Novo u digitalnoj biblioteci: Petar Rajin Vasić – Prohujalo kroz selo Piperce

10. decembar 2017.

komentara: 1

Digitalna biblioteka portala Poreklo bogatija je za knjigu Petra Rajina Vasića “Prohujalo kroz selo Piperce”, koju nam je autor velikodušno ustupio.

Knjiga o ovom selu koje se nalazi na severnoj strani Majevice, objavljena je 2017. godine u Brčkom u tiražu od 300 primeraka.

U predgovoru knjige autor je naveo da je podatke o svom rodnom mestu prikupljao celog života, a naveo je i da mu je od pomoći bila građa koju je pronašao na našem portalu, zbog čega nam je posebno drago.

Knjigu Petra Rajina Vasića možete pročitati preko sledeće veze:

Petar Rajin Vasić – Prohujalo kroz selo Piperce

Komentari (1)

Odgovorite

Jedan komentar

  1. Mijodrag Ivanić

    U ovo vreme, velikih seoba, otuđenja, sveopšteg nametanja zaborava istorijskih činjenica, u srpskom narodu, poput nekadašnjih guslara-narodnih pripivedača, pojaviše se ljudi koji dadoše zapis o svom kraju, rodnom mestu, porodičnoj istoriji, familijarnom poreklu i imenu. Značaj i uloga ovakvih radova, monografija, zapisa o rodnom kraju i ljudima, tek će dobiti svoje mesto u budućnosti. Slobodno možemo reći da su ovakvi radivi pečat našeg vremena, oblik savremenog narodnog pripovedanja, doprinos borbi protiv bezdušne globalizacije, koja nas otuđi od nas samih. I suprotno tome, nikada kao u naše vreme, savremenik nije imao potrebu da zna koren, porijeklo, da dosegne i pokuša saznati istoriju porodičnog imena. U tom smislu. Petar Vasić kroz delo Prohujalo kroz selo Piperce, daje neizmerljiv doprinos borbi protiv zaborava, doprinos koji će sve značajniji biti kako vreme bude prolazilo. Hvala na trudu.