NOVO: Velika akcija Službenog glasnika i portala Poreklo – Koreni na poklon!

21. novembar 2012.

komentara: 0

Dragi naši rodoslovci, pred vama je nova akcija koju je portal Poreklo obezbedio u saradnji sa uglednom izdavačkom kućom JP “Službeni glasnik”. Počev od sledeće nedelje, na svakih sedam dana, delićemo po jednu izuzetnu knjigu iz edicije “Koreni” onima od vas koji šalju najviše vrednih priloga!

Najveće šanse da na poklon dobiju neku od 23 objavljene knjige iz edicije “Koreni” (u kojima su obuhvaćena antropogeografska istraživanja naselja srca centralne Srbije), imaće oni naši saradnici koji pre svega šalju priloge o:

poreklu prezimena i

poreklu stanovništva po srpskim naseljima.

Takođe, priliku da dođu do vrednih naslova iz Glasnikove edicije imaće oni naši saradnici koji kroz komentare pomažu drugima, odgovaraju na pitanja, daju savete i putokaze za dalja istraživanja.

Dobrodošli su i autorski tekstovi na teme koje se obrađuju u našim rubrikama DNK poreklo,  Zanimljivosti, Dokumenti…

Naše uredništvo posebno će ceniti činjenicu ako tekstovi koji budu stizali budu pisani tačno, precizno, pedantno, na ćirilici i, što je više moguće, u našoj već prepoznatljivoj formi. Kad je reč o tekstovima o poreklu stanovništva po srpskim naseljima, primer za formu teksta možete videti OVDE. Takođe, kad su u pitanju tekstovi o poreklu prezimena možete da ih pišete na OVAJ ili neki drugi, recimo OVAKAV način.

O knjigama iz edicije Koreni, koje se mogu naći i u vašoj kućnoj biblioteci, možete pročitati nešto više putem sledećih linkova:

EDICIJA KORENI – NEPROCENJIVA SVEDOČANSTVA O SRPSKOM POREKLU, intervju sa priređivačem edicije Borisavom Čelikovićem

EDICIJA KORENI – KATALOG

Uvereni da će ova vredna akcija izazavati vaše veliko interesovanje ali i još veću akciju, sa radošću iščekujemo vaše priloge.

Uredništvo portala POREKLO

 

Koreni

Komentari (0)

Odgovorite

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.