Порекло презимена Шабовић Reviewed by Momizat on . Презиме Шабовић среће се у Херцеговини и Црној Гори, а изузетан прилог о овом братству добили смо од Зорана Ђурова Шабовића. Уз Зоранову сагласност објављујемо Презиме Шабовић среће се у Херцеговини и Црној Гори, а изузетан прилог о овом братству добили смо од Зорана Ђурова Шабовића. Уз Зоранову сагласност објављујемо Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Шабовић

Порекло презимена Шабовић

Презиме Шабовић среће се у Херцеговини и Црној Гори, а изузетан прилог о овом братству добили смо од Зорана Ђурова Шабовића.

Уз Зоранову сагласност објављујемо његово целокупно истраживање о братству Шабовића из књиге „Мојдеж – прилози за хронику села и родослове“, коју је објавио 2007. године. Реч је о истраживању о родовима из насеља Мојдеж код Херцег Новог.

Текст о братству Шабовића је у ПДФ формату и можете га прочитати преко следећег линка:  Шабовићи из Мојдежа.


Коментари (1)

  • Војислав Ананић

    ШАБОВИЋ (м), у Кљену и Раникућама (Невесиње). Сматра се да су најстарија позната породица у Кљену, и “непозната поријекла“. У Раникућама су старином „од Маркита Сердара из Гацка“. Прешли су на ислам око 1800. године. Били су настањени у Лукавцу и Борчу, одакле су прешли у Раникуће (59:215,218).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top