Poreklo prezimena Sijerčić

3. decembar 2013.

komentara: 7

[toggle title=”TESTIRANI SIJERČIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Sijerčić

Haplogrupa: I2a

Poreklo: Han Pijesak, Republika Srpska

Krsna slava: Tomindan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (7)

Odgovorite

7 komentara

  1. Ljubomir Šuljagić

    Nikako ne mogu da dođem do nekog Sijerčića Srbina, pravoslavca. Gore je navedeno da ih ima u Han Pijesku i da mu je rađen DNK, ali nema ime. Proverio sam u matičnim knjigama u H. Pijesku, i tog prezimena nema. Mi Šuljagići smo sa njima istog porekla, slavimo Tomindan. Ali ne mogu ni sa jednim da stupim u vezu. U srodstvu smo, po svemu sudeći, i sa Sijerčićima muslimanima iz Ponora (Goražde), ali ne znam da li oni to znaju.

  2. Ljubomir Šuljagić

    Eto, puno toga pročitah o Šuljagićima, ali nikako da dožem do nekog Sijerčića. Vidim da je njihov DNK isti kao naš, ali ne znam da li ih ima. Zvao sam u opštinu Han Pijesak i rekli su mi da ih tamo nemo.

    • Aida Dobric rodena Sijercic

      Postovani Ljubomire, ja sam rodena Sijercic iz Gorazda. Pocela sam se interesovati za porijeklo porodice Sijercic. Pokusavam pronaci od koje porodice su nastali Sijercici. Po pricama mojih Sijercici koji su iz grada Gorazda i koji su iz pod Lozija (opstina Gorazde) nisu u rodbinskoj vezi. Pozdrav!

  3. Amim sijerčić

    Ja sam sijerčic

    • Ildirina Sijerčić

      I ja sam rođena Sijerčić. Potičem iz Goražda, tačnije mjesto Kopači. Po knjizi pod nazivom “Goražde – u prošlosti i danas” napisana od Rasima S. Živojevića, 1964 god. Vjeruje se da je prezime Sijerčić islamizovano tokom otomanskog carstva a da potiče od prezimena Širinić. Tadašnji Radoslav Širinić je bio knez i rođak Hercega Stjepana i sahranjen u pravoslavnoj crkvi u Sopotnici kod Goražda. U istoj knjizi se tvrdi da ogranci prezimena Sijerčić su i prezimena Baščelije i Obarčanin. Sa poštovanjem /Ildirina

  4. Ljubomir Šuljagić

    Evo, nažalost, tek sada videh da se oglasio gospodin Amim Sijerčić. Ne znam odakle si, ali bi bilo dobro da da napišeš nešto o sebi, tj. o svojima. Znate li nešto dalje o svom poreklu? Siguran sam da smo rod, samo to ne znamo. Jedan naš deo jeostao u “istočnoj Bosni”, kako to stoji u knjizi “Zlatibor” LJ. Mićića. Moji preci su došli na planinu Zlatar a odatle u selo Draglicu na Zlatiboru i tu ostali. Ako znaš da je neko od tvojih radio DNK, bilo bi dobro da ga napišeš, to bi bio siguran trag. Poz. Ljubomir Šuljagić, Prijepolje