Portal Poreklo u potpuno novom ruhu

24. jun 2020.

komentara: 4

Dragi prijatelji,

Pred vama je potpuno nova stranica našeg i vašeg portala Poreklo.

Na ovaj korak smo se odlučili uvidevši da dosadašnji izgled, preglednost i funkcionalost sajta nisu na odgovarajućem nivou. Takođe, bili smo suočeni i sa čestim tehničkim problemima, a nije bilo malo onih koji su prijavljivali poteškoće u pristupu stranici, uz najčešće postavljeno pitanje – da li je sajt uopšte u funkciji.

Novim dizajnom sajta nastojali smo da istaknemo najznačajnije segmente naših sadržaja, koji se mogu podeliti u nekoliko celina. Prva celina je najšire postavljena i uslovno je možemo nazvati odeljkom klasične genealogije. Tu su sabrani i ubuduće će biti sabirani svi prilozi u širokom rasponu od naselja i porekla stanovništva, prezimena i imena, biografija, arhivistike pa do heraldike. U drugoj celini su teme posvećene genetičkoj genealogiji, po čemu su Poreklo i pripadajući mu Srpski DNK projekat postali najprepoznatljiviji. U trećoj celini su istaknuti različiti projekti na kojima radimo i gde se nadamo i i vašoj podršci. Konačno, u četvrtoj celini dajemo pregled svih naših dosad pokrenutih stranica, bilo da su javnog ili internog karaktera.

Bitna novost na sajtu je i prodavnica preko koje ćete moći nabavljati naša izdanja ili izdanja naših članova i prijatelja.
U narednom periodu očekujte obilje novih sadržaja. Nastojaćemo da svakodnevno donosimo nove članke i da postanemo u pravom smislu reči rodoslovni informativni portal.

Budite slobodni i dajte svoje ocene, primedbe i predloge.

Hvala što ste sa nama!

Uredništvo portala Poreklo

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Ojler

    Odličan posao i pravo, dugo očekivano osveženje Portala Porekla.
    Neka je sa srećom!

  2. Branko Todorović

    Ovo je pravo osveženje!

    Čestitke Poreklu i razvojnom timu na odlično urađenom poslu!

    Velika promena!

  3. Milica Labalo

    Sjajno! Pregledno i dostupno! Svaka čast i za pokretanje Twitter naloga!