Порекло презимена Јовић Reviewed by Momizat on . [toggle title="ТЕСТИРАНИ ЈОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Јовић Хаплогрупа: R1a Z280 CTS3402- Шаренаца кластер Порекло: Јасеница, Зворник, Република Српска Крсн [toggle title="ТЕСТИРАНИ ЈОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Јовић Хаплогрупа: R1a Z280 CTS3402- Шаренаца кластер Порекло: Јасеница, Зворник, Република Српска Крсн Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Јовић

Порекло презимена Јовић

ТЕСТИРАНИ ЈОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ

Јовић

Хаплогрупа: R1a Z280 CTS3402- Шаренаца кластер

Порекло: Јасеница, Зворник, Република Српска

Крсна слава: Лазаревдан

Контакт:
_________________________

Јовић

Хаплогрупа: R1b L21 кластер

Порекло: Пирот, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (60)

 • princsd

  Da znam nesto o poreklu prezimena Jovic ne bih ni ulazio ovde da vidim!

  Одговори
  • administrator

   Жао нам је што овако размишљате. Кад човек нешто зна лепо је да то подели и са другима… Дакле, овај портал није место једносмерне комуникације, где ће људи доћи, видети и отићи… Управо супротно.. Испод сваког текста остављен је простор да свако ко то жели допринесе неким питањем, коментаром, информацијом… Верујемо да само тако све ово има смисла, да свако угради део оног што зна, како би слика о пореклу појединих родова, али и свих нас била што потпунија. Посебно су вредне оне информације које се преносе с колена на колено, унутар породице, а које нигде нису забележене. Портал Порекло је право место за такве приче и позива вас да у још већој мери шаљете своје прилоге, коментаре, питања. Ту смо због вас. То јест ЗБОГ СВИХ НАС.

   Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Јовић по местима живљења и Колубари и Подгорини. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Колубара и Подгорина“, прво издање 1907. године, најновије издање 2011. године – едиција „Корени“ – ЈП Службени гласник Републике Србије и САНУ.

  Остале податке породица Јовић, одакле су и када досељени као и Крсну славу можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Горња Буковица
  -Драгијевица
  -Лопатањ
  -Осечина
  -Попадић
  -Ситарице
  -Црниљево

  Одговори
 • marija

  Postovani,
  moj suprug je u velikoj dilemi,otac koji je ziveo u okolini Leskovca prezivao se Janjic,medjutim njegov deda se prezivao Jovic i tu nastaje pometnja,sve njegove tetke su Jovic,a otac je Janjic,tu nista nije jasno,u selu ima na groblju nekih Janjica,ali nisu u rodu,to je ono sto se secam da mi je rekao,molim Vas kontaktirajte me,jer je mnogo konfuzno ne znati svoje poreklo,Ja sam udata Janjic i slavimo Arandjelovdan,i volela bi da znam da li se mi prezivamo Jovic ili Janjic,ako Vam treba bilo kakav podatak kontaktirajte me na mail.Hvala puno i pomozite mi da odgonetnemo suprugovo poreklo,a samim tim i poreklo moje dece.Pozdrav

  Одговори
  • Sanja

   Ja sam udato Jović a naša krsna slava je Petrovdan.Suprug je rodom sa opštine Maglaj,BiH.Takođe i u podozrenskom selu (Republika Srpska) Kakmužu ima Jovića ali slave Jovanjdan,i u selu Boljanić ima Jovića .Ne znam koja im je krsna slava.Sve je to dobojska regija.Toliko ja znam.

   Одговори
  • ana

   Ja sam Jovic… Zivim u Crnoj Gori i mi smo iz okoline Vladicinog Hana, selo Belanovce. Znam da je Bugarska vojska odvodila u svou vojsku iz srpskih porodica ko god je imao vise od 2 sina, pa su ljudi primoravani da mijenjaju prezimena. Tako je moj djed Jovica i jedan njenog brat isto dok su jos 2 brata uzeli prezime Nikolic zbog bugarske vojske da ih ne bi odveli. I ki slavimo Arandjelovdan…

   Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Јовић по местима живљења. Према књизи Љубомира Љубе Павловића „Соколска нахија“.

