Žabljak); u Šavniku ogranak Abazovića; u Rovcima (Podgorica) ogranak Vlahovića; Zavrh (Nikšić) i Nikšićko Polje iz Čeva; Žiljevo, Šurić i Šumići (Nevesinje), Hercegovina i kao: Drljan, došli iz Krivošija (Boka Kotorska) a tamo iz Trešnjevice (između Danilovgrada i Grahova) ima ih i dalje u Krivošijama; Goslić (Golija), Nikšić iz Nikšićkih Trepača; Stijena Piperska, starosjedioci; Bušnje, Gotovuša, Crljenica a u Židovićima i Brvenici (Pljevlja) istorodni; Podbišće (Mojkovac); Tepca i Uskoci (Žabljak), od njih su: Džabasan, Badnjar, Jolović, Poturak i Paređina, i kod Mojkovca potomci Radula Trepčanina; vidi: Trepčanin; Budimlja (Berane); grana Laketića – Lopoćana u Vasojevićima; Velika i Plav iz Šaljana (Šalje), Albanija; u Zeti (Ponari i Mahala) iz Komana; Šćepovića kuće, Zabjelo, Momišići i Grabovci (Zeta) iz Lješanskog područja;Pošćenje i Virak (Žabljak) ogranak Vojinovića, grana Abazovića; Vučji Do (Ćeklići), Cetinje ogranak Vickovića (opšte Vučedoljana) doseljenih ispod Orline (Gacko) „pod Ikoviće i Krajnjem Dolu“ pa u Vuči Do; Bašina Selo Cuce (Čevo sada), Cetinje iselili u Krivošije Jezera (Ćeklići), Cetinje ogranak Jovanovića iz grupe Petrovića, potomci Petra doseljenika iz Bjelopavlića, od njih su u: Gornje Polje (Nikšić) kao: Puranović i u Nikšićkom Polju; kod Nikšića; Vir, Rastovac i Šipačno iz Ćeklića (Cetinje) a u Šume došli iz Cuca (Cetinje); Nikšićka Župa pa u Staru Varoš (Loznica); Stoliv (Kotor) kao: Bošković, Perast, Prčanj i Dobrota (Boka Kotorska); Podgorica; Bar; Borete (Budva) i Muo (Kotor); Mojdež i Tvrdoš (Boka Kotorska) iz Popova (Hercegovina); Peraška naselja (Boka Kotorska) iz Stare Crne Gore; Podi, Herceg-Novi; Mul (Tivat) iz Hercegovine; Stoliv (Boka Kotorska) iz Spile (Trebinje); Savina i Meljine, Herceg-Novi; Morinj (Risan)
  Radulovići, staro prezime Perovića i Radovića u Bajicama

  Одговори
  • Veljko Radulović

   Poštovani, dali neko od Vas ima informaciju o Radulovićima kojima je KRSNA SLAVA JEREMIJNDAN ILI TI SV.PROROK JEREMIJA.
   Hvala unapred na odgovoru baš me to zanima jer ja slavim tu slavu.
   Ne raspolažem mnogim podacima ali znam da su moji došli iz CRNE GORE u Srbiju mesto Lučice(kod PRIJEPOLJA). A koliko mi je poznato mesto u CRNOJ GORI je negde između MOJKOVCA I KOLAŠINA.
   HVALA UNAPRED.

   Одговори
 • Milos Radulovic

  Navodi sa:Name: Montenegrin Ethnic Association of Australia
  Account number: 06 2190 10120600; Branch: Kogarah NSW; Australia
  Bank: State&Branch number (BSB) 06 2190
  Adresa: POBox 392; Kogarah NSW 2217; Australia

  Одговори
 • Višnja Radulović

  Odakle onda mi Radulovići u Sremskoj Mitrovici? Voja Radulović, moj čukundeda, rođen oko 1900. godine u selu Čalma kod Sremske Mitrovice.

