Četiri knjige deda Bore Stefanovića u digitalnoj biblioteci Hronika sela

1. januar 2016.

komentara: 0

Digitalna biblioteka Hronika sela dobila je četiri nova naslova. Nastavnik u penziji Bora Stefanović, iz mladenovačkog sela Granice, poslao nam je svoje četiri knjige – dve objavljene, a dve još neobjavljene – koje smo upravo uvrstili u našu digitalnu biblioteku (linkovi ka knjigama su na kraju teksta).

Granice

Prenosimo deda Borino pozdravno pismo:

Poštovani članovi Društva srpskih rodoslovaca „Poreklo“,

ima mnogo stvari oko kojih bi mogli da razmenimo mišljenja, ali za početak me interesuje vaša BIBLIOTEKA hronike sela. Video sam da ste prikupili preko 400 pisanih radova o selima gde živi srpski narod, što je impozantna cifra. Hteo bih da vam se pridružim sa svoja četiri rada. Do sada sam napisao tri monografije sela – hronike, od kojih su dve već objavljene i nalaze se u fundusu Narodne biblioteke Srbije – „Kovačevac i kovačevačke familije“ i „Selo Granice kod Mladenovca“,  dok treća  „Moje Novo Selo“, kao i zbirka poslovica i izreka: „Poslovice i izreke u Novom Selu Pčinjskom“ još nisu štampane  –  nedostaju sredstva (210 000) dinara. Sva četiri rada  –  knjige imam  u elektronskom obliku i dostavljam vam ih. Što se tiče nedostajućih sredstava  – donacije za ove dve zadnje knjige vi pomozite ako je moguće, a ako pak nemate mogućnosti nećemo seći vene.

Imam mnogo drugih pitanja, razmišljanja, mišljenja, stavova i predloga, ali da to ostavimo za drugu priliku. Da odradimo ove dve stvari – uspostavimo kontakt i uvrstimo ove četiri knjige u vaš registar Biblioteke „Hronike sela“.

Ja ću svoja pitanja, razmišljanja, mišljenja, stavove i predloge iz različitih oblasti i područja vašeg rada srediti i nakon toga vam se javiti.

Srdačan pozdrav od deda Bore Stefanovića nastavnika u penziji iz Granica kod Mladenovca.

Adresa i kontakt telefoni:

Bora Stefanović, Granice,
ulica Deda Vasina 11
11400 Mladenovac
Tel.  011 8231 974
Mob. 060 7231 974

A, evo i linkova ka knjigama:

Bora Stefanović – Granice, selo kod Mladenovca

Bora Stefanović – Kovačevac i kovačevačke familije

Bora Stefanović – Moje Novo Selo

Bora Stefanović – Poslovice i izreke u Novom Selu Pčinjskom

Komentari (0)

Odgovorite

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.