Порекло презимена Бишевац

12. фебруар 2012.

коментара: 43

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (43)

Одговорите

43 коментара

  1. Branko

    Interesuje meporeklo prezimena Milovanovic,kod Novog Pazara,selo Vosjalice-Zunjevice.Slavio Svetu Petku.

  2. Aleksandar

    Pozdrav,

    Ovde familija Bisevaca koja se po prici takodje prezivala Milicevic. Moji baba i deda su ziveli u tenkovu pa posle u Novom Pazaru. Koliko vidim ima Vas jos ovde:). Takodje sam zainteresovan za stablo familije Bisevac (tel. 063 343437)! Pozdravljam sve moje Bisevce:) Ziveli bili!

    • Marija

      Moj deda je iz Tenkova kod Novog Pazara, slavimo Sv. Stefana Decanskog, Mratu… Jedan brat mu je u Novom Pazaru, mi u Ivanjici i treci brat u Topoli. Rekao mi je da poticemo iz tog mesta Bisevo, ali prvi put cujem za prezime Milicevic koje se povezuje sa nama. Inace sam zbog studija i posla ostala u Kragujevcu i ovde upoznala Bisevce sa Kosova koji slave sv Jovana.

  3. Seven Jusovic

    Zivim uu Beogradu, preseljena familija, za vreme komunizma , i ako se prezivamo Jusovic, u mojoj porodici je ostalo preime Bisevac, kako se i dan danas medjusobno zovemo … sve sto znam je da poticemo iz sela Biseva, da se desilo ubistvo i da su postojala dva brata koja su pobegla , i promenila prezime i veru, u okolinu novog pazara , Juso i Huso, odakle nastaje prezime Jusovic i Husovic… Crnogorsko poreklo je sigurno, eto nesto o tom ogranku Bisevaca , mada sve price ovde deluju slicno , ne verujem da je izmisljena prica o ubistvu, i bezanju od krvne osvete, samo ne mora da znaci da je bio Turcin, krvne osvete su i danas ceste u Crnoj Gori.

  4. Jelka

    Ono sto znam o Bisevcima je od mog dede po majci. Moj deda se prezivao Radovanovic, a zvali su njegovu porodicu Kulize ili Bisevci, vise Kulize, slavio je Sv. Mratu. Govorio je da su njegovi dosli iz okoline Sjenice u Toplicu su se naselili pre nekih 120 godina, a da pre toga su njegovi stari bili dosli u okolinu Sjenice sa Novog Brda sa Kosova. Selo Belogos u Toplici.