  Одговори
 • Bob Radulovich

  U selu Samarinovcu, kod Negotina, bilo je 6-7 kuca sa prezimenom Radulovic. Slava mog dede bila Sv Nikola. Pricalo se da nam je neku cukun deda ubio nekog Turcina u Crnoj Gori pa je pobegao u istocnu Srbiju. Interesuje me poreklo.
  Sa majcine strane prezime je Stojanovic. Oni su iz istog mesta. Majcin deda Mihajlo Milca Stojanovic piginuo je u Prvom svetskom ratu ali mu se grob nezna. Voleo bih da saznam gde je poginuo.
  Ja zivim u Australuji i penzionisani sam novinar.

  Одговори
  • Radulovic Milovan

   Meni je deda pricao kako je preskocio zid I ubio turcina

   Одговори
  • RADULOVIC Bratislav

   Postovani,
   Ako Vas i dalje interesuje poreklo Radulovica
   javite mi se za objasnjenje.
   Prijateljski pozdrav,
   Radulovic Bratislav
   dramaturg, pesnik i reditelj – Beograd
   e-mail: [email protected]

   Одговори
   • rade

    Poštovani prezimenjače,
    bio bih vam vrlo zahvalan ako biste mogli da mi kažete (napišete) nešto o poreklu mojih Radulovića, koji su do 90-ih godina živeli u Zapadnoj Slavoniji, na području opštine Daruvar, u selu Bijela. Po usmenom predanju mojih predaka mi smo doselili u Zapadnu Slavoniju iz Komana, iz Crne Gore, s tim da ne mogu konkretnije reći kad je ta seoba bila. Znam samo to da je moje selo Bijela, po nekim arhivskim izvorima koji postoje u Beču, nastalo već negde polovinom 15-og veka, dakle, znatno pre Velike seobe koju je predvodio Arsenije Čarnojević. Naša krsna slava (svih Radulovića u Bijejoj) je Sveti Nikola. U selu je do pre tri decenije bilo desetak kuća Radulovića koji su se delili u tri grupe koje nisu bile u međusobnom bliskom srodstvu, tako da su mogli da između sebe zasnivaju brakove.
    Uz srdačan pozdrav, unapred vam se zahvaljujem na vašim podacima i informacijama.
    Radivoj,Rade Radulović

    Одговори
 • Marija

  Da li imate informacije o Radulovicima u Niksicu i okolini? I da li postoji mjesto Duge njive u blizini Niksica?

  Hvala unaprijed!

  Одговори
 • Jovo Božidarov Radulovic

  MI SMO IZ TULJA U POPOVOM POLJU,I SLAVIMO 20 JANUAR JOVANJDAN.

  Одговори
 • Jovo Božidarov Radulovic

  A kazuje se da smo od Ridjana-Komani.

  Одговори
 • Boban

  Zdravo svima
  Slucajno sam naleteo na ovu stranicu
  I ja sam Radulovic zivim u CH a inace sam iz Petrovca na Mlavi srbija pa bi me zanimalo poreklo mojih i odakle poticemo

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Рауловић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  -Нови Милановац
  -Цветојевац
  -Станови
  -Доња Рача

  Одговори
 • Boban

  Pozdrav svima

  Moji Radulovići su iz Banjaluke, tačnije iz mjesta Han Kola koje se nalazi pod planinom Manjačom. Ima nas oko 80 kuća na jednom mjestu. Svi slavimo Nikoljdan.

  Одговори
 • Svetlana

  Pozdrav
  Moj otac je od Radulovića iz sela Gerzova , opština Mrkonjić Grad , gde i danas postoji porodica Radulović ( krsna slava Mitrovdan) .svojevremeno je bila prica starih ljudi da su doseljeni sa prostora Knina ( Polače ili Palače se zvalo mesto) . Potomci se nalaze jednim delom u Vojvodini Eto toliko od mene
  Pozdrav

  Одговори
 • milka

  moji Radulovici su iz Dreznice i slave 02.01 sv.Ignjatiju tridesitih su godina doselili u slaoniju

  Одговори
  • sinisa

   Moji roditelji su takodje iz Dreznice (Hrvatska) i takodje slavimo Sv.Ignjatiju.

   Одговори
   • Unuk

    Рођаци, мој су такође из Дрежнице, тј. из околине, Шкалић се зове место.
    Славимо св. Игњатију.
    Чуо сам да сви Радуловићи који славе 2. јануара имају заједничко порекло.
    Знате ли нешто више о томе?

