Порекло презимена Вукобратовић

4. март 2012.

коментара: 5

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

  1. Ево још једног мог “открића”. Не постоји на вашем списку презиме “Вукобрат” (ограђујем се ако нисам пажљиво прегледао). Такође мој школски друг из средње и више железничке школе, Слободан (као и ја) Вукобрат. Живи у Кикинди а, колико знам, ту је и рођен. Опширније и његовом пореклу, односно његове фамилије, имаћете ускоро.
    Толико за вечерас.
    Лака ноћ!

    • Поштовани, хвала вам на интервенцијама. Погледали смо, унета су од раније презимена Вукобрат и Надлачки, али вероватно је проблем то што смо презимена сложили тако да најпре иду она на -ић, а за њима сва остала, па нисте одмах приметили. У сваком случају очекујемо ваше прилоге. Хвала још једном.

  2. Војислав Ананић

    ВУКОБРАТОВИЋ (п), бивши род у Турментима (Зупци, Требиње). Према казивању мјештана, Вукобратовићи су се дијелом раселили, а дијелом изумрли (75:1245).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

    • Branko Vukobratović

      Vukobratovići nisu Hercegovci nego Ličani.Poreklo vode iz ličkog sela Grabušić odakle je posle Prvog svetskog rata više porodica kolonizovano u Vojvodinu,najviše u sela Rastina i Kolut.Jedna od poznatih ličnosti koja nosi prezime Vukobratović je i naš filmski i televizijski režiser Mihajlo Vukobratović.

      • Radivoj

        Миомир Вукобратовић (Ботош, 26. децембар 1931 — Београд, 11. март 2012) био је машински инжењер и пионир хуманоидне роботике. Био је редовни члан Српске академије наука и уметности од 1994. на Одељењу техничких наука. Један је од оснивача „београдске школе роботике“.[
        Izvor: Wikipedia