  -Борина
  -Читлук
  -Радаљ
  -Рујевац
  -Доње Кошље
  -Доња Буковица
  -Овчина

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије-презимена Јовић, по местима пребивалишта. Према књизи Тодора Радивојевића „Лепеница“.

  -Доња Сабанта
  -Белошевац
  -Лапово
  -Никшић
  -Лужница
  -Маршић
  -Жировница

  Одговори
 • Љиљана

  Јако мало знам о очевој родбини Јовићима или скоро ништа. Отац је остао без родитеља у детињству и растао је са браћом и сестрама по мајци тако да није имао пуно контакта са очевом страном. Знам да је деда живео у селу Костајник код Крупња а крсна слава је Миољдан.

  Одговори
 • Spasoje Jović

  Ispod Blizonjskog visa smo između Uba i Valjeva, blizu Brankovine. Slavimo Sveti Stefan!

  Одговори
 • zeljka jovic

  zivjela sam u selu Crkvina kod B.Samca RS rodjena sam Jovic otac i djed su mi ziveli u selu Tolisa kod Modrice ,krsna slava nam je sv Nikola. u Crkvini zivi jos jedna porodica Iovica ali nismo u krvnom srodstvu . poznato mi je jos da je u selu Zasavica takodje postojala familija sa istim prezimenom koji su bili katolicke veroispovesti.i ja bi volela da saznam vise o poreklu mog prezimena .—–

  Одговори
 • Dobrosav Jović

  Zdravo svima

  Ja sam takodje Jović rodjen sam u Crnoj Gori porijeklo tj djed mi je iz Vladicnoh hana al svega nekoliko porodica ima tamo u tom mestu.
  Slavimo slavu Arandjelov dan .
  Jovića ima u Pljevljima Niksicu takodje.
  Po nekim moji saznanjima Jovići su mahom bili iz Zatrijebca u Crnoj Gori i potom se rasirilo na tri kraka Bosna Srbija i ovo sto je ovdje malo ostalo.
  Jedan drug mi tvrdi da su Jovići nastali od Albanaca sto ja ne zelim ni da prihvatim jos manje vjerujem.

  Одговори
  • Miloš od Jovića

   Dobrosavu Joviću, takodje radim dugo na mom projektu prezimana Jović. Takodje moja familija je iz okoline Vladičinog Hana, krsna slava je Sv.Arhangel, poreklo odakle vuku je sa posručja Crne Gore, ali je prezime i Koren čisto srpsko. Naknadno ću objaviti detalje koje sam prikupio. A to što Vam prijatelj javlja da je poreklo od Albanije mnogo greši ili zbija šalu sa Vama. M.Jović

   Одговори
   • Vujos Jovic

    Postovani Jovici. Jovici po mom saznanju vuku porijeklo iz Hercegovine. Iz hercegovine smo bili u Pivi pa iz Pive u Pljevljima. Tacnije selo Bobovo pa sa Bobova smo se rasirili dalje. Ima nas u Pljevljima,Niksicu,Podgorici,Baru i tako dalje. Krsna slava nam je Nikoljdan 19-og decembra. Ako ko zeli da razmjenimo informacije i iskustva javite mi se na mail. Veliki pozdrav za sve moje Jovice.

    Одговори
  • ana

   I ja sam Jovic i meni je djed iz sela kod Vladicinog Hana i slava mi je Arandjelovdan… Nismo od Albanaca… Nego visti srbi jer smo jedni od prvih koji su naselili Vladicin Han i okolinu…

   Одговори
 • Snezana

  Pozdrav
  Evo jos jednog Jovica koji ne zna mnogo o svojim korenima. Deda i otac su mi ziveli u mestu Postolje opstina Srebrenica. Sveti Jovan je krsna slava. Nista pre njih mi nije poznato. Hvala u napred za bilo kakvu informaciju.

  Одговори
  • Dejan

   I ja sam takodje Jovic.Otac mi je poreklom iz istog sela kao i tvoji,a krsna slava nam je ista.Za vreme drugog sv.rata cela porodica je prebegla preko Drine.Ne poznajem bas nikog od Jovica iz sela Postolje.

