Нова презимена на Српском ДНК пројекту

12. октобар 2012.

коментара: 2

Табела Српског ДНК пројекта, са подацима особа које су досад урадиле Y-ДНК анализу, допуњена је подацима преузетим из студије Родови који славе Св. Тому” (аутори Александар Бачко и Драгиша Максимовић, Генетичка и етнографска истраживања, Зборник за српску историју и етнографију, Књига 5, Београд 2010.)

Наведена књига, заједно са интернтет презентацијом „Српска ДНК – Serbian DNA“, чији утемељивач и главни покровитељ је Драгиша Максимовић (покровитељ је Милорад Ћустић, а уредник Александар Бачко), предствљају прве пројекте по питању генетичке генеалогије српских породица“.

На Српски ДНК Пројекат  из књиге “Родови који славе св. Тому” убачена су следећа презимена:

Одавић, Братић, Мишић, Каљевић, Мојсиловић, Максимовић, Јовановић, Павловић, Милојковић, Пејановић, Мијовић, Сајић, Гајић, Сијерчић, Максимовић, Шуљагић, Шишаковић, Божић, Јеличић, Остојић, Марјановић.

Српски ДНК Пројекат у овом тренутку садржи податке о укупно 201 презимену.

ПРИРЕДИО: Сарадник портала Порекло Синиша Јерковић

ДНК

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Шућур мр Петар

    Haplogrupa N*

  2. Синиша Јерковић

    Господине Шућур, ако сте ви Шућур који је тестиран и чији се подаци налазе у нашој бази Српског ДНК Пројекта било би добро да напишете шта знате о сопственом поријеклу и вашу крсну славу. Ви, заједно са вама генетски блиским Јокићем из Сивца сте генетски куриозитет за наше просторе, јер имате варијанту хаплогрупе Н која је практично непостојећа у Европи, а и у свјетским оквирима је веома ријетка. Стога би било веома интересантно одгонетнути ваше поријекло.