Poreklo prezimena Vujčić

1. decembar 2013.

komentara: 8

[toggle title=”TESTIRANI VUJČIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Vujčić

Haplogrupa: I2a

Poreklo: Smederevska Palanka, Srbija

Krsna slava: Đurđic

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (8)

Odgovorite

8 komentara

  1. Slavko

    Vujičići, Vujčići (strukture Vuic/a+ić/i)

    Ja sam nosilac ove haplotip grupe. Hteo bih da napomenem, da su Vujčići i Vujičići u Smederevskoj Palanci, Vlaškom Dolu, Dobrom Dolu, Malom Gaju, Ćićama i Selevcu, istog porekla. Krsna slava sv. Đurđic. Da bi braća mogla da idu na slavu jedni kod drugog, u novije vreme, neki su za glavnu slavu uzeli Đurđevdan.
    Istražujući matične knjige iz početka IXX veka primetio sam da su se naši zajednički preci do ustanovljavanja Vukovog rečnika 1867g. prezivali Vuičić, bez slova (j). Pred kraj IXX (jer nisu svi odmah prihvatili Vukov rečnik) i početkom XX veka, sveštenici nas upisuju kao Vujičiće i kao Vujčiće. Zbog takvih grešaka se dešava da su čak i rođena braća, jedan Vujčić a drugi Vujičić. Ovo dokumentovano tvrdim da bih otklonio dilemu, da li su u Smederevskoj Palanci i okolini Vujičići i Vujčići istoga roda. O Vujičićima iz Velike Plane ćemo drugom prilikom. Srdačan pozdrav. Moj kontakt telefon: 063/8682 662

  2. Marko Vujcic

    Zivim u Vucaku kod Krusevca i zeleo bih da saznam o korenima, ispitivao sam starije ali ni oni nista ne znaju. Cukundeda mi se zvao Svetislav i poginuo je u prvom svetskom ratu, to je najdalje sto znam. Ako neko zna nesto vise neka ostavi komentar. Hvala unapred.

  3. Željka Vujčić

    Mi smo iz Hrvatske,iz Karlovca…

  4. Goran

    Pozdrav ja sam iz okoline Pakraca ,Vujčić i krsna slava mi je Đurđevdan a porijeklo nam je kažu granica Hercegovine i Crne Gore, neki su iz seobe završili u Boanskoj krajini a neki u Lici a mi u Zapadnoj Slavoniji.Pozdrav svim Vujčićima!

  5. Slavko Vujčić

    Vuičić, Vujčić, Vujičić je uglavnom isto prezime …Ako želite da znate nešto više o ovom prezimenu, pošaljite pitanje …

  6. Ivan

    Ja sam Vujčić, selo Bresje opština Svilajnac u selu ima 6 porodica našeg prezimena od jednog rodonačelnika Vujice koji se u selu doselio iz Crni Kao kod Batočine. Slave su nam takođe Đurđevdan i Sveti Georgije. Ukoliko neko zna nešto više neka me kontaktira, hvala.

  7. Nemanja Vujičić

    Jel zna neko nešto o Vujičićima u Bresju kod Velike Plane?