Poreklo Aleksandra Šapića

15. novembar 2021.

komentara: 4

ROĐEN: U Beogradu, 1. juna 1978. godine

RODITELJI: Otac Miloš Šapić, defektolog, majka Slavojka (dev. Dedović), nastavnica.

KRSNA SLAVA: Sv. Trifun (Šapići)

POREKLO PO OCU: Šapići su sa Korduna iz mesta Blatuša kod Vrgin Mosta.

POREKLO PO MAJCI: Dedovići su iz Berana.

PORODICA: Supruga Milica, sinovi Maksim i Fedor. Mlađi brat Vladimir.

BIOGRAFIJA: Školovanje započeo u OŠ “Maksim Gorki” (do petog razreda), a nastavio u OŠ “Žikica Jovanović Španac” na Novom Beogradu. Upisao Turističku školu, koju je vanredno završio. Diplomirao (2003. godine) na Fakultetu za menadžment i upravljanje Univerziteta BK, smer menadžment u sportu. Magistrirao 2008. s tezom “Primena savremenog menadžmenta u rukovođenju klupskim sportom”. Doktorirao 2012. na Fakultetu za industrijski menadžment Univerziteta Union sa tezom “Karakteristične aktivnosti marketing odnosa u funkciji interesa individualnih potrošača”.

Vaterpolom počeo da se bavi 1984. godine u vaterpolo klubu „Crvena zvezda” u kome je prošao sve mlađe kategorije. U VK „Partizan” prelazi 1991. godine a 1992., sa nepunih 14 godina, debituje za prvi tim Partizana. 1993. se vraća u VK „Crvena zvezda” da bi 1994. godine karijeru nastavio u VK „Bečej”. 2001. godine odlazi u Italiju u vaterpolo klub „Kamolji” iz kog nakon tri sezone prelazi u VK „Rari Nantes Savona”. 2006. godine odlazi u ruski VK „Šturm 2002”, gde potpisuje ugovor koji ga je učinio najplaćenijim igračem u istoriji vaterpola. 2009. završava profesionalnu vaterpolo karijeru. U svojoj vaterpolo karijeri ukupno je postigao 2675 golova. Od toga u klupskoj karijeri postigao je 1694 gola, dok je u reprezentativnoj bio strelac ukupno 981 gola. Višestruki osvačaj medalja na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima.

Od 2012. godine predsednik opštine Novi Beograd. Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

IZVORI:
Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Sanja Đurić

    Gradončelniče,odlično,svaka čast za javni gradski prevoz u Bg.Čisti autobusi,nema gužvi redovni na vreme.Oduševljena sam sa urednošću vozača(nema hrane i masnih bureka) i osoblja koja vrši pregled karti.Nema pritiska a higijena je na zavidnom nivou.Samo napred.

  2. Danijela

    Gradonacelnice,sve pohvale za ciscenje podzemnog prolaza na Zelenom vencu .

  3. Ljuba

    Dragi gradonačelniče, dragi zemljače, divan si i predivan. Samo tako nastavi i nebo će da ti bude granica
    Ja sam iz sela Blatuša kod Vrginmosta otkud i tvoji vode poreklo
    Ziv i zdrav bio

    • Milan

      Pa poželjno je za dobrobit Srbije, AP Kosova i Metohija i AP Vojvodine sa posmrtni ostacima Tita i oni vrate u svoju domovinu.