Четири књиге деда Боре Стефановића у дигиталној библиотеци Хроника села

1. јануар 2016.

коментара: 0

Дигитална библиотека Хроника села добила је четири нова наслова. Наставник у пензији Бора Стефановић, из младеновачког села Границе, послао нам је своје четири књиге – две објављене, а две још необјављене – које смо управо уврстили у нашу дигиталну библиотеку (линкови ка књигама су на крају текста).

Granice

Преносимо деда Борино поздравно писмо:

Поштовани чланови Друштва српских родословаца „Порекло“,

има много ствари око којих би могли да разменимо мишљења, али за почетак ме интересује ваша БИБЛИОТЕКА хронике села. Видео сам да сте прикупили преко 400 писаних радова о селима где живи српски народ, што је импозантна цифра. Хтео бих да вам се придружим са своја четири рада. До сада сам написао три монографије села – хронике, од којих су две већ објављене и налазе се у фундусу Народне библиотеке Србије – „Ковачевац и ковачевачке фамилије“ и „Село Границе код Младеновца“,  док трећа  „Моје Ново Село“, као и збирка пословица и изрека: „Пословице и изреке у Новом Селу Пчињском“ још нису штампане  –  недостају средства (210 000) динара. Сва четири рада  –  књиге имам  у електронском облику и достављам вам их. Што се тиче недостајућих средстава  – донације за ове две задње књиге ви помозите ако је могуће, а ако пак немате могућности нећемо сећи вене.

Имам много других питања, размишљања, мишљења, ставова и предлога, али да то оставимо за другу прилику. Да одрадимо ове две ствари – успоставимо контакт и уврстимо ове четири књиге у ваш регистар Библиотеке „Хронике села“.

Ја ћу своја питања, размишљања, мишљења, ставове и предлоге из различитих области и подручја вашег рада средити и након тога вам се јавити.

Срдачан поздрав од деда Боре Стефановића наставника у пензији из Граница код Младеновца.

Адреса и контакт телефони:

Бора Стефановић, Границе,
улица Деда Васина 11
11400 Младеновац
Тел.  011 8231 974
Моб. 060 7231 974

А, ево и линкова ка књигама:

Бора Стефановић – Границе, село код Младеновца

Бора Стефановић – Ковачевац и ковачевачке фамилије

Бора Стефановић – Моје Ново Село

Бора Стефановић – Пословице и изреке у Новом Селу Пчињском

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.