Порекло презимена Тутић

17. марта 2012.

коментара: 4

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

 1. Marko

  Da li mozete nesto vise reci o poreklu Tutica.Jedino sto znam za moje Tutice jeste da poticu iz Bajine baste i slave svetog Alimpiju.Hvala unapred

 2. Vlada

  Zanima me konkretno poreklo plemena. Prema dosadasnjim saznanjima, imam podatke da poticemo iz Ibarskog Kolasina, I da smo bili stocari na Mokroj Gori. Tokom Velike seobe Srba pod Arsenijem III Carnojevicem deo plemena tokom selidbe se zaustavio u Takovu na Rudniku. Imam saznanje o najkasnijem pretku koji je zasigurno odrastao u Takovu. Zvao se Marven, a njegov sin se zvao Milic Marvenovic Tutic. I znam da je postao otac oko 1786. Dobio je dva sina, Milovana I Jota Milicevica Tutica. O daljim precima imam sigurne podatke koji se nalaze u popisu iz 1863. Danas nosimo prezime Petrovic, I slavimo Djurdjic 16.10. I danas odrzavam imanje koje je podigao moj deda Milan, koje se nalazi u selistu Takovo u samom brdu.

 3. Zijad

  Molio bih vas ako imate kakve informacije o prezimenu Tuntić
  Unaprijed hvala

  Zijad Tuntić