    Одговори
  • Danilo Radulović

   Poštovana Milka,
   zovem se Danilo i živim u Subotici… Moguće je da smo neki rodjaci, jer mi je otac takodje iz Drežnica, pa ako nadjete za shodno javite mi se e-mejlom ako imate neke informacje u vezi porekla i kako bi obogatio svoj rodoslov… Veliki pozdrav!

   Одговори
   • Александар Радуловић

    И моји су сви из Дрежнице и исту славу славимо,тренутно живимо у Србији,велика је вероватноћа да смо неки рођаци.
    Отац ми је рођен у Огулину, а деда у Локви.

    Одговори
 • božo

  oženjen sam odivom Radulovića iz Zecova opština Prijedor oni vode poreklo iz Crne Gore pa me zanima dali neko ima neka saznanja o ovom ogranku Radulovića, kad su napustili C.G.

  Одговори
 • Radulovic

  Radulovic iz Cacka.Krsna slava Djurdjevdan.Dosli iz sela Komane kod Podgorice u selo Milicevci kod Cacka.
  Ne znam kada su dosli.Ima li ko takvu informaciju?

  Одговори
  • Milan Radulovic

   Zdravo,

   Pošto sam i ja od Radulovića iz Milićevaca kod Čačka, po priči mog dede, kome je to pričao njego deda. U Milićevce su iz Komana kod Podgorice došla tri brata Radulović negde oko Drugog srpskog ustanka, prva polovina 19. veka. Konkretno moj predak, od koga potiče moja grana Radulović je Petar Radulović.

   Milan

   Одговори
 • nenad

  Veliki pozdrav svim Radulovićima širom planete a ja inače verujem da nas ima i širom galaksije, jer je prosto nemoguće da jedna ovako velika plemenita i pametna familija živi samo na ovoj maloj planetici. Ja sam inače Dragačevac a preci su mi iz Gostilja sa Zlatibora.

  Одговори
 • Ivana Radulovic

  Deda mog muža je poreklom iz Crne Gore a preselili se u selu Dobrljin kod Bosanskog Novog, zatim došao ovde gde i sada živimo, okolina Cuprije
  Bilo bi lepo upoznati Radulovice iz tog sela u Bosni

  Одговори
 • Misko Radulovic

  moj deda se naselio 1924 godine u Metohiju Pec iz Kuca mesto Lopari i njegova rodbina iz Zaostra isto Kuci koji su otisli za Skopsku crnu goru i okolinu Nisa. i svi slave Svetog Nikolu zimskog.Radulovici koji su u Bosnu i Hercegovinu oni vode poreklo iz mesta Komani koji su otisli sa popom Radulovic Simo a njihova slava je bila Arandjelovdan a sada slave Sv Jovana to je familija Miska Radulovi koja zivi u N.Sad i ja istrazujem ko zna nesto o navedenim Radulovicima koji su zivjeli u Kuce selo Lopari i Zaostro neka se javi.da razmijenimo saznanja o nasim precima.

  Одговори
 • Pavle Radulovic

  Ima dosta porodica Radulovica u Surdulici (tacnije Topli Do i Vlasina), krsna slava nam je Arandjelovdan.

  Одговори
 • Dragisa Radulovic

  Ima nas nekoliko porodica Radulovic u selu Mackovac kod Krusevca. Slavimo Djurdjevdan Nisam uspeo da saznam nista o nasim precima i odakle poticemo. Cuo sam za Komane kod Podgorice. Ima li neko kakvih informacija?

  Одговори
  • nikolaradulovic1912

   Ja sam Radulovic iz sela Komani, kraj Podgorice. Naša slava je Aranđelovdan, i svi radulovići iz Komana slave tu slavu. Pa i ostala prezimena iz Komana: Pejovići, Radonjići i Jovanovići. Moguće da ti je neko od predaka promijenio slavu…

   Одговори
 • djordje

  pozdrav radulovici… ja sam iz arandjelovca cukon deda mi se doselio iz crne gore. krsna slava nam je Arandjelovdan.e sad od kog li ogranka mi poticemo ne znam. a u arandjelvcu ima radulovica i sa kosova