   Одговори
   • Snezana

    Postovanje Dejane.
    Vi vasi su ranije otisli mozda stariji znaju nesto vise. Deda mi je umro malo pred rat, a otac mi je nastradao u istom 1992′. Iz tog razloga nemam predstavu, a i 1991 sam rodjena. Majka je odselila u Srbiju gde sam odrasla i i gde sam i dan danas. Skoro sam uspela da saznam nesto vise o polustricu i njegovoj deci.

    Одговори
 • Nemanja Jovic

  Pozdrav,
  Mi smo Jovici iz Sapca, ali vodimo poreklo iz Golocela sa planine Cer .
  Po nekim usmenim saznanjima nase prezime potice od tri brata koja su se doselila sa jugo-zapada Srbije, mozda cak i Crne Gore,upravo na tu planinu. Braca su se zvala Jovan, Dimitrije i Stanisav,otuda prezimena Jovic, Dimitrijevic i Stanisavljevic, bar sto se tice posavo-tamnavskog kraja u Srbiji. Slavimo Arandjelovdan.

  Одговори
 • Vujoš Jović

  Po usmenom predanju mojih starijih,a i nažalost pokojnih Jovića mi svi Jovići vodimo porijeklo sa Kosova. Posle Kosovskog boja smo se raselili po Srbiji,Hercegovini i Pivi. Pisani trag moje loze je vodio Kosovo,Hercegovina,Piva,Bobovo pokraj Pljevalja a odatle smo se razgranali opet,dalje po Crnoj Gori. Neki su ostali na Bobovu,neki su se spustili u Borovicu i Pljevlja a neki su otišli i Nikšić,Podgoricu,Bar,Herceg Novi,Kotor… To je sve što ja znam o mojoj lozi Jovića. A imam i kući zastavu sa našim porodičnim grbom.

  Одговори
 • MARINA

  DEVOJAČKO JOVIĆ,ALI NAJDRAŽE.UVEK U SRCU ..I DUŠI.OKOLINA KURŠUMLIJE,POREKLO.DOSELILI ISTO IZ CRNE GORE,PA NA KOSOVO NAŠE.TACNIJE DOBRI DO.OPSTINA PODUJEVO.NEKA SE JAVI KO GOD NESTO ZNA.SLAVIMO SVETOG DJURDJICA.16 NOVEMBAR.SRDACAN POZDRAV SVIM JOVIĆIMA.SRETNI MI BILI.

  Одговори
 • Milos

  Postovani, pozdrav još od jednog Jovica!
  Mi smo Jovici iz Socanice ( selo Maljice) sever Kosmeta’
  Po priči dede a predanju predaka na područje Kosmeta smo se pre oko 300 godina doselili iz skadarske Malesije (bežeći od krvne osvete) . Ma kosmet su došli prvo u Prizren kao Miloševići, gđe su bili kujundzije, da bi se nakon 100 godina deo porodice iz nepoznatih razloga odselio za Toplicu s deo za Socanicu. Od tada po mom daljem predaku Jovanu dobijemo prezime Jovic. Slavimo Sv. Jovana.
  Puno pozdrava!

  Одговори
 • Александар

  Поздрав Јовићима. Једино што знам о пореклу је да је деда из Славоније, чини ми се Славонска Ораховица. Једном ми је ћале причао да водимо порекло од Јове Чаруге, не знам колико је то вероватно. Иначе славимо св. Ђорђа, Ђурђевдан.

  Одговори
 • Dragoslav

  selo Takovo kod Uba slava sveti Nikola voleo bi da saznam nesto vise o svojim precima

  Одговори
 • Bojana

  Drago mi je sto ovakav sajt postoji
  Vec duze vreme istrazujem poreklo prezimena Jovic.Nailazila sam na razlicita saznanja .Moje selo je u opstini Krusevac , podjastrebacko selo Grevci .Prvi Jovici su po mojim saznanjima stigli iz Toplice , krsna slava sv.Nikola ali se spominje da je nekad slavljen i sv.Arandjel
  Prica koju sam cula , 4 brata su stigla u selu , trojica ostaju , a cetvrti nastavlja put Nisa .U mom selu vlada specificno govorno podrucje ijekavsko i razlikuje se od drugih sela .Veoma bi volela da mi se javi neko ako je ypoznat sa pricom o cetiri brata .

