Порекло презимена Ћурчић

18. марта 2012.

коментара: 44

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (44)

Одговорите

44 коментара

  1. Jugoslav

    Драги презимењаци и селу Мозгову поред Алексинца постоји највећа фамилија са овим презименом. Тренутно сигурно преко 150 који живе у селу и сигурно још више оних који су одатле прешли да живе у Ниш, Алексинац и дуга места. Славимо св. Димитрија. Староседеоци смо али порекло одакле смо ту дошли није ми познато.

  2. Mladen

    Ćurčić, poreklom iz Sjenice, više nas nema tamo. Otac poreklom iz Trudovo, Nova Varoš.Slava Sveti Stefan. Starinom doseljeni iz Bjelopavlića okolina današnjeg Danilovgrada. Posle prvog srpskog ustanka kada se autohno stanovništvo iselilo sa Karađorđem u okolini Ljiga, Rudnik.

  3. Ćurčić Snežana

    Moji žive od kraja 18 veka u selu Kumane kod Zrenjanina i slave Svetog Đorđa. Moj bratanac je istraživao i saznao za tu verziju porekla iz sela Ćurčici iz Crne Gore. Da su tri brata zbog krvne osvete pobegla i jedan od njih zavrsio u Vojvodini. Ja sam do sada znala da u Vojvodini Ćurčićih ima u Đurđevu i Kuli ne znam da li i oni slave Đurđevdan. Iznenafila sam se kad sam čula deneki slave Svetog Nikolu i Stefana.