Poreklo prezimena Antonić

27. februar 2012.

komentara: 44

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (44)

Odgovorite

44 komentara

  1. Antonić

    POSTOVANI, JA IZ SELA DRAGINJE NADOMAK SAPCA… IMAM PODATKE O SVOJIM DEDOVIMA (po očevoj strani) DO 1650 I NEKE. SVI SU SE PREZIVALI ANTONIĆ I UVEK SMO SV. JOVANA SLAVILI.

    • Čedomir Antonić

      Ja sam iz sela Vukona u Tamnavi, gde postoje Antonići, Popovići i Miljanovići, svi slave sv Jovana i poreklo vode od Gazibarića, sveštanička porodia doesljena u Vukonu iz Srema, po nekim spisima iz Rume, po drugim iz Krčedina?
      Od ovih Gazibarića posle 1820. godine bila je zadruga Marka Antonijević (rođen 1792), koja se kasnije delila na Antoniće. Popoviće i Milijanoviće. Moj otac Momir rođen je 1896.godine s Suprugom Tomkom imao je 7 dece (žive) i svi su školovani (ja sam gimnaziju izučio U Šapcu i građ. fakultet u Beogradu). U penziji sam istraživao poreklo i došao do podataka i Teftera, arhiva , knjiga i dr. pa sam zaključio da su Gazibarići ili njihovi pretci došli u Srem sa seobom pod Čarnojevćima?

  2. Sinisa Stankovic

    Postovanje svima,video sam komentare,pozdrav svim Antonicima, i to je moje poreklo,pa vas molim za bilo.kakvu pomoc i informacije oko toga,moj pradeda se zvao Stanko Antonic,njegov brat je Milan ,i cuo sam za Andriju to je njihov otac moj cukun deda,iz Paskovca ,Stanko Antonic je potom se preselio u Novo Selo ,zatim u Lesnicu kod Loznice i imao je kcer Stoja se zvala slavio je Nikoljdan,Baba Stoja nije imala kontakt sa njenim stricem Milanom,a mi praunuci veoma malo znamo o tome,Stanko Antonic je streljan u Jarku kod Rume 1941 i u cuo sam da je tu masovna grobnica ,cuo sam da su bili bogata familija ,pozdrav svima Antonicima, hvala unapred za bilo kakve informacije