Порекло презимена Вујчић Reviewed by Momizat on . [toggle title="ТЕСТИРАНИ ВУЈЧИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Вујчић Хаплогрупа: I2a Порекло: Смедеревска Паланка, Србија Крсна слава: Ђурђиц Контакт: ____________ [toggle title="ТЕСТИРАНИ ВУЈЧИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ"] Вујчић Хаплогрупа: I2a Порекло: Смедеревска Паланка, Србија Крсна слава: Ђурђиц Контакт: ____________ Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Вујчић

Порекло презимена Вујчић

ТЕСТИРАНИ ВУЈЧИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ

Вујчић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Смедеревска Паланка, Србија

Крсна слава: Ђурђиц

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (4)

 • Славко

  Вујичићи, Вујчићи (структуре Вуиц/а+ић/и)

  Ја сам носилац ове хаплотип групе. Хтео бих да напоменем, да су Вујчићи и Вујичићи у Смедеревској Паланци, Влашком Долу, Добром Долу, Малом Гају, Ћићама и Селевцу, истог порекла. Крсна слава св. Ђурђиц. Да би браћа могла да иду на славу једни код другог, у новије време, неки су за главну славу узели Ђурђевдан.
  Истражујући матичне књиге из почетка IXX века приметио сам да су се наши заједнички преци до установљавања Вуковог речника 1867г. презивали Вуичић, без слова (ј). Пред крај IXX (јер нису сви одмах прихватили Вуков речник) и почетком XX века, свештеници нас уписују као Вујичиће и као Вујчиће. Због таквих грешака се дешава да су чак и рођена браћа, један Вујчић а други Вујичић. Ово документовано тврдим да бих отклонио дилему, да ли су у Смедеревској Паланци и околини Вујичићи и Вујчићи истога рода. О Вујичићима из Велике Плане ћемо другом приликом. Срдачан поздрав. Мој контакт телефон: 063/8682 662

  Одговори
 • Marko Vujcic

  Zivim u Vucaku kod Krusevca i zeleo bih da saznam o korenima, ispitivao sam starije ali ni oni nista ne znaju. Cukundeda mi se zvao Svetislav i poginuo je u prvom svetskom ratu, to je najdalje sto znam. Ako neko zna nesto vise neka ostavi komentar. Hvala unapred.

  Одговори
 • Željka Vujčić

  Mi smo iz Hrvatske,iz Karlovca…

  Одговори
 • Goran

  Pozdrav ja sam iz okoline Pakraca ,Vujčić i krsna slava mi je Đurđevdan a porijeklo nam je kažu granica Hercegovine i Crne Gore, neki su iz seobe završili u Boanskoj krajini a neki u Lici a mi u Zapadnoj Slavoniji.Pozdrav svim Vujčićima!

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top