Трибине „Генетичко порекло Срба“ у Крушевцу и Трстенику Reviewed by Momizat on . Друштво српских родословаца "Порекло" организујe ове недеље трибине у Крушевцу и Трстенику на којима ће бити представљен рад Српског ДНК пројекта. Ево и ближих Друштво српских родословаца "Порекло" организујe ове недеље трибине у Крушевцу и Трстенику на којима ће бити представљен рад Српског ДНК пројекта. Ево и ближих Rating: 0
You Are Here: Home » Инфо » Вести » Трибине „Генетичко порекло Срба“ у Крушевцу и Трстенику

Трибине „Генетичко порекло Срба“ у Крушевцу и Трстенику

Друштво српских родословаца „Порекло“ организујe ове недеље трибине у Крушевцу и Трстенику на којима ће бити представљен рад Српског ДНК пројекта. Ево и ближих података:

У четвртак 5. октобра 2017, с почетком у 19 часова у Културном центру у Крушевцу биће одржана трибина „Генетичко порекло Срба“ на којој ће говорити Јовица Кртинић, председник Друштва српских родословаца „Порекло“ и један од оснивача „Српског ДНК пројекта“.

У петак 6. октобра 2017, с почетком у 19 часова у Већници народног универзитета у Трстенику, у организацији Народне библиотеке „Јефимија“, биће одржана трибина под истим називом као и у Крушевцу, а досадашња сазнања о генетичком пореклу Срба представиће Јовица Кртинић.

На обе трибине ће по први пут бити представљени и резултати истраживања генетичког порекла појединаца из Расинског округа.

Такође, сви заинтересовани моћи ће да искористе велики попуст на ДНК тестирање (уместо редовне цене од 13.000 динара, Друштво је обезбедило цену од 6.500 динара). Тестирати се могу само мушкарци јер се утврђује Y-ДНК хаплотип, тј. прапорекло по мушкој линији. Заинтересовани за тестирање у Крушевцу и Трстенику могу да се најаве на dnk@poreklo.rs.

Добро дошли!


Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top