Светски ДНК месец 2021 – велики попуст на ДНК тестирање! Пријавите се!

25. март 2021.

коментара: 32

Друштво српских родословаца „Порекло“ организује већ традиционално априлско ДНК тестирање поводом Светског ДНК дана 25. априла. За разлику од ранијих година, када је ово тестирање организовано на сам Светски ДНК дан, ове године имаћемо, као и прошле године (услед ситуације са CoVid-19 вирусом), акцију током целог априла због чега је овај подухват назван Светски ДНК месец.

Као и претходних година, цена тестирања је изузетно повољна – уместо пуне цене од 13.000 динара, током Светског ДНК месеца цена тестирања биће 6.500 динара.

Напомињемо да се тестира Y-ДНК хромозом што значи да је могуће да се тестирају искључиво мушкарци. Добијени резултат је на 23 маркера, а по добијању резултата стручњаци Српског ДНК пројекта даће кратко тумачење резултата. Тестирани ће добити и сертификат који заједнички издају Биолошки факултет Универзитета у Београду и Српски ДНК пројекат.

Пријаву за тестирање можете извршити путем следеће контакт форме:

    Након што примимо Вашу пријаву добићете путем мејла детаљне инструкције за даље кораке.

    Број кандидата за тестирање је ограничен па вам препоручујемо да се пријавите на време! Акција траје до 30. априла.

    Резултати ће бити објављени у табели Српског ДНК пројекта.

    Српски ДНК пројекат је пионирски подухват Друштва српских родословаца „Порекло“ основан септембра 2012. године, а до данашњег дана обрађени су подаци за преко 5.000 људи.

    Захваљујући Српском ДНК пројекту до данас је откривено на стотине генетичких профила старих родова и племена.

    Будите и Ви један оних који ће на овај начин сазнати своје порекло.

    Добро дошли у свет генетичке генеалогије!

    Уколико из било ког разлога не можете послати пријаву путем контакт форме, исту можете послати и путем имејла на имејл адресу [email protected].

    Коментари (32)

    Одговорите

    32 коментара

    1. Siniša

      Da li mi koji živimo u Americi možemo da učestvujemo u ovome testiranju? Ja sam već testiran sa 23 and me i ancestry.

      • Јовица Кртинић

        Поштовани, с обзиром да живите у Америци наша препорука је да обавите Y-ДНК у хјустонској лабораторији. Тренутно је тамо такође велики попуст, а најбоље је да изаберете тест на 37 маркера који сад стаје 99 долара (уместо 119): https://www.familytreedna.com/
        Кад добијете резултат јавите нам се како бисмо урадили упоредну анализу са подацима из наше базе, која је несумњиво најрелевантнија за српску популацију.