Ново у дигиталној библиотеци: Петар Рајин Васић – Прохујало кроз село Пиперце Reviewed by Momizat on . Дигитална библиотека портала Порекло богатија је за књигу Петра Рајина Васића "Прохујало кроз село Пиперце", коју нам је аутор великодушно уступио. Књига о овом Дигитална библиотека портала Порекло богатија је за књигу Петра Рајина Васића "Прохујало кроз село Пиперце", коју нам је аутор великодушно уступио. Књига о овом Rating: 0
You Are Here: Home » Инфо » Вести » Ново у дигиталној библиотеци: Петар Рајин Васић – Прохујало кроз село Пиперце

Ново у дигиталној библиотеци: Петар Рајин Васић – Прохујало кроз село Пиперце

Дигитална библиотека портала Порекло богатија је за књигу Петра Рајина Васића „Прохујало кроз село Пиперце“, коју нам је аутор великодушно уступио.

Књига о овом селу које се налази на северној страни Мајевице, објављена је 2017. године у Брчком у тиражу од 300 примерака.

У предговору књиге аутор је навео да је податке о свом родном месту прикупљао целог живота, а навео је и да му је од помоћи била грађа коју је пронашао на нашем порталу, због чега нам је посебно драго.

Књигу Петра Рајина Васића можете прочитати преко следеће везе:

Петар Рајин Васић – Прохујало кроз село Пиперце


Коментари (1)

  • Мијодраг Иванић

    У ово време, великих сеоба, отуђења, свеопштег наметања заборава историјских чињеница, у српском народу, попут некадашњих гуслара-народних припиведача, појавише се људи који дадоше запис о свом крају, родном месту, породичној историји, фамилијарном пореклу и имену. Значај и улога оваквих радова, монографија, записа о родном крају и људима, тек ће добити своје место у будућности. Слободно можемо рећи да су овакви радиви печат нашег времена, облик савременог народног приповедања, допринос борби против бездушне глобализације, која нас отуђи од нас самих. И супротно томе, никада као у наше време, савременик није имао потребу да зна корен, поријекло, да досегне и покуша сазнати историју породичног имена. У том смислу. Петар Васић кроз дело Прохујало кроз село Пиперце, даје неизмерљив допринос борби против заборава, допринос који ће све значајнији бити како време буде пролазило. Хвала на труду.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top