Poreklo prezimena Đorđević

3. februar 2012.

komentara: 172

[toggle title=”TESTIRANI ĐORĐEVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Đorđević

Haplogrupa: I2a

Poreklo: Leskovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Đorđević

Haplogrupa: J2b M205

Poreklo: Subotica, Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava: Aranđelovdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (172)

Odgovorite

172 komentara

  1. Natasa

    Poštovani,
    Volela bih da saznam nešto više o svom poreklu…prezivam se Đorđević, od oca Vlastimira, koji ima brata Jovana i sestru Dušicu. Otac mi je rođen u Doljevcu (kod Prokuplja, 1946., rel.brzo-početkom *50,-ih su došli u Beograd-iz Kraljeva). Otac moga oca (ili ti moj deda) je rođen ( i kršten) januara meseca 1920, u selu Gopeša kod Bitola (sadašnja sev.Makedonija), a ”kažu” da je njegov otac (moj pradeda) poreklom iz Grčke (proterivanje Srba 1890-19…). Po Krštenici čiju kopiju imam, pradeda mi se zvao Taško (kažu izmenjeno ime), a navodno rođen u Patri (Peloponez)…ne znam gde mogu i kako pristupiti arhivskim podacima o dedi i pradedi (probala sam preko interneta, ali slabi rezultati)…inače, krsna Slava nam je Sv. Nikola-zimski…Hvala…ukoliko postoji mogućnost, volela bih da saznam nešto i o poreklu po majčinoj liniji-rusi…ako imate bilo kakav ”putokaz” (pradeda po majci je bio Anatolij Čubov)…hvala još jednom

  2. Dušan Đorđević

    Poštovani, da li možda negde mogu da saznam poreklo, ili malo više podataka o mojoj porodici, Đorđevići iz mahale Livađe iz Crne Trave? Slavimo Sv.Stefana. Unapred hvala svima koji mogu da daju bar neku informaciju. Pozdrav za sve.

  3. Marko Đorđević

    Poštovani, voleo bih da saznam nešto više o mom poreklu. Prezivam se Đorđević iz mesta Požarevac. Otac mi se zove Dragan, deda Đura ( on je poreklom iz Darkovca opština Crna Trava) , pradeda Jovanča. Slava Sv. Stefan.

  4. Djordjevic Luka

    Postovanja

    Da li imate neke informacije o Djordjevicima iz sela Vranova(Smederevo),imam informacije da su dvojica braca krenula sa Kosova,jedan je ostao u Krusevcu a jedan je dosao u Vranovo zvao se Vukadin.
    Slava sv.Nikola
    Mi znamo 7 generacija unazad pocevsi od mene(2001 godiste)
    Pozdrav.

  5. Jasna Obradović

    Đorđević je devojačko prezime moje mame.
    Moj deda Milutin (Veliko Orašje 1897 – Novi Sad 1969) i baka/majkica imali su četvoro dece.
    Dušan Đorđević – najstariji sin, poginuo je u Drugom sv. ratu. O njemu ništa ne znam. Kako da išta saznam?
    Deda je imao 2 brata – Lazara i Dragog.
    Slava – Đurđic, 16. novembar.

  6. Boris Đorđević

    Postovanje, zeleo bih vise da saznam o mom poreklu, moj deda je poreklom iz sela Krzince, okolina Vladicinog Hana, slava Sveti Luka

  7. Mirjana Terzic

    Postovani moja porodica Djordjevic zivi u Radincu 1835god Todor Djordjevic bezi iz Zajecara od Turaka i nastanjuje se u Radincu tako smo mi nastali na ovom tlu, pre njega neznam ko su mi bili preci

  8. Bojan

    Volio bih da znam nesto o svom.poreklu prezivam se Djordjevic otac mi se zive Milutin Deda mi je s Kosova zvao se Dragutin a otac mu se zvao Jovan iz Novog Sela madjunsko voleo bi da znam odakle poticemo

  9. Aleksandar

    Poštovani Đorđevići,

    Živim u selu Šavrane u blizini Kruševca. Prema predanju naš predak Đorđe došao je sa Kosova (pominje se Bijelo polje oko Prizrena).
    Slavio je Sv. Agatonik (4.9.) pa je menjao slavu u Sv. Nikolu (19.12.). U selu danas u našoj familiji postoje Gavrilovići i Radenković pored Đorđevića (menjano prema dedi).

    Imena koja se vezuju za našu familiju su Aksentije, Radenko, Gavrilo…

    Mi smo Aksentijeva strana – Radojko, Milojko, Milivoje- Rade, Radoslav, Svetomir, Mioljub- Milutin, Milomir, Mile, Slavoljub – Aleksandar, Bojan…

    Druga strana koju znam je Milenko-Marko- Svetislav, Slavoljub, Milan – Milomir, Drakče, Živojin- Nenad, Dejan…

    Po pričama znamo da su dva brata (Markova braća od strica ili tako nešto) otišla za Smederevo ali o njima ne znamo ništa.

    Pišite ako znate nešto o našem poreklu na [email protected]

    Srdačan pozdrav!

  10. Miloš Djordjević

    Postovanje, zanima me poreklo porodice ili da pronadjem nekog rodjaka ili rodjaku po dedi. Deda mi je bio Vladimir Djordjević, ziveo je u Nišu, imao je sina u Beogradu i dvoje dece u Nišu, zanima me odakle je on poreklom, nemam nikakvih vise informacija..