Poreklo olimpijske šampionke Milice Mandić

20. april 2013.

komentara: 3

ROĐENA: U Beogradu 6. decembra 1991. godine

RODITELJI: Predrag Mandić iz Beograda, zaposlen u Parking servisu, majka Vesna (dev. Gazdić) iz Beograda, zaposlena u Optici Beograd. Ima dve godine stariju sestru Jovanu.

KRSNA SLAVA: Sveta tri Jerarha

O PRECIMA: Očeva strana je iz Valjeva. Deda je Miodrag, a baba Živana (dev. Milosavljević). Deda nije slavio slavu, pa je moj otac pre sedam godina izabrao da slavimo Sveta tri Jerarha 12. februara. Gazdići su iz Beograda.

RATNICI: Moj otac je bio na ratišu kad sam se rodila. Čim je čuo da  sam rođena krenuo je za Beograd da me vidi.

BIOGRAFIJA: Išla sam u OŠ „Vladislav Ribnikar“, pa u srednju medicinsku za fizioterapeuta. Pauzirala sam godinu dana pa upisala Megatrend univerzitet – Fakultet za kuluturu i medije. Sad (april 2013.) sam na drugoj godini. Sportom sam se bavila od malih nogu, od plivanja, košarke, folklora. Već 11 godina treniram tekvondo.

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Milica je osvojila zlatnu medalju u tekvondou (u kategoriji preko 67 kilograma), što je bila prva zlatna medalja otkako Srbija učestvuje kao samostalna država. Krajem 2012. godine Olimpijski komitet Srbije proglasio ju je za najbolju sportistkinju, a dobila je i „Zlatnu značku“ dnevnog lista Sport. Dobitnica je nagrade Grada Beograda za sport za 2012. godinu.

 

IZVOR: Milica Mandić za portal Poreklo

 

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. Aleksandar

    Mislim da nije tačno što ste napisali za njenog dedu, zato što iz pouzdanih izvora mogu da tvrdim da je njen deda iz sela Štitar kod Šapca.Rođeni brat njenog dede je bio živ do pre nekoliko godina, a dedu nisam lično poznavao.