  Одговори
 • Milanko Radulovic

  pozdrav radulovici ….mi smo radulovici iz han pijeska istocna bosna doselili iz krivosija zaseok komar .krsna slava nam je sveti jovan.vodimo poreklo od trifka i marije radulovic iz krivosija.na teritori opstine han pijesak nalazimo se oko 200 god

  Одговори
 • Časlav

  Pozdrav Radulovićima.
  Moji su iz Milićevaca kod Čačka,5 generacija koliko znam ovde živi,slavimo Djurdjevdan,nismo jedini Radulovići u Čačku…

  Одговори
  • danica

   Moji Radulovici slave SVETOG ILIJU, 2. avgusta i poreklom su iz Ceklica kod Cetinja. Poz. za sve Radulovice.

   Одговори
  • Vladimir

   Pozdrav svima. Pripadam Radulovicima iz Ljubica i slavimo Djurdjevdan. Verovatno smo smo isto iz CG s tim da smo se razdvojili u Milicevac i Ljubic. Nemam nikakve dalje informacije ali ne bi bilo loše da napravimo neko okupljanje barem iz ovog dela Srbije pa da vidimo za dalje. Moj mail jr [email protected] pa ako neko ima info ili mu treba nesto moze me kontaktirati.

   Одговори
 • Marija

  Ako neko ima dobrih preporuka koje knjige procitati, a da govore o Radulovicima iz Crne Gore, Niksic i dr. bila bih Vam jako zahvalna 🙂

  Inace citala sam Erdeljanovica.

  Pozdrav

  Одговори
 • Niksha

  Da li ima neko informaciju o poreklu Radulovica iz Bosanskog Grahova, a koji su se preselili u Bg i Vojvodinu? Slava Sv. NIKOLA.

  Одговори
 • Дамјан

  Поздрав свима.
  Ја сам Радуловић из села Кола код Бањалуке. У Колима постоји читав засеок Радуловићи од око 80 кућа. Занима ме моје поријекло. Моје презиме се не изговара као у Црној Гори са кратким „У“, већ са дугачким.
  Родослов се код нас слабо сачувао. Тренутно знам до прадједа, а могао бих сазнати до чукундједа, евентуално до оца свог чукундеде.
  Село Кола је занимљиво јер на читаву једну велику површину од скоро 10ак километара има, колико знам, само један извор, нема потока или сл. Нема бунара, јер безводан крај. Углавном се скупљала кишница.
  То ме чуди јер сам у свом досадашњем школовању учио да се људи насељавају крај воде.
  Тако да изводим закључак да мора да смо дошли ту због неприлика, Турака или сл. Јер ко би се из чиста мира населио на безводном подручју?
  Волио бих да знам да ли имам неких чувених предака, војвода или сл. и да ли имамо грб.
  Свака информација ми је добродошла.

  Одговори
 • Јоксим

  Да ли смо добро чули Дамјана! „Да ли имам неких чувених предака, војвода или сл. и да ли имамо грб“? Е, Дамјане, кад ти не знаш, како ће знати други?

  Одговори
  • Defendor

   Па да, са овим питањем се претерало, али да претпставимо да је Дамјан младо момче, и да му овакве изјаве опростимо? 😉

   Дакле, господин Јоксим је у праву, кад то ви Дамјане не знате, ко ће знати? 🙂

   Углавном, ако радите на истраживању порекла, права препорука је посета вашој парохији, где би требале да постоје матичне књиге, а у којима би требало бити ваших предака, макар за још једну-две генерације.

   Одговори
 • Јоксим

  Слажем се са господином Дефендором и његовом препоруком. Дамјане урадите ДНК тест по мушкој линији, и то ће вам помоћи да одгонетнете своје поријекло. Погледајте и књиге о свом крају, ако их има. И све то запишите и јавите на овом порталу. Има познавалаца из Вашег краја, можда се и они јаве.

