Порекло презимена Ђорђевић

3. фебруар 2012.

коментара: 172

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЂОРЂЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Ђорђевић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Лесковац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Ђорђевић

Хаплогрупа: J2b M205

Порекло: Суботица, Александровац, Србија

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (172)

Одговорите

172 коментара

  1. jasminadjordjevic

    Moji su iz Oreovice kod Zabara.Slavimo slavu Djurdjevdan.Pradeda mi je Konstadin, deda Vojislav otac Miodrag.Znam da su moji iz Crne Gore poreklom, neznam iz kog kraja.Djordje i Djurdje su dosliod tada moji su Djordjevici. Koje su prezime imali po dolasku u Srbiju neznam.

  2. Tamara

    Postovani Sarko, hvala vam na ovim informacijama. Za familiju Milici nisam cula, ali znam da smo u biskom krvono srodstvu sa familijom Mladenovi, prezime Naskovic. Mozda je rec o istoj familiji ali je mozda prezime promenjeno.

  3. Jovanka Đorđević Vojnović

    Poštovani, da li imate znanja o poreklu familije Đorđević iz Drenovca kod Šapca? Slava Sveti Nikola, deda Zdravko Đorđević, baka Draginja. Nemam više podataka jer su rođaci sa očeve strane, uključujući i mog oca, preminuli, pa nemam jasniju informaciju.

  4. ana

    Postovani…Poreklo porodice vodi iz Leskovac selo:Crcavac.Otac Dragan Djordjevic 1958 g,od oca Milana Djordjevica 1942.Dadje potomke ne poznajem.Sa postovanjem i hvala na odgovoru.Ana

  5. sasa

    Postovani…Moja porodica DJordjevic zivi u Zubinom Potoku na KOSOVU I METOHIJI.Slavimo slavu Svetog Nikolu letnjeg. Kazu da smo poreklom iz CRNE GORE…Da li je to tacno…Unapred zahvalni..

  6. Marijana

    Poštovani,
    Imate li informacija o porodici Đorđević, selo Rudari (Kosovo). Slava je Đurđevdan. Mislim da su se ranije prezivali Trajković.
    Hvala

  7. Nada

    Postovani,

    I mene jako interesuje moja loza. Ono sto znam da sam poreklom od Djordjevica iz Velikog Jovanovca kod Pirota. Deda mi je Zivojin mada su ga zaveli i kao Zivorada Pejcica jer jedan deo familije nosi to prezime, ima dva brata, Dejana i Petra, otac im je Cedomir a majka Nadezda. Prodicno ime Crnoprljavi a slava Sv. Nikola. Mozete li mi nesto reci o daljim precima? Hvala

  8. Ivana Djordjevic

    Postovani ,

    Volela bih da saznam vise o poreklu Djordjevica. Moj deda se zvao Slavimir Djordjevic i ziveo je u selu Pridvorica kod Prokuplja. Znam jedino da mu mje otac ziveo u istom selu ali ne znam mu ime . Slavio je Svetog Dimitrija ( Mitrovdan ) .

    Hvala

  9. Милош

    поздрав,да ли знате нешто о Ђорђевићима из околине Врања,село Лалинци? Прадеда Антанас,деда Томислав…

  10. Miki

    Molim drage prijatelje da mi pomognu ako znaju. Tražim potomke Marinka i Todore Đorđević iz Potkomlja. Oni su živeli u Potkomlju oko 1800 do 1900 god. Dva sina Petar i Milun su se doselili u Novo Selo kod Vrnjačke Banje i promenili prezime u Marinković. Unapred hvala.