Порекло презимена Ивезић

18. фебруар 2012.

коментара: 29

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (29)

Одговорите

29 коментара

  1. Radoslav

    Pozdrav svim Ivezicima. Moji su iz jednog sela nedaleko od Zlatara, zove se Aljinovici, pravoslavci smo i slavimo Nikoljdan. Po nekim mojim saznanjima rekao bih da smo tu dosli iz Kolasina. Bilo bi mi drago da pomognem u ovom istrazivanju a i naravno da upoznam rodjake. Pozdrav.

  2. Мартин

    У књизи ,Миломира Поповића ,, Летопис Лескова” на 18стр. написано је:,, Ивезићи су старином Црногорци. Живели су у Хазанама па су их крајем 19. века бегови Ћоровићи населили у Суви до( код Тутина). Почетком 20 века 1910. и 1911. године покушао је Бејтага Суктовић-ага да их отера са имања, у чему не успева. Цело племе се одселило у околину Крељева и Крагујевца.” Ово важи само за оне Ивезиће чији су преци живели на подручију Тутина и Новог Пазара. Славим Ђурђиц као и већина мојих рођака.У мојој породици постоји веровање да су Ивезићи потекли од Ивеље трговца из Скадра, по причи имао је три сина, сваки син је одабрао где ће да живи, један је остао у Скадру ( најстарији, са његове потомке се верује да су албанизовни почетком 17. века), други син отишао је у Дламацију ,а трећи на север Црне Горе( верујемо да смо његови потомци). Долазим из села Драгосињци код Краљева.

  3. srdjan

    moze mi neko pomoci da nadjem juliju ivezic mislim da zivi u splitu

  4. srdjan

    treba mi hitno je bio bi zahvalan

  5. srdjan

    moze li neko da mi kaze o tomislavu ivezicu ima cerku anu koja bi htela da upozna rodbinu ona zivi na ekvatoru

  6. Ivana Ivazic

    Pozdrav svim Ivezicima , mi smo iz sela Azane ( sjever Crne Gore).
    Slušala sam price da je moj pradjed Mladjen posjecivao rodjake u Suvi do koji su se prethodno u toku rata preselili tamo.