Порекло олимпијске шампионке Милице Мандић

20. априла 2013.

коментара: 3

РОЂЕНА: У Београду 6. децембра 1991. године

РОДИТЕЉИ: Предраг Мандић из Београда, запослен у Паркинг сервису, мајка Весна (дев. Газдић) из Београда, запослена у Оптици Београд. Има две године старију сестру Јовану.

КРСНА СЛАВА: Света три Јерарха

О ПРЕЦИМА: Очева страна је из Ваљева. Деда је Миодраг, а баба Живана (дев. Милосављевић). Деда није славио славу, па је мој отац пре седам година изабрао да славимо Света три Jерарха 12. фебруара. Газдићи су из Београда.

РАТНИЦИ: Мој отац је био на ратишу кад сам се родила. Чим је чуо да  сам рођена кренуо је за Београд да ме види.

БИОГРАФИЈА: Ишла сам у ОШ „Владислав Рибникар“, па у средњу медицинску за физиотерапеута. Паузирала сам годину дана па уписала Мегатренд универзитет – Факултет за кулутуру и медије. Сад (април 2013.) сам на другој години. Спортом сам се бавила од малих ногу, од пливања, кошарке, фолклора. Већ 11 година тренирам теквондо.

На Олимпијским играма у Лондону 2012. Милица је освојила златну медаљу у теквондоу (у категорији преко 67 килограма), што је била прва златна медаља откако Србија учествује као самостална држава. Крајем 2012. године Олимпијски комитет Србије прогласио ју је за најбољу спортисткињу, а добила је и „Златну значку“ дневног листа Спорт. Добитница је награде Града Београда за спорт за 2012. годину.

 

ИЗВОР: Милица Мандић за портал Порекло

 

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

  1. Александар

    Мислим да није тачно што сте написали за њеног деду, зато што из поузданих извора могу да тврдим да је њен деда из села Штитар код Шапца.Рођени брат њеног деде је био жив до пре неколико година, а деду нисам лично познавао.