  Одговори
 • I ja sam

  Ja sam odiva rafulovica iz komana. Krsna slava aranđelovdan.
  Moja verzija iz prica predaka: radule se u milate komanske doselio s ceva. Bio udovac u godinama s 5 sinova. Ponovo se ozenio lokalnom mladom, dobio jos 3 sina. Neki ostsli u komanima a mnogi se razselili po jugoslabiji, promijenili prezimena, krsnu slavu, neki u hercrgovini i vjeru tako sad ima 2 prezimena muslimana koji poticu od radula ….
  Malo , ali neka bude zapisano pa ko zna vise moze dodati.
  Pozdrav za sve rođake.

  Одговори
 • Dragan

  Pozdrav svim Radulovice ja slavim arandjelovdan zivim u CH a poreklo sam iz Braniceva kod Golubca

  Одговори
 • Dušan Radulovic

  Živim u Bajmoku kod Subotice, a moji roditelji su rodom iz Drežnice u Gorskom kotaru. U Drežnicu smo doseljeni početkom 17 veka, iz Hercegovine od plemena Maleševci, a zajedničko za sve maleševce je krsna slava Sveti Ignjatije, koju i ja slavim. Jedan manji deo ovih Radulovica iz hercegovine se pred najezdom Turaka spustio u Dubrovnik i Pelješac i tamo vremenom pokatoličio!

  Одговори
 • Danilo Radulović

  Rodjen sam i živim u Subotici, a moj otac je iz Drežnica (Lika, današnja Hrvatska) i slavimo Sv.Ignjatija drugoga januara… Otac mi je koloniziran 1946 u Bajmok sa drugom rodbinom, kao ratno siroče… Kumovi su nam takodje bili Radulovići, ali drugoga plemena… Želeo bih da se čujem sa kompetentnim ljudima koji bi me uputili na dublja istraživanja i kako bi bliže spoznao svoje poreklo… Pozdrav svima, živi i zdravi bili!

  Одговори
  • Боле

   Поштовање Данило,
   моја мајка је од Радуловића из Дрежнице. Њени су 1930-их година колонизовани из Дрежнице у Славонију, а током овог последњег рата (од распада СФРЈ) су сви прешли углавном у Војводину. Сви Радуловићи који вуку порекло из Дрежнице славе Св.Игњатија, а то значи да припадају истом роду. У овом случају то је род Малешеваца (Херцеговина) јер се за њих везује слава Св.Игњатије. У неком периоду они су из Херцеговине отишли у Дрежницу. Дакле Радуловићи са овом славом су најдаљом старином Херцеговци. Готово је сигурно да сви ови Радуловићи имају заједничког порекло. Да би се то утврдило била би потребна сарадња што више Радуловића са овом славом, размена информација и уклапање података. Поздрав.

   Одговори
   • rasko radulovic

    Pozdrav za Boleta i prezimenjake!
    Ja sam radovan radulovic iz nevesinja zivim u australiji 40 godina.
    Moji su po predanju dosli iz zagaraca (danasnji danilovgrad) nekih
    140 ranije . u Hercegovinu. Slavimo svetog jovana! Da li znate bar po predanjima kada ste se oselili u Ogulin (dreznica i radulovica sela 2,4,8)
    Koji malesevici su Vama rod u hercegovini?
    U vapaju za saznanjem unepred se zahvaljujem!!! Zivio Bole Sokole!

    Одговори
    • backo

     dragi drasko,ja sam radulovic iz danilovgrada,iz bjelopavlica,bjelopavlici su brdjansko pleme u crnoj gori,zagarac koji pominjete je blizu danilovgrada ali to je katunska nahija i u zagaracu nikada nije bilo radulovica,radulovici iz crne gore su ili iz komana katunska nahija slava im je arandjelovdan,ili iz mojih bjelopavlica koji smo slavili nekada svetog simeona,sada svetu petku,radulovici iz bjelopavlica su srpskog porijekla od nekada cuvenog bana luzanskog,nadam se da sam vam pomogao

     Одговори
 • Veljko Radulović

  Živimo u Bosni, Prnjavor kod Banjaluke.
  Krsna Slava Đurđevdan.

  Ima li ko saznanja odakle smo iz Crne gore. Otac mi je pričao negdje sa Cetinja?