  Одговори
 • Djordje Jovic

  Pozdrav svim Jovicima sirom svijeta. Zivim u Banja Luci gdje su nasi preci dosli u Banja Luku pre 150 god. Selo Ticevo, opstina B. Grahovo odakle je i Gavrilo Princip. Krsna slava nam je Sv. Nikola

  Одговори
  • Милорад Богдановић

   Прије 140 година у варошу Бања Лука не спомиње се презиме Јовић. Као слављеници Никољдана спомињу се у парохији Бистрица и Гомионица.

   ————–
   Пишите ћирилицом, јер овдје је она понос и част, као и претци наши.

   Одговори
 • Djordje Jovic

  1870 god. Jovici dosli u BL, Bistrica. Pa sad jel blize oko 150 ili 100 god. Racunati…

  Одговори
  • Милорад Богдановић

   Нерадо одговарам на питања које овдје постављају ЛАТИНИчари, али овај пут прећићу преко тога.

   Ђорђе, није моја намјера да тебе убјеђујем кад су претци твоји постали градска раја или гдје су живјели прије тога. То ти треба да знаш, а ако се већ јавно оглашаваш, онда треба и чињенице да наведеш. Ја за сада нисам пронашао да се у Бања Луци спомињу презиме Јовић, како ти наводиш „gdje su nasi preci dosli u Banja Luku pre 150 god“. Толико.

   У Шематизму митрополије дабробосанске за 1882 годину у варошу Бања Лука не спомиње се презиме Јовић који славе Никољдан, нити било коју другу славу да славе у овој вароши.
   Јовићи који славе Никољдан спомињу се у парохији Бистрица бањалучка и манастир Гомионица. Остали Јовићи – Никољштаци спомињу се у парохији Драговићи, Герзово, Костајница, Збориште код Крупе, као и Трнинића Бријег код Петровца. Ови слављеници доста су бројнији на простору око Травника, Тешња, Маглаја, Гламоча, Сребренице и Власенице.
   Те 1882. године Јовићи се спомињу као слављеници 18 различитих слава.

   Одговори
 • Весна Јовић

  Mоји преци су из Купинова, Срем, општина Пећинци, славимо Светог Јована. Прадеда се звао Лазар Јовић а прабаба Анка, деда Радован (Раја)… Не знам ништа о томе од када живимо на овом подручју, али знам да је прадеда живео ту крајем 19+века у тадашњој Аустроугарској. Молим вас за више информација о Јовићима из Срема. На једној изложби Матице Српске из Новог Сада, видела сам слику госпође која се презивала Јовић (слика је из средине 19-тог века), ипак нисам сазнала ништа више. Хвала на овом дивном сајту и молим вас за више података о Јовићима из Срема.

  Одговори
 • Dejan

  I ja sam takodje Jovic.Otac mi je poreklom iz istog sela kao i tvoji,a krsna slava nam je ista.Za vreme drugog sv.rata cela porodica je prebegla preko Drine.Ne poznajem bas nikog od Jovica iz sela Postolje.

  Одговори
  • Snezana

   Pozdrav Dejane, saznala sam da su braca od strica mog dede odselila iz Postolja tako u vreme drugog sv rata. E jedino mi nije poznato da li je i on odselio pa se po zavrsetku rata vratio ne znam. Imam informaciju da se dedin otac zvao Alimpije a majka Darinka, dedin stric se zvao Radoje. Toliko sam uspella da saznam.

   Одговори
 • Tode Jovic

  Ja sam Jovic iz sela Ridjane 10kilometara od Knina,Dalmatinskog Kosova ,doline u koju se smestilo 9 Srpskih sela ,Slavimo Sv Nikolu .Bili smo i ostali Cetnici ,tako da sada zivimo na svim Kontinentima . Ja zivim u Engleskoj i slavim Sv Nikolu ,pozdrav za Jovice!

