Порекло презимена Ђорђевић

3. фебруар 2012.

коментара: 171

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЂОРЂЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Ђорђевић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Лесковац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Ђорђевић

Хаплогрупа: J2b M205

Порекло: Суботица, Александровац, Србија

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (171)

Одговорите

171 коментара

  1. Natasa

    Поштовани,
    Волела бих да сазнам нешто више о свом пореклу…презивам се Ђорђевић, од оца Властимира, који има брата Јована и сестру Душицу. Отац ми је рођен у Дољевцу (код Прокупља, 1946., рел.брзо-почетком *50,-их су дошли у Београд-из Краљева). Отац мога оца (или ти мој деда) је рођен ( и крштен) јануара месеца 1920, у селу Гопеша код Битола (садашња сев.Македонија), а ”кажу” да је његов отац (мој прадеда) пореклом из Грчке (протеривање Срба 1890-19…). По Крштеници чију копију имам, прадеда ми се звао Ташко (кажу измењено име), а наводно рођен у Патри (Пелопонез)…не знам где могу и како приступити архивским подацима о деди и прадеди (пробала сам преко интернета, али слаби резултати)…иначе, крсна Слава нам је Св. Никола-зимски…Хвала…уколико постоји могућност, волела бих да сазнам нешто и о пореклу по мајчиној линији-руси…ако имате било какав ”путоказ” (прадеда по мајци је био Анатолиј Чубов)…хвала још једном

  2. Душан Ђорђевић

    Поштовани, да ли можда негде могу да сазнам порекло, или мало више података о мојој породици, Ђорђевићи из махале Ливађе из Црне Траве? Славимо Св.Стефана. Унапред хвала свима који могу да дају бар неку информацију. Поздрав за све.

  3. Марко Ђорђевић

    Поштовани, волео бих да сазнам нешто више о мом пореклу. Презивам се Ђорђевић из места Пожаревац. Отац ми се зове Драган, деда Ђура ( он је пореклом из Дарковца општина Црна Трава) , прадеда Јованча. Слава Св. Стефан.

  4. Djordjevic Luka

    Postovanja

    Da li imate neke informacije o Djordjevicima iz sela Vranova(Smederevo),imam informacije da su dvojica braca krenula sa Kosova,jedan je ostao u Krusevcu a jedan je dosao u Vranovo zvao se Vukadin.
    Slava sv.Nikola
    Mi znamo 7 generacija unazad pocevsi od mene(2001 godiste)
    Pozdrav.

  5. Јасна Обрадовић

    Ђорђевић је девојачко презиме моје маме.
    Мој деда Милутин (Велико Орашје 1897 – Нови Сад 1969) и бака/мајкица имали су четворо деце.
    Душан Ђорђевић – најстарији син, погинуо је у Другом св. рату. О њему ништа не знам. Како да ишта сазнам?
    Деда је имао 2 брата – Лазара и Драгог.
    Слава – Ђурђиц, 16. новембар.

  6. Boris Đorđević

    Postovanje, zeleo bih vise da saznam o mom poreklu, moj deda je poreklom iz sela Krzince, okolina Vladicinog Hana, slava Sveti Luka

  7. Mirjana Terzic

    Postovani moja porodica Djordjevic zivi u Radincu 1835god Todor Djordjevic bezi iz Zajecara od Turaka i nastanjuje se u Radincu tako smo mi nastali na ovom tlu, pre njega neznam ko su mi bili preci

  8. Bojan

    Volio bih da znam nesto o svom.poreklu prezivam se Djordjevic otac mi se zive Milutin Deda mi je s Kosova zvao se Dragutin a otac mu se zvao Jovan iz Novog Sela madjunsko voleo bi da znam odakle poticemo

  9. Александар

    Поштовани Ђорђевићи,

    Живим у селу Шавране у близини Крушевца. Према предању наш предак Ђорђе дошао је са Косова (помиње се Бијело поље око Призрена).
    Славио је Св. Агатоник (4.9.) па је мењао славу у Св. Николу (19.12.). У селу данас у нашој фамилији постоје Гавриловићи и Раденковић поред Ђорђевића (мењано према деди).

    Имена која се везују за нашу фамилију су Аксентије, Раденко, Гаврило…

    Ми смо Аксентијева страна – Радојко, Милојко, Миливоје- Раде, Радослав, Светомир, Миољуб- Милутин, Миломир, Миле, Славољуб – Александар, Бојан…

    Друга страна коју знам је Миленко-Марко- Светислав, Славољуб, Милан – Миломир, Дракче, Живојин- Ненад, Дејан…

    По причама знамо да су два брата (Маркова браћа од стрица или тако нешто) отишла за Смедерево али о њима не знамо ништа.

    Пишите ако знате нешто о нашем пореклу на [email protected]

    Срдачан поздрав!

  10. Miloš Djordjević

    Postovanje, zanima me poreklo porodice ili da pronadjem nekog rodjaka ili rodjaku po dedi. Deda mi je bio Vladimir Djordjević, ziveo je u Nišu, imao je sina u Beogradu i dvoje dece u Nišu, zanima me odakle je on poreklom, nemam nikakvih vise informacija..