Порекло Александра Шапића

15. новембар 2021.

коментара: 4

РОЂЕН: У Београду, 1. јуна 1978. године

РОДИТЕЉИ: Отац Милош Шапић, дефектолог, мајка Славојка (дев. Дедовић), наставница.

КРСНА СЛАВА: Св. Трифун (Шапићи)

ПОРЕКЛО ПО ОЦУ: Шапићи су са Кордуна из места Блатуша код Вргин Моста.

ПОРЕКЛО ПО МАЈЦИ: Дедовићи су из Берана.

ПОРОДИЦА: Супруга Милица, синови Максим и Федор. Млађи брат Владимир.

БИОГРАФИЈА: Школовање започео у ОШ “Максим Горки” (до петог разреда), а наставио у ОШ “Жикица Јовановић Шпанац” на Новом Београду. Уписао Туристичку школу, коју је ванредно завршио. Дипломирао (2003. године) на Факултету за менаџмент и управљање Универзитета БК, смер менаџмент у спорту. Магистрирао 2008. с тезом “Примена савременог менаџмента у руковођењу клупским спортом”. Докторирао 2012. на Факултету за индустријски менаџмент Универзитета Унион са тезом “Карактеристичне активности маркетинг односа у функцији интереса индивидуалних потрошача”.

Ватерполом почео да се бави 1984. године у ватерполо клубу „Црвена звезда” у коме је прошао све млађе категорије. У ВК „Партизан” прелази 1991. године а 1992., са непуних 14 година, дебитује за први тим Партизана. 1993. се враћа у ВК „Црвена звезда” да би 1994. године каријеру наставио у ВК „Бечеј”. 2001. године одлази у Италију у ватерполо клуб „Камољи” из ког након три сезоне прелази у ВК „Рари Нантес Савона”. 2006. године одлази у руски ВК „Штурм 2002”, где потписује уговор који га је учинио најплаћенијим играчем у историји ватерпола. 2009. завршава професионалну ватерполо каријеру. У својој ватерполо каријери укупно је постигао 2675 голова. Од тога у клупској каријери постигао је 1694 гола, док је у репрезентативној био стрелац укупно 981 гола. Вишеструки освачај медаља на Олимпијским играма, светским и европским првенствима.

Од 2012. године председник општине Нови Београд. Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке.

ИЗВОРИ:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Сања Ђурић

    Gradončelniče,odlično,svaka čast za javni gradski prevoz u Bg.Čisti autobusi,nema gužvi redovni na vreme.Oduševljena sam sa urednošću vozača(nema hrane i masnih bureka) i osoblja koja vrši pregled karti.Nema pritiska a higijena je na zavidnom nivou.Samo napred.

  2. Danijela

    Gradonacelnice,sve pohvale za ciscenje podzemnog prolaza na Zelenom vencu .

  3. Ljuba

    Dragi gradonačelniče, dragi zemljače, divan si i predivan. Samo tako nastavi i nebo će da ti bude granica
    Ja sam iz sela Blatuša kod Vrginmosta otkud i tvoji vode poreklo
    Ziv i zdrav bio