  Одговори
 • Ranko

  Može mi neko reć o prezimenu Jović iz Zvornika, doselili se nakon drugog svetskog rata u Novu Pazovu.

  Одговори
 • Sasha Jovic

  Zdravo svima Jovicima!!

  Ja sam iz Mralina Skoplje Makedonija ,moji su poreklom iz Kosova i Metohije selo Radivojce slavimo slavu Sv Dordja posnog 9 decembra ili po kalendaru SV.Alimpija Stolpnika.
  Svako ko nosi prezime Jovic je dobar covek.
  Pozdrav svim dobrim ljudima!!

  Одговори
 • Milan Jovic

  Pozdrav svim Jovićima!Zivim u Novim Banovcima a moji poreko je iz sela Seoce,opština Kuršumlija.Sto se tice mojih predaka Deda mi se zvao Dušan,pradeda Dragić,čukundeda Proka.To je i poslednji predak za koga znam.Nisam siguran odakle su preci došli i naselili ovo područje.Inače neki kazu da je poreklo iz Bijelog Polja a neki kazu sa Kosova i Metohije.Takođe sam saznao da se Prokin otac zvao Milovan ali ni to nisam siguran dal je istina.Navodno se pominju i neki Minići tako da bi bilo lepo ako neko od Jovica poznaje potomke pa da vidimo jesmo li rođaci.Inace slava nam je Sveti Stefan Dečanski (sveti Mina).

  Одговори
 • Milan

  Vrlo lepa tema. Evo malo i o nama, onoliko koliko znam. Moji preci su ziveli na Kosmetu, ako se ne varam Kosovska Kamenica i negde 1860. (prema crkvenim knjigama) godine su, posto su se poubijali sa nekim Arnautima, presli u Centralnu Srbiju, opstina Lebane, selo Bačevina. Nazalost ja nemam mnogo informacija o porodicnom stablu ali ono sto znam, cukundeda Jefta, pradeda Sima, deda Radisav, otac Radivoje, Dragan i ja Milan. U zaseoku smo svi Jovic i svi vodimo poreklo od njih dvoje, koji su tada dosli. Pozdrav svima.

  Одговори
 • Dalibor Jovic

  Postovani
  Zovem se Dalibor Jovic, porijeklom iz Krsnog Polja kod Maglaja tj zadnjih nekoliko generacija:
  Dalibor 1979
  Branko 1955 zena Ljiljana
  Petar 1932 zena Cvijeta
  Nedo 1901 zena Ilinka
  Djokan 1874 zena Milica
  Blagoja ?
  Mjesali smo se sa Lukicima,Pijunovicima i vjerovatno Milivojevicima
  Ako neko ima vise informacija o selu i manastiru koji je bio na mjestu groblja Crkvina neka se javi,hvala.

  Одговори
 • zarko

  poz,jos jedan jovic :),zivimo u grgurevcima opstina sremska mitrovica od 1991 god,inace smo se doselili smo se iz skipovca opstina gracanica(bih),deda mi se zvao isto zarko a otac gavro,po ocevoj prici nase prezime potice iz hercegovine ali nije bio siguran.krsna slava nam je sveti vasilije veliki cetrnaesti januar

  Одговори
 • Vladislav

  Moji Jovići su iz Kaća, sedamdesetih godina 19. veka prababa Sofija Jovanović i pradeda Gligorije Jović su se tamo uzeli. Deda je mom ocu govorio da su naši Jovići u jednoj od velikih seoba došli (čini mi se) s Kosova. Slavimo Svetog Ignjatija, i koliko čitam u manjini smo po tom pitanju. Pozdrav.

  Одговори
 • Ана

  Има ли ико информацију о Јовићима са југа Србије, Прокупље, славе Свете Врачеве Козму и Дамјана?

  Одговори
 • Jaca

  Jovic iz Brckog. Otac iz Sela Brezje, opstina Sibosnica/Lopare. Krsna Slava Sv Nikola. Po usmenom saznanju ovi Jovici se zivjeli u Brezju makar zadnjih 100 godina I povezani su sa prezimenom Davidovic.

