Poreklo prezimena Tejić

15. septembar 2013.

komentara: 10

[toggle title=”TESTIRANI TEJIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Tejić

Haplogrupa: R1a Z280 L1280

Poreklo: Donji Lokanj, Zvornik, Republika Srpska / srodni Lakićima iz Donjeg Lokanja, Republika Srpska / starinom iz Jasenice, Zvornik, Republika Srpska

Krsna slava: Avramijevdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (10)

Odgovorite

10 komentara

  1. Mladen Gajić

    U mjestu Donji Lokanj, opština Zvornik:
    – Tejić, slave: Avramijevdan

    Tejići su srodni po muškoj liniji sa nekoliko porodica iz susjednog Roćevića i Donjeg Šepka, opština Zvornik…poznato da da su tri brata odselila iz Jasenice (Zvornik): Savo se naselio u Roćeviću, Luka i Donji Šepak i Tejo u Lokanj, opština Zvornik.

    Avramijevštaci: http://www.poreklo.rs/forum/index.php?topic=214.0

  2. Gordana Bojkovski ex Tejic

    Tejica ima u selu Jabucje pored Lakjkovca.Odatle je moj otac i imah ih dosta .Ne znam kako su se doselili i kada tamo.Jedan zaseok nazvan je po prezimenu Tejic i tamo je moja familija.Volela bih da znam vise o svom prezimenu.Krsnu slavu koju slave je Djurdjic 16 novembra.

  3. ognjen tejic

    zivim trenutno u vikovaru a rodom sam iz cepina pored osijeka. u cepinu su mi ziveli i tata i deda i pradeda. neznam otkud su dosli u cepin a volio bi da saznam.

  4. ognjen tejic

    krsnu slavu slavimo sv. stefan 09 januar!

  5. Gordana Bojkovski ex Tejic

    Pogledajte selo Jabučje ali i prezime “Milić”, tu se pominje poreklo i prezimena Tejić,budući da su koreni Tejića, Milića (onih preko Vraničine), Radovančevića i drugih, tamo pomenutih, isto.
    Evi šta tamo piše:
    Da razjasnim do kraja: Po Ljubi Pavloviću (i Miljaniću) familija Milić (jedna grana) se doselila u Jabučje u drugoj polovini 18. veka iz sela Trbušnica, okrug beogradski.
    Po istoj knjizi familija „Musić“ se doselila u Jabučje u prvoj polovini 18. veka iz Virovaca u Kolubari, sela 20-tak km od Jabučja i slave Đurđic. U napomeni pod tom familijom piše sledeće:
    -Musići su od nepričavskih Gavrilovića i virovačkih Jankovića i čudo da su i danas (početak 20. veka, op. Milodan) održane rodbinske veze. U selu (Jabučje) se zovu još i: Ćatići, Stevanovići, Šljokići (izumrli), MILIĆI, Radovančevići, Jakšići (izumrli) Ćosići (izumrli) i Tejići.

    Ćatići, Radovančevići, Milići i Tejići slave Đurđic (kao i Musići), za Stevanoviće ne znam te sve ovo govori, sledeći nekakvu logiku, Ljuba Pavlović i Voja Miljanić su u pravu.

    Kasnije sam utvrdio da i Stevanovići (“Jarčevi”) slave takođe Đurđic.

    Dakle, moji Milići i Vaši Tejići potiču iz Virovaca od familije Jankovića, koji su u tom selu od Kosovskog boja.

  6. dragan tejić

    Moje “pleme” je nastanjeno u zaseoku Tejići kod Prijedora i slavimo slavu Đurđevdan.Potičemo iz
    Zarožja kod Bajne bašte gdje smo došli oko 18oo iz Velike Trnave. Pod vodstvom “nekog” popa Vuičića,koji je podigao bunu protiv turaka pa se moralo bježati kad je buna ugušena. Odatle smo se,
    a po tom izvoru raseljavali po drugim dijelovima .U blizini žive i Tejići sa slavom sv. Nikola nadimak
    Lazice.

  7. sladjana

    tejica ima i u obrenovcu i okolini.inace slave sv. georgija.doselili su se oko 1800 godine iz Laktasa i Banja Luke.pozdravljam puno familiju mog pra-pra-pra-pra -dede koja danas zivi u Banjaluci i Laktasima!

  8. Kristijan

    U selu Ukrinica, između Ćelave i Teslića u Rep. Srpskoj živi moja baba, djevojačko prezime Ivanović. Ona kaže da je njen djed oženio jednu Tejićku i doselio se na tu zemlju. Sva zemlja okolo je pripadala Tejićima, koji su bili Jevreji. Zadnja preostala djevojka (svi ostali su bili umrli) se znači udala za mog čukundjeda. Krsnu slavu nisu imali, jer su bili Jevreji. Na našem groblju u selu ima jedan stari kameni krst te djevojke Tejić, i još Davidova zvijezda na njemu. Dalje znam samo da su im jedina preživela djeca bila Jovana i Ljubomir.

  9. Ranko

    Tejica ima u Lamovitoj kod Prijedora, salva je Sv.Georgije. Po nekim predanjima se kaze da su se doselili iz Crne Gore bjezeci od Turaka.