  Pozdrsv svim Radulovićima

  Одговори
 • спаја1978

  Цијела је Радуловић рођа од крвавих титовијех вођа поднијела терор страховити,али ови људи поносити воде корјен од царских сестрића,са Косова од Војиновића.Од Милоша у свате незвана,па су досли Видовога дана и послије Косовске пропасти,рад поноса и јуначке части.Доселили у камене Цуце,ђе слободе изгријава сунце,ђесе воде непрестане борбе,ђе је вазда искра од слободе,ђе гром нађе искру у камену,ђе је вазда пушка о рамену,ђе се суре орлушине вију,и ђе виле бистру воду пију,ђе се чврто до морала држи и ђе сунце суви камен пржи…

  Одговори
 • Rashko

  Zagarac: Zivim u Australiji u Kanberi gdje ima 54 Radulovica!!!

  Rodom smo svi iz Nevesinja- Zovi Do. Slavimo Svetog Jovana. Po predanju
  dosli smo iz Zagaraca kod Danilovgrada u Nevesinje prije nekih 140 godina .Legenda stoji da smo
  porijeklom sa Kosova od Vojinovica pa po zenskoj liniji od Nemanjica???
  Pozdrav svim koljenovicima from down under!!!!!!

  Одговори
  • Радул

   Поздрав, ја сам тестирани Башедољац. Имам предање о Војиновићима. Да ли би сте се тестирали? Пошто сте из Канбере Аустралије, најближи и уједно најбољи избор за тестирање је лабараторија FTDNA.

   Одговори
  • Јоксим

   Колико Вас има што сте од Војиновића и Немањића?

   Одговори
  • Natasa Vekic

   Pozdrav za 54 Radulovica iz Australije! Ja sam Natasa Radulovic iz Gajdobre, sela u Backoj u Vojvodini.U Gajdobri zive mahom hercegovci.Moji su iz sela Bezdjidje opstina Zovi Do, ali nazalost tamo niko ne zivi.Legenda o nasem poreklu je fascinantna.Zivi i zdravi bili.

   Одговори
   • Dražan

    Ko ti je rekao da na Bezđeđu niko ne živi? Ja sam od drugog plemena Radulovića iz Žiljeva, isto slavimo Jovanjdan, ali mi smo od Drljana a vi ste od Kečeva. Ima vas u Bezđeđu poprilično. Barem koliko sam ja upoznat

    Одговори
 • Александар Радуловић

  Занимају ме Радуловићи из Дрежнице,деда ми је рођен тамо али се преселио и основао породицу у Огулину..
  Славимо Светог Игњатија,2.јануара..
  Велики поздрав за све Радуловиће,најјачи смо!

  Одговори
  • Боле

   То су малешевски Радуловићи. Готово сви воде порекло из Дрежнице, а најдаљом старином из Херцеговине, а заједничко им је то да славе Св.Игњатија. Из Дрежнице су се временом исељавали и да нас их има највише у Србији. Био је доста велики талас њиховог исељавања из Дрежнице између првог и другог светског рата. Тада су се углавном померали према северу Хрватске у Славонију. Затим је ишао још један велики талас њиховог исељавања после другог светског рата када су колонизовани у Бачку.

   Одговори
 • Ljiljana Radulovic

  Pozdrav za sve Radulovice!
  Pokusavamo da pronadjemo nase poreklo.
  Mi slavimo Sv. Stefana Arhidjakona 9 januara i na zalost nisam pronasla nikoga ko slavi ovu Slavu.
  Ono sto znamo je da je nasa prababa Savka otsekla turcinu glavu (ubio joj je muza) i sa sinovima Stefanom i Ilijom pobegla u Valjevo. Kucu i imanje je prodala – ostavila deverima. To je bilo otprilike oko 1880 – 1890 godine. Pretpostavljamo da smo iz Komana, mada ne znamo tacno.
  Molimo sve koji nesto znaju o ovome da se jave! Moja aresa je [email protected]!
  Hvala unapred!
  Srdacan pozdrav za sve Radulovice sirom sveta

