Порекло презимена Ђорђевић

3. фебруар 2012.

коментара: 171

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ЂОРЂЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Ђорђевић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Лесковац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Ђорђевић

Хаплогрупа: J2b M205

Порекло: Суботица, Александровац, Србија

Крсна слава: Аранђеловдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (171)

Одговорите

171 коментара

  1. Goran

    Postovani,
    Da li mozete da mi kazete nesto vise o poreklu Djordjevica koji slave Svetog Stefana. Moj deda i pradeda su ziveli u Ostruznici.

  2. Damjan

    Ja sam iz Surčina,Beograd
    Imam pradedu i prababu u Vranju ne znam im imena
    Otac mi je Igor a Deda Radoslav
    Slavim Sv.Nikolu
    Prezivam se Djordjevic
    Jel moze neko da mi kaze nesto jos o meni ? (Baba mi se zove Slavka)

    • Jelena

      Cao Damjane ja se zovem Jelena Djordjevic iz Nisa sam i slavim sv Nikolu zimskog,nešto me je navelo da ti pišem već neko vreme tražim rodjake od kojih je krenulo prezime Djordjevic ali došla sam do mog cukun,cukun,cukun dede koji je nama zadnji ostao poznat čije prezime nasledjujemo zvao se Mihail moj brat nosi njegovo ime,ako znaš nešto o svom poreklu pisi možda smo rodjaci 😃

    • Aleksandar Djordjevic

      I ja sam brate poreklom sa Vranja Djordjevic sv Nikolu slavimo

  3. Dejan Djordjević

    Poštovani interesuje me poreklo porodice Djordjević opština Pirot mesto Oreovica pradeda se zvao Dragutin nemam podatak rodjenja a moj deda Grujica 1914 zanima me kako je nastalo prezime i kad i gde mogu pročitati to u kojoj knjizi . Hvala.

  4. Hadzi Ivan

    Postovani, mi smo Djordjevici iz Nisa, stari deo Palilula. Pleme Zivinski. Zivorad- Jovan-Spira-Vlastimir-Gradimir-Ivan-Veljko i dace Bog jos. Slava Sv Jovan 20.01. Interesuje me dalje poreklo. Ono sto smo najdalje saznali Zivorad Djordjevic rodjen u Nisu oko 1830-1835god. Hvala

  5. Jelena

    Jelena Djordjevic,Nis selo Lalinac krsna slava sv.Nikola zimski otac Srdjan,dede Gojko i Jovica,pra deda Cvetko,cukun deda Blagoja a ono sto sam iz dedinih priča čula onaj prvi čije prezime nasledjujemo je Mihail moj rodjeni brat nosi njegovo ime,ako je nekome poznato nešto od navedenog neka se jave volela bih da upoznamo dalje rodjake.

  6. Aleksandar Djordjevic

    Djordjevici iz Cerove kod Silopaja, G. Milanovac
    Slave Sv. Nikolu

  7. Jelena

    Postovani,

    Molim Vas recite mi ako nesto znate o Djordjevicima iz Metohije. Pradeda mi se zvao Borislav i on je bio iz Djakovice a njegova zena se zvala Stanislava i bila je iz Prizrena gde je posle zivela sa svojim muzem. Slavili su Sv. Nikolu i to je sve sto znam. Ako ih je neko poznavao ili je u bilo kakvom srodstvu sa njima, zamolila bih ga da mi kaze nesto vise o njima

    • Aleksandar

      Pozdrav Jelena,imam druga iz osnovne skole zove se Luka Djordjevic on.je sa porodicom dosao iz Djakovice i mislim da slave svetog Nikolu.Inace zivim u Zajecaru.

  8. Vera Đorđević

    Poštovani,ako zna neko nešto više da napiše (u mejlu molim) za Đorđeviće koji su doselilii u Banat a poreklo vode iz opštine Pirot. Deda Branko Đorđević rođen na samom početku 20.veka, sinovi Gavrilo i Sokol, krsna slava Sveti Nikola.Jedna snaha iz sela Dojkinci. Lep pozdrav.

  9. Nikola Djordjevic

    Ja sam Nikola Djordjevic iz Banjaluke, otac mi se zove Saša, a deda Milutin. Milutin je rodjen u Kuršumliji 1951. godine, a 1966./67. upisuje srednju vojnu školu te dolazi u Banjaluku. Milutinov otac se zvao Stanoje, a pored njega je imao i bracu Srboljuba, Nikolu i Tomu i sestre Olgu i Milicu. Krsna slava nam je Sveti Arhangel Mihail!

  10. ljubinko

    postovani , prezivam se djordjevic, roditelji su mi poreklom iz sela prekonozi izmedju aleksinca i sokobanje, da li mozete da mi kazete nesto vise o mom poreklu