Порекло презимена Тејић

15. септембар 2013.

коментара: 10

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ТЕЈИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Тејић

Хаплогрупа: R1a Z280 L1280

Порекло: Доњи Локањ, Зворник, Република Српска / сродни Лакићима из Доњег Локања, Република Српска / старином из Јасенице, Зворник, Република Српска

Крсна слава: Аврамијевдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Коментари (10)

Одговорите

10 коментара

  1. Младен Гајић

    У мјесту Доњи Локањ, општина Зворник:
    – Тејић, славе: Аврамијевдан

    Тејићи су сродни по мушкој линији са неколико породица из сусједног Роћевића и Доњег Шепка, општина Зворник…познато да да су три брата одселила из Јасенице (Зворник): Саво се населио у Роћевићу, Лука и Доњи Шепак и Тејо у Локањ, општина Зворник.

    Аврамијевштаци: http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=214.0

  2. Gordana Bojkovski ex Tejic

    Tejica ima u selu Jabucje pored Lakjkovca.Odatle je moj otac i imah ih dosta .Ne znam kako su se doselili i kada tamo.Jedan zaseok nazvan je po prezimenu Tejic i tamo je moja familija.Volela bih da znam vise o svom prezimenu.Krsnu slavu koju slave je Djurdjic 16 novembra.

  3. ognjen tejic

    zivim trenutno u vikovaru a rodom sam iz cepina pored osijeka. u cepinu su mi ziveli i tata i deda i pradeda. neznam otkud su dosli u cepin a volio bi da saznam.

  4. ognjen tejic

    krsnu slavu slavimo sv. stefan 09 januar!

  5. Gordana Bojkovski ex Tejic

    Погледајте село Јабучје али и презиме “Милић”, ту се помиње порекло и презимена Тејић,будући да су корени Тејића, Милића (оних преко Враничине), Радованчевића и других, тамо поменутих, исто.
    Еви шта тамо пише:
    Да разјасним до краја: По Љуби Павловићу (и Миљанићу) фамилија Милић (једна грана) се доселила у Јабучје у другој половини 18. века из села Трбушница, округ београдски.
    По истој књизи фамилија „Мусић“ се доселила у Јабучје у првој половини 18. века из Вироваца у Колубари, села 20-так км од Јабучја и славе Ђурђиц. У напомени под том фамилијом пише следеће:
    -Мусићи су од непричавских Гавриловића и вировачких Јанковића и чудо да су и данас (почетак 20. века, оп. Милодан) одржане родбинске везе. У селу (Јабучје) се зову још и: Ћатићи, Стевановићи, Шљокићи (изумрли), МИЛИЋИ, Радованчевићи, Јакшићи (изумрли) Ћосићи (изумрли) и Тејићи.

    Ћатићи, Радованчевићи, Милићи и Тејићи славе Ђурђиц (као и Мусићи), за Стевановиће не знам те све ово говори, следећи некакву логику, Љуба Павловић и Воја Миљанић су у праву.

    Касније сам утврдио да и Стевановићи (“Јарчеви”) славе такође Ђурђиц.

    Дакле, моји Милићи и Ваши Тејићи потичу из Вироваца од фамилије Јанковића, који су у том селу од Косовског боја.

  6. dragan tejić

    Moje “pleme” je nastanjeno u zaseoku Tejići kod Prijedora i slavimo slavu Đurđevdan.Potičemo iz
    Zarožja kod Bajne bašte gdje smo došli oko 18oo iz Velike Trnave. Pod vodstvom “nekog” popa Vuičića,koji je podigao bunu protiv turaka pa se moralo bježati kad je buna ugušena. Odatle smo se,
    a po tom izvoru raseljavali po drugim dijelovima .U blizini žive i Tejići sa slavom sv. Nikola nadimak
    Lazice.

  7. sladjana

    tejica ima i u obrenovcu i okolini.inace slave sv. georgija.doselili su se oko 1800 godine iz Laktasa i Banja Luke.pozdravljam puno familiju mog pra-pra-pra-pra -dede koja danas zivi u Banjaluci i Laktasima!

  8. Kristijan

    U selu Ukrinica, između Ćelave i Teslića u Rep. Srpskoj živi moja baba, djevojačko prezime Ivanović. Ona kaže da je njen djed oženio jednu Tejićku i doselio se na tu zemlju. Sva zemlja okolo je pripadala Tejićima, koji su bili Jevreji. Zadnja preostala djevojka (svi ostali su bili umrli) se znači udala za mog čukundjeda. Krsnu slavu nisu imali, jer su bili Jevreji. Na našem groblju u selu ima jedan stari kameni krst te djevojke Tejić, i još Davidova zvijezda na njemu. Dalje znam samo da su im jedina preživela djeca bila Jovana i Ljubomir.

  9. Ranko

    Tejica ima u Lamovitoj kod Prijedora, salva je Sv.Georgije. Po nekim predanjima se kaze da su se doselili iz Crne Gore bjezeci od Turaka.