Poreklo prezimena Đorđević

3. februar 2012.

komentara: 173

[toggle title=”TESTIRANI ĐORĐEVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Đorđević

Haplogrupa: I2a

Poreklo: Leskovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Đorđević

Haplogrupa: J2b M205

Poreklo: Subotica, Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava: Aranđelovdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (173)

Odgovorite

173 komentara

  1. jasminadjordjevic

    Moji su iz Oreovice kod Zabara.Slavimo slavu Djurdjevdan.Pradeda mi je Konstadin, deda Vojislav otac Miodrag.Znam da su moji iz Crne Gore poreklom, neznam iz kog kraja.Djordje i Djurdje su dosliod tada moji su Djordjevici. Koje su prezime imali po dolasku u Srbiju neznam.

    • Nadala sam se nekom podatku.Ali nista.

    • Jelica

      Draga Jaco dala si dosta podataka ali jedan je suvisan i zbunjuje a to je da znas da su dosli iz Crne Gore a to ne znas sigurno pa zato nema odvovora .

    • Nebojsa

      Jaco, moji su iz sela Lalinci kod Ljiga. A doselili su se iz Gornjih Branetića. Takođe vode poreklo iz Crne Gore i krsna slava je Đurđevdan. Inace podatke sam o poreklu našao na netu. Otac mi je Slavoljub, deda Tihomir a pradeda Radomir. Takođe bih voleo da saznam nesto više o Đorđevićima koji vode poreklo iz Crne Gore. Pozdrav.

  2. Tamara

    Postovani Sarko, hvala vam na ovim informacijama. Za familiju Milici nisam cula, ali znam da smo u biskom krvono srodstvu sa familijom Mladenovi, prezime Naskovic. Mozda je rec o istoj familiji ali je mozda prezime promenjeno.

  3. Jovanka Đorđević Vojnović

    Poštovani, da li imate znanja o poreklu familije Đorđević iz Drenovca kod Šapca? Slava Sveti Nikola, deda Zdravko Đorđević, baka Draginja. Nemam više podataka jer su rođaci sa očeve strane, uključujući i mog oca, preminuli, pa nemam jasniju informaciju.

  4. ana

    Postovani…Poreklo porodice vodi iz Leskovac selo:Crcavac.Otac Dragan Djordjevic 1958 g,od oca Milana Djordjevica 1942.Dadje potomke ne poznajem.Sa postovanjem i hvala na odgovoru.Ana

  5. sasa

    Postovani…Moja porodica DJordjevic zivi u Zubinom Potoku na KOSOVU I METOHIJI.Slavimo slavu Svetog Nikolu letnjeg. Kazu da smo poreklom iz CRNE GORE…Da li je to tacno…Unapred zahvalni..

  6. Marijana

    Poštovani,
    Imate li informacija o porodici Đorđević, selo Rudari (Kosovo). Slava je Đurđevdan. Mislim da su se ranije prezivali Trajković.
    Hvala

  7. Nada

    Postovani,

    I mene jako interesuje moja loza. Ono sto znam da sam poreklom od Djordjevica iz Velikog Jovanovca kod Pirota. Deda mi je Zivojin mada su ga zaveli i kao Zivorada Pejcica jer jedan deo familije nosi to prezime, ima dva brata, Dejana i Petra, otac im je Cedomir a majka Nadezda. Prodicno ime Crnoprljavi a slava Sv. Nikola. Mozete li mi nesto reci o daljim precima? Hvala

  8. Ivana Djordjevic

    Postovani ,

    Volela bih da saznam vise o poreklu Djordjevica. Moj deda se zvao Slavimir Djordjevic i ziveo je u selu Pridvorica kod Prokuplja. Znam jedino da mu mje otac ziveo u istom selu ali ne znam mu ime . Slavio je Svetog Dimitrija ( Mitrovdan ) .

    Hvala

    • Dušan

      Poštovana rođako Ivana,

      moja majka je poreklom od tih Đorđevića za koje se interesuješ iz sela Prodvorica. Zapravo ja se sećam deda Slavimira i mi smo familija i blizak rod. Pretpostavljam da si ti Milanova kćerka. Imaš tetku Milanku udatu u selu Rašica kod Blaca i dve sestre od nje. Ne znam kako se zove Slavimirov otac ali sam Slavimira poznavao i tu porodicu poznajem jako dobro. Tako da, pozdrav rodjako 🙂
      moj pradeda Radovan je Slavimirov brat. Javi mi se na mail [email protected]

  9. Miloš

    pozdrav,da li znate nešto o Đorđevićima iz okoline Vranja,selo Lalinci? Pradeda Antanas,deda Tomislav…

    • Miloš

      selo Lalince

      • Ivan

        Pozdrav, jesi li siguran da su Djordjevici iz tog sela? Majka moja je udata u Djordjevice u selu Crcavac, a ona je inace iz sela Lalince?
        Postoje i Djordjevici iz Studene reke, to je pored Lalinca, moja baba je odatle, a takodje se udala u Djordjevice iz Crcavca.

  10. Miki

    Molim drage prijatelje da mi pomognu ako znaju. Tražim potomke Marinka i Todore Đorđević iz Potkomlja. Oni su živeli u Potkomlju oko 1800 do 1900 god. Dva sina Petar i Milun su se doselili u Novo Selo kod Vrnjačke Banje i promenili prezime u Marinković. Unapred hvala.