  Одговори
 • sonik

  Ja sam Jovic iz Vojvodine,moji preci su poreklom iz Dalmacije,Slava Sveti Ilija.cuo sam negde da su Jovici migrirali sa teritorija Albanije pre puno godina pre turaka mozda se i nije zvala albanija tad.verovatno su migrirali zbog uslova zivot ili rata,prema Dalmaciji,tamo mislim da ima i selo Jovici. sad koliko je sta tacno ne znam..pozdrav

  https://www.opcina-razanac.hr/jovici/

  Одговори
 • Ђорђе Јовић

  Поздрав презимењаци-рођаци! Рођен сам, живим и радим у Београду. Отац Видоје, деда Александар… Моји Јовићи су из села Петловача код Шапца. Славимо Светог Јована Крститеља, 20. јануара.

  Одговори
 • Benjamin

  E moji su iz Sopilja, tačnije iz Bijenje pa su se preselili u Sopilja. Po predanju, koliko sam uspio istražiti, iz Sopilja su otišli u Trebinje pa iz Trebinja na prostore Majevice, današnje Kalesije. Tu su se naselili, ima selo i dan danas zove se Zolje, po njima. Tri brata Zoljića – Jovan, Stojan i Mihajlo – Mićo. Nisu se mogli bratski dogovoriti gdje će koji pa se se raštrkali u Joviće, Mihajloviće – Mićiće i Stojanoviće.
  Krsna slava Sv. Simeon Bogoprimac

  Одговори
 • Горан

  Поштовани
  И ја сам Јовић са Мајевице(горњи Прибој) и светкујемо Св. Јована по предању смо из Херцеговине и наш предак Теодор или Тодор је имао презиме или надимак Газета али ништа више незнам осим да је дошао на Мајевицу због крвне освете. Зашто и због чега не знам. Неки кажу да смо од Гацка или тамо негде. Породица има једну линију где су увек били свештеници а друга занатлије. Део фамилије презива се Јовановић наводно смо се тако пре презивали. Ако има неко неко сазнање о Газетама или Јовић/Јовановић из Гацка или околина било би веома значајно. Иначе имали смо доста признатих домаћина и свештеника из породице ( прота Ђорђе Јовановић из времена 2 св. рата из Тузле), новинар Јовановић у Сарајеву пре задњег рата. За сваки податак хвала

  Одговори
 • Војислав Ананић

  ЈОВИЋ (к), у Завали и Ораховом Долу (Попово). У Завалу су доселили „пре 250 година са брда Комања повише Стоца“. Презиме су добили по претку Јови. Раније су се звали Николићи. У Орахови До су дошли из Завале, а потичу „од Јовића у Чешљарима“, махале у Завали (84:152,154). Јовићи су живјели и у Ракитну гдје се 1741. помиње породица Ивана Јовића са „десеторо одрасле чељади и четверо дјеце недорасле за кризму“. Према предању, поријеклом су из Далмације и били су богати, па у народу постоји вјеровање да на мјесту гдје су им биле куће „паре горе црвеним пламеном, за златне, а билим пламеном за сребрне паре“. Сјећање на њих сачувано је у називу једне пећине у Горњој Сутини коју народ назива „Јовића пивница“. У њој су, наводно, Јовићи држали пиће и продавали га путницима који су пролазили кроз Ракитно (181:121,122). Јовића има и у Хумилишанима (Мостар). Дошли су из Броћна. У Хумилишане их је населио бискуп, „на имање муслимана који су се раселили“ (59:248). Има их настањених у Мостару и Шћеници у Бобанима (Требиње).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • Zoran Jović

  Pozdrav. Iz Šapca sam. Koliko sam uspeo da saznam, moji preci su se doselili na planinu Cer, polovinom 18-og veka iz Hercegovine . Slavimo Sv. Luku . Inače kao neka nazovimo „polazna tačka“, pominje se mesto Latinska . Ima li neko ideju gde se to mesto nalazi ?

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top