Poreklo prezimena Ubiparipović

18. mart 2012.

komentara: 4

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Spomenko Ubiparipović

    Pozdrav. Moje ime je Spomenko Ubiparipović, 91 sam godište. Zanima me da li bi mogli saznati porijeklo Ubiparipovića? Jako me zanima istorija moje familije, pa ako možete pomoći bio bih vam jako zahvalan.

  2. U knjizi Đ. Janjatovića ”Prezimena Srba u Bosni”, stoji da UBIPARIPOVIĆI, slave Sv. Stefana (baš kao i porodica Ubiparip) i zabeležni su su u parohijama Zenička (protoprezviterat Travnički) i Peckadolnja (protoprezviterat Gerzovački). UBIPARIPI su u parohijama Baraći (protoprezv. Gerzovački) i Busovača (protoprezv. Travnički). Zbog identične Slave i mesta obitavanja, verujem da su istoga roda.
    U ”Popisu bosanskog sandžakata iz 1604.godine” u selu Busovače navedena su samo lična imena stanovnika pa je nemoguće utvrditi kako su se prezivali. Prezime Ubiparip(ović) je sigurno nastalo od nadimka.

  3. Spomenko Ubiparipović

    Da istina, Sv. Stefana slavimo. A ovo recimo da već znam, ja saam planirao malo dublje da kopam. Ali svejedno hvala vam mnogo.

  4. ordonans

    Spomenko,

    Pogledaj na jutjubu emisiju o selu Jasenovi potoci, može ti pomoći.