  Одговори
 • Војислав Ананић

  РАДУЛОВИЋ (п,к). Радуловићи (п), у Шурићима (Невесиње) и Крајковићима (Шума требињска). У Шурићима су поријеклом из Кривошија у Боки. Живјели су неко вријеме и у невесињском селу Жиљево, одакле су прешли у Шуриће. Славе Јовањдан (59:231). У Крајковићима су од католика Радуловића из Калађурђева, одакле им је дошао «неки стари” око 1740. године и прешао у православну вјеру. Славе Ђурђевдан (75:1193). Има их и у Шћеници (Бобани). Славе, такође, Ђурђевдан. Радуловићи су били стара и позната мостарска породица. Доселили су се из Туља у Попову. Бавили су се, „из кољена у кољено“ трговачким пословима. Неки од њих су се за вријеме аустро-угарске владавине афирмисали и као политички и национални радници, „културни посленици и умјетнички дилетанти“. Један од њих је Ристо Радуловић (1880-1915). Био је један од најпознатијих босанско-херцеговачких публициста и критичара почетком двадесетог вијека. За њега је речено да је био велики родољуб, дубоко привржен својој земљи, али и „истински забринут за њену судбину у будућности“. Савременици су га упамтили као човјека којег је одликовала морална чврстина и лична храброст. Његова дјелатност као уредника листа Народ и часописа Преглед има посебан значај за нашу културну историју. У овим публикацијама, као и у календару Просвјета објављивао је бројне текстове. Посљедње дане живота провео је у концентрационом логору у Араду, гдје је. исцрпљен болешћу и глађу, преминуо 20. фебруара 1915. године (87:10-17). Радуловићи (к), у Карађурђевићима (Шума требињска). Раније су се звали Вучетићи. Славили су Јовањдан. Козић је о њима забиљежио: „Пре су се католици овог села копали у своје гробље близу Калађурђевића, а православни су се свагда копали код цркве Петровице у Запланику. Но кад се побратио Шкеро из Запланика са Радуловићем из Крајковића, те Радуловић (католик) пре умре, онда Шкеро навали, да побратима закопа у своје (православно) гробље код Петровице, што и учини. Након тога и други католици почну захтевати да се копају код цркве у Запланику и то им допусте. Ово је било, како кажу, поодавно“ (75:1201).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
  • Za Natasu Vekic

   Pozdrav Natasa! ia suncane Kanberre.
   Ovde ja Poznajem Momcila Radulovica Rodjenog 1953
   u Selu Bezdjedju od Oca Obrada. Stariji brat Drago je
   profesor prava u Podgorici , a mladji brat Milan je poznati
   trgovac iz Nevesinja. Moralai ste cuti za njih. Inace mnogi su
   posle 2.sv. rata raselili se po Vojvodini. Inace moji svi u
   kanberi su iz Zovog Dola. Cetiri brata i jedna sestra i svi njihovi potomci.
   Jos jednom pozdrav. Rasko Radulovic. Doselio se 1979g u Kanberu.

   Одговори
   • Radul

    Да ли сте заинтересовани за тестирање Y хромозома? Тиме би лако одгонетнули јесте ли из ацуца, Кривошија, Озринића итд..
    Славите Јовањдан?

    Одговори
    • Za Natasu Vekic

     Pozdrav sestro Nataso radulovic Vekic!!!
     Spoznao sam da smo rod!!! Neznam sigurno koje koljeno!!
     Dva brata djoko i Jovo su pobjegli od turaka nekih 140 godina pre.
     Jedan brat se naselio u selu zovi do adrugi brat se naselio na selu Bezdjidju 10 km razdaljine. Ti natasha vodis poreklo od ovih sa bezdjidja.posle danasnjeg razgovora Momcilo sin Obradov iz sidneja
     pojasnio je.. Sa bezdjidja se oselio 46-47 Blagoje koji je imao sina Mira! Odselio se isto tih godina Jovo.U osijek se oselio Pero imao sina dradana. mihajlovi sinovi Ratko i Jovo su u beogradu i oni su ti rod kao i ja i mojih 54 Radulovica iz kanbere. Zivi i zdrava bila Sestro Natasa!!! Vekic-Radulovic. Mislim da sam dovoljno bio jasan. Ako ne
     pisi sto te interesuje o porijeklu!!! Poz. Familiji Rasko Radulovic.

