Велики попуст на ДНК тестирање на Српски ДНК дан, 14. септембра 2018.

14. август 2018.

коментара: 2

Друштво српских родословаца „Порекло“  у сарадњи са Биолошким факултетом Универзитета у Београду организује сада већ традиционално тестирање генетичког прапорекла на Српски ДНК дан, 14. септембра 2018. године. Позивамо све заинтересоване да се пријаве.

Друштво је за ову прилику обезбедило велики попуст на тестирање. Уместо пуне цене у износу од 13.000 динара, само 14. септембра 2018. цена тестирања биће 6.000 динара! Уз овај износ, потребно је уплатити и најмање 500 динара донације за Српски ДНК пројекат.

Пријаве за тестирање шаљите на [email protected] са назнаком: Пријава за тестирање за Српски ДНК дан.

По пријему пријаве добићете све неопходне инструкције (о месту и времену одржавања тестирања, као и податке у вези уплата).

Чланови Друштва српских родословаца „Порекло“ са плаћеном годишњом чланарином, могу да предложе два кандидата за тестирање по цени од по 6.000 динара. За ове кандидате није потребна уплата донације за Српски ДНК пројекат.

Напомињемо да се тестира Y-ДНК хромозом што значи да је могуће да се тестирају искључиво мушкарци. Добијени резултат је на 23 маркера, а по добијању резултата стручњаци Српског ДНК пројекта даће тумачење резултата.

Резултати ће бити објављени у табели Српског ДНК пројекта.

Српски ДНК дан обележава се поводом дана када је (14. септембра 2012) покренут Српски ДНК пројекат, пионирски подухват Друштва српских родословаца „Порекло“.

Захваљујући генетичкој генеалогији могуће је одгонетнути тајне порекла појединаца и целе нације. У досадашњем раду, Српски ДНК пројекат је открио порекло бројних родова и велики су изгледи да, уколио се тестирате, сазнате са ким делите заједничку генетику.

Будите и Ви један оних који ће на овај начин сазнати своје порекло.

Добро дошли у свет генетичке генеалогије!

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Jovica Vucelja

    Želja mi je da uradim dnk alalizu, da li treba unapred da se najavim i da li je potrebno poneti od dokumentacije.

    • Јовица Кртинић

      Поштовани Јовице, хвала Вам на јављању и интересовању. Потребно је да се пријавите за тестирање на адресу електронске поште [email protected]. Није потребно да прилажете документацију. По пријави на наведену адресу биће Вам послат формулар пријаве за тестирање који треба да попуните.