Порекло презимена Шарић

25. март 2012.

коментара: 38

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (38)

Одговорите

38 коментара

  1. Saric Dusan

    Postovani,zanima me moje poreklo, prezime Шарић. Hvala

  2. Милорад Богдановић

    Душане, Шарића има православне, католичке и муслиманске вјере, па нам је тешко одговорити на твоје постављено питање. Наведи нам макар мјесто последњег боравка и крсна слава коју славе твоју Шарићи, па ће и нама бити лакше да заједнички, и друге упознамо о твојим Шарићима.

  3. Saric Dusan

    Moji svi zive u Zrenjanin,a krsna slava nam je Mitrovdan. Mnoge generacije u nazad su zivele u Zrenjanin. Predpostavlja se da su se od nekud doselili u Zrenjanin.

  4. Saric Zivko

    Moj otac Milovan Saric i mnogo generacija unazad rodjeni su u selu Grmljani,Istocna Hercegovina,Popovo Polje.Krsna Slava nam je Jovandan.

  5. Дејан Шарић

    Ја могу да кажем пар ствари о пореклу Шарића на основу онога што ми је стриц причао. Говорио ми је како потичемо из Црне Горе, из једног села у близини данашњих Пљеваља. Такође ми је рекао како је средином 18. века дошло до некаквог сукоба између 2 брата Шарића, те је један остао у том селу, а други је отишао у Далмацију. Колико је прича тачна – ја не знам и не могу да тврдим, а опет чули смо сви за Шариће из Пљеваља. Такође, да кажем да сам ја лично рођен у Шибенику, а да ми је отац родом из Ђеврсака код Книна.

  6. zanima me odakle se doselila moja porodica u selo kozuhe kod modrice,najdalje samo znam pradedu zvao se teodor,slavimo djurdjevdan

  7. Dejan Šarić

    Pozdrav, zovem se Dejan Šarić i bio bih vam veoma zahvalan ako biste mi rekli nešto više o poreklu prezimena Šarić.
    Moji Šarići su doselili iz okoline Glamoča 1941. godine u Banatski Despotovac, opština Zrenjanin.. Otac, Jovan, je rođen u Jakiru, opština Glamoč a majka, Grozda rođ. Hajder, u Podgradini ili Reljinom selu..
    Takođe me interesuje da l’ postoji neki pisani dokaz o poreklu i gde može da se nabavi ?

    Hvala

  8. Живко Шарић

    Село Какањ (општина Кистање. Буковица, Далмација)
    Славимо Светог Николу. После Другог светског рата 1945 године смо се преселили у Војводину, село Станишић (општина Сомбор).

  9. NADA SARIC

    postovanje,evo i ja da se pridruzim komentarima,posto se prezivam Saric iz sela Grmljani sam od oca Andjelka Sarica iz Popovog polja i slava nam je Jovandan