     Одговори
 • Natasa Vekic

  Za Raska Radulovica Svaka cast brate Rasko! Ja sam kcer Mirova a unuka Blagojeva

  Одговори
 • Natasa Vekic

  Za Raska Radulovica
  12.2.2018.
  Dragi Rasko.jako me je obradovala tvoja poruka.Hvala Momcilu iz Sidneja sto nas je spojio.Moj deda Blagoje je imao tri brata Jova. Pera i Steva. Pero je ziveo u Osjeku .Jovo u Beogradu a Stevo u Bezdjidju.Nazalost moj tata nije ziv ali imam strica u Beogradu zove se Ratko i tetke Danicu i Desu.O ostalim potomcima ti necu pisati. slabo ih i vidjam.Sretna sam sto imam tako veliku porodicu u Austrajiji.Pozdrav svima a posebno tebi brate Rasko.

  Одговори
 • Natasa Vekic

  Za Momcila Radulovica
  12.2.2018.
  Dragi Momcilo. sad sam zvala tetku Desu iz Gajdobre i sve mi je objasnila.Odusevila se kada je cula za tebe. Puno te pozdravlja I kaze da si bio vise puta u Gajdobri.Ono sto mi je posebno drago je to sto kaze da ti i moj pokojni tata najvise licite.Dragi Momo tetka i ja te pozivamo da dodjes kod nas bices nam drag gost kao i svi tvoji.Tetka Desa zivi sama i Gajdobri i zna sve tvoje sestre i bracu Zanima je ciji je Rasko nije cula za njegaPuno te pozdravljamo i volimo.

  Одговори
 • Natasa Vekic

  Za Raska Radulovica
  Brate Rasko. htela bi da nasa dalja komunikacija bude preko [email protected]
  Mi Radulovici smo tajanstveni i ne volimo da bas sve delimo sa drugima.Pozdrav od sestre Natase iz Backe Palanke

  Одговори
  • Rashko Radulovich

   Sestro Natasa,
   Veliki pozdrav za Sve Tvoje iz Palanke i Gajdobre!!!
   Posle godinu i pola navratio sam na ovaj sajt i nasao tvoje zadnje poruke.
   Poslao sam Ti sestro 4 poruke na tvoj e-mail. Malo poezije i cestitke za vaskrs!
   Rasko Jovov. Poz.

   Одговори
  • Rasko Zet Od Radosavljevica

   Pozdrav za Sestru Natasu!! Pisao sam ranije . Ne cujemo se . Rodjo Momo je trenutno u Srbiji Nadam se da ce Vas posetiti i Tetku Desu obradovati !!!
   Rasko sa juzne polulopte!

   Одговори
  • Rasko Radulovic

   Sestro nemogu da prodjem na tvoju e mail adresu!
   Pokusaj na [email protected] .au
   Pozdrav Svima koliko Vas ima posebno za Tetu Desu. Ja sam Jovov najmladji sin iz Zovog Dola! Poz. Rasko brat down under!

   Одговори
 • Sinisa Radulovic

  Sinisa Radulovic
  Iz Slovenije
  Prednici iz niksica
  Slava. Sv.Petka

  istrazujem svoje kjorene.

  Одговори
  • backo

   sinisa,ja sam radulovic iz danilovgrada,slavim svetu petku,sveta petka je plemenska slava svih bjelopavlica,samo moji radulovici u crnoj gori slave svetu petku,iz komana slave arandjelovdan,a radulovici iz niksica slave jovandan,po slavi je logicno da si iz plemena bjelopavlica iz danilovgrada inace ne samo moji radulovici nego svi bjelopavlici slave svetu petku.pozdrav

   Одговори
 • Milutin

  Uglavnom smo svi radulovici povezani iz CG i da smo ponosni na naše prezime pozdrav za svu braću.

  Одговори
 • Emilija Radulovic

  Pozdrav!
  Moj otac je rodjen u Raski, ali od kad znam za sebe zivimo u Kragujevcu. Ima li ko informacija pre Raske? Hvala!

  Одговори
 • Sasa Radulovic

  Trenutno zivim u Torontu CDN inace sam iz Knina slavim Sv.Dmitra.Po predanju poticemo iz Komana.Svi Radulovici kod Knina su iz Polace .A ima nas i sa dugu stranu Dinare kod Grahova.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top