Порекло презимена Шишаковић

25. марта 2012.

коментара: 2

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ШИШАКОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Шишаковић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Драглица, Златибор, Србија

Крсна слава: Томиндан

Контакт:
_________________________

Шишаковић

Хаплогрупа: R1a

Порекло: Дивош, Сремска Митровица, Србија

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

  1. Петроније

    Шишаковићи су златиборска породица, пореклом Шуљагићи. Доселили су се на то подручје у 17.веку. Славе светог Тому. Даљим пореклом су из Бугојна, одакле су у Далмацију прешли почетком 16.века, а одатле су се селили на југ према Дубровнику и Боки Которској. Док је сеоба у Далмацију била изазвана турским војним походом, сеоба на север је била потакнута економским разлозима.
    Један део ове породице, преселио се у Срем (село Дивош), где је при попису 1736.-37. забележен Стојко Шишаковић, највероватније учесник битке коју је код Бајине Баште водио оберкапетан Вук Исаковић. Пут повлачења целе јединице водио је прво у Мачву, а одатле у Срем. Из овог огранка породице је бимбаша Петроније Шишо, који је погинуо на Равњу 1813.

  2. Witam, nazywam się Mariusz. Jestem z Warszawy (Polska), ale moja rodzina pochodzi z Pilzna koło Tarnowa, gdzie najstarsi przodkowie odnotowani zostali w pierwszej połowie XVII wieku. Mój haplotyp jest identyczny jak rodziny Sziszakowiczów z miejscowości Diwosz czyli R1a1a*: 13 25 15 10 11-14 x x 12 13 11 29 16. Zbadałem tylko kilkanaście markerów więc nie wiem czy nie ma większej różnicy w dalszym łańcuchu.

    Pozdrawiam
    Mariusz Krogulski