Порекло презимена Антонић

27. фебруар 2012.

коментара: 44

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (44)

Одговорите

44 коментара

  1. Antonić

    POSTOVANI, JA IZ SELA DRAGINJE NADOMAK SAPCA… IMAM PODATKE O SVOJIM DEDOVIMA (po očevoj strani) DO 1650 I NEKE. SVI SU SE PREZIVALI ANTONIĆ I UVEK SMO SV. JOVANA SLAVILI.

    • Чедомир Антонић

      Ја сам из села Вукона у Тамнави, где постоје Антонићи, Поповићи и Милјановићи, сви славе св Јована и порекло воде од Газибарића, свештаничка породиа доесљена у Вукону из Срема, по неким списима из Руме, по другим из Крчедина?
      Од ових Газибарића после 1820. године била је задруга Марка Антонијевић (рођен 1792), која се касније делила на Антониће. Поповиће и Милијановиће. Мој отац Момир рођен је 1896.године с Супругом Томком имао је 7 деце (живе) и сви су школовани (ја сам гимназију изучио У Шапцу и грађ. факултет у Београду). У пензији сам истраживао порекло и дошао до података и Тефтера, архива , књига и др. па сам закључио да су Газибарићи или њихови претци дошли у Срем са сеобом под Чарнојевћима?

  2. Sinisa Stankovic

    Postovanje svima,video sam komentare,pozdrav svim Antonicima, i to je moje poreklo,pa vas molim za bilo.kakvu pomoc i informacije oko toga,moj pradeda se zvao Stanko Antonic,njegov brat je Milan ,i cuo sam za Andriju to je njihov otac moj cukun deda,iz Paskovca ,Stanko Antonic je potom se preselio u Novo Selo ,zatim u Lesnicu kod Loznice i imao je kcer Stoja se zvala slavio je Nikoljdan,Baba Stoja nije imala kontakt sa njenim stricem Milanom,a mi praunuci veoma malo znamo o tome,Stanko Antonic je streljan u Jarku kod Rume 1941 i u cuo sam da je tu masovna grobnica ,cuo sam da su bili bogata familija ,pozdrav svima Antonicima, hvala unapred za bilo kakve informacije