Poreklo prezimena Goljević

1. decembar 2013.

komentara: 2

[toggle title=”TESTIRANI GOLJEVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Goljević

Haplogrupa: E1b rod Kuča

Poreklo: Rajovići, Ubli, Crna Gora / pleme Kuči

Krsna slava: Nikoljdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (2)

Odgovorite

2 komentara

  1. Sen Zil

    Goljevići(ili Golevici) su najverovatnije jedno od najstarijih bratstava u Kučima slave sv:Nikolu ali nisu Drekalovici porijeklom a moguce ni Mrnjavčevići, u Bijelom Polju se prvi put pominju u katastihu crkve svetog Nikole da zive 1776 godine i danas su jedna od starijih gradskih porodica.

    • Nenad

      Postovani: mislim da je vazno znati da su u B.Polju od Goljevica kasnije (tokom 20 vijeka) razvila se jos dva prezimena. Od Nika Goljevica nastadose u B.Polju Nikolici od Petra Goljevica -Petrovici iz B.Polja. Ono sto znam je da nam se pradjed zvao Simo-od Sima -Andro od Andra Cedomir i Veljko(Banjo)Goljevic. Od Cedomira -Andro i Nenad od Veljka_Zeljko ,Sasa i Predrag…od Andra sin Milos ,od Nenada kcerke Andrijana i Zoja…od Zeljka – Nikola i Veljko,od Sase kcerke Ivana Andjela i Ana, od Predraga- Marko,Lana i Bogdan. Od porodica Goljevic takodje u B.Polju postoji jos potomaka : od Dimitrija Dika Goljevica sinovi Lazar i Zoran (pokojni Dragan nedavno preminuo) takodje i od njih loza se prosirila. Uzevsi sve u obzir ,nas koji smo zadrzali prezime i Nikolice i Petrovice iz B.Polja (koji imaju veliki broj potomaka) moze se zakljuciti da smo danas na ovim prostorima razvili i ocuvali lozu. Srdacan pozdrav za nase bratstvenike iz nasih Ubli-Kuci.