Трнинић

17. марта 2012.

коментара: 2

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (2)

Одговорите

2 коментара

 1. Војислав Ананић

  Трнинић – Трњинић

  Трнинићи су до 90′ тих у Хрватској били најбројнији на Банији у Горњој Ловчи, Комоговини и Дубици