Порекло презимена Панић

3. фебруара 2012.

коментара: 69

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ПАНИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Панић

Хаплогрупа: R1a

Порекло: Горњи Подградци, Градишка, Република Српска

Крсна слава: Алимпијевдан

Контакт:
_________________________

Панић

Хаплогрупа: J2b род А

Порекло: Дубока, Јагодина, Србија

Крсна слава: Лучиндан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (69)

Одговорите

69 коментара

 1. Danijela Panic

  Zdravo svim Panicima. Moje devojacko prezime.Otac iz Sladaje kod Despotovca .Ne znam odakle su njegovi Panici,sada neki Radosevici.Pradeda se zvao Stanojlo Panic.Slave Svetog Nikolu.Volela bih da se neko javi,mozda zna odakle su ocevi preci.

 2. Panic

  Selo Selevac kod Smed.Palanke ima 6 kuca po prezimenu Panic po knjigama o ovom selu dosli su sa Kosova.Slava Sveti Jovan.

 3. Dusan Panic

  Mozda i meni neko moze nesta malo pomoci 🙂 Ja zivim u Svacarskoj, ali mama mi je poreklom iz Vrsana, kod Prnjavora (blizu Banja Luke) iz RS. Deda mi je bio Stojan Panic a baba Mirjana Panic. Koliko znam da mi je baba tacnije bila rodjena u potocanima. A isto slavimo svetog Nikolu kao slavu.

  Pozz svima Dusan

 4. Bojan

  Poreklo Panica, koji slave Adandjelovdan?

  • Душан Панић

   Велики поздрав Бојане,

   Ја имам исту дилему, тј. кренуо сам да одгонетнем то исто питање будући да сам и сам део Панића који славе Аранђеловдан. Моји сви су из Шајкаша, општина Тител. Доста Панића има у околним селима као што је рецимо Ђурђево, али они славе другу славу и ми лично немам рођаке тамо. Ја сам пописао моје до неке 1850. године и све време су били ту у Шајкашу. Видим да је један корисник написао да је било Панића у Зрењанину који имају исту славу, тако да ћу моје истраживање усмерити и у том смеру. Треба да урадим и ДНК анализу ових дана, тако да се надам да ћу ускоро моћи да сазнам још нешто.

   Срдачан поздрав

 5. Горан Панић

  Пореклом из Скатавице ,славимо Лазареву суботу.Поздрав за све који себе сматрају СРБИМА.

  • Goran Panić

   Porodica Panić 60-ih doselila iz Skatavice od Mlađana Panića.Doseljeni u Krčedin sa 11-oro dece.Moj otac je Milan oženjen iz Topića.Slavimo Lazarevu subotu.063572672 za biber.

   • Давор Панић

    Мој дједа је из Скатавице, Милан Панић и сада у Скатавици живи мој стриц Славко Панић, ја сам у Бања Луци, славим Лазареву суботу

 6. Sasa

  Pozdrav svim Panicima!!!

  Moj otac je rodjen u selu sokoliste kod Novog grada u BiH,krsna slava nam je sv.Trifun.Ako neko zna nesto o poreklu Panica iz tog kraja neka javi.Pozdrav,

 7. Сава Попадић

  У селу Брезовица (општина Врњачка Бања) постоје Панићи који су пореклом Васојевићи од Колашина. Доселили се у овај крај на самом крају 18. века, кратко се задржавши у селу Јелакцу код Јошаничке Бање. Двојица браће се настанили у Ржаници (општина Александровац) а трећи брат Пантелија се настанио у Брезовици. Тамо је био познатији као Пана. Како се у то време презиме одређивало по имену оца тако су настали Панићи. Славе Аранђеловдана као сви Васојевићи.