Порекло презимена Гољевић

1. децембар 2013.

коментара: 2

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ГОЉЕВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Гољевић

Хаплогрупа: Е1b род Куча

Порекло: Рајовићи, Убли, Црна Гора / племе Кучи

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Sen Zil

    Goljevići(ili Golevici) su najverovatnije jedno od najstarijih bratstava u Kučima slave sv:Nikolu ali nisu Drekalovici porijeklom a moguce ni Mrnjavčevići, u Bijelom Polju se prvi put pominju u katastihu crkve svetog Nikole da zive 1776 godine i danas su jedna od starijih gradskih porodica.

    • Nenad

      Postovani: mislim da je vazno znati da su u B.Polju od Goljevica kasnije (tokom 20 vijeka) razvila se jos dva prezimena. Od Nika Goljevica nastadose u B.Polju Nikolici od Petra Goljevica -Petrovici iz B.Polja. Ono sto znam je da nam se pradjed zvao Simo-od Sima -Andro od Andra Cedomir i Veljko(Banjo)Goljevic. Od Cedomira -Andro i Nenad od Veljka_Zeljko ,Sasa i Predrag…od Andra sin Milos ,od Nenada kcerke Andrijana i Zoja…od Zeljka – Nikola i Veljko,od Sase kcerke Ivana Andjela i Ana, od Predraga- Marko,Lana i Bogdan. Od porodica Goljevic takodje u B.Polju postoji jos potomaka : od Dimitrija Dika Goljevica sinovi Lazar i Zoran (pokojni Dragan nedavno preminuo) takodje i od njih loza se prosirila. Uzevsi sve u obzir ,nas koji smo zadrzali prezime i Nikolice i Petrovice iz B.Polja (koji imaju veliki broj potomaka) moze se zakljuciti da smo danas na ovim prostorima razvili i ocuvali lozu. Srdacan pozdrav za nase bratstvenike iz nasih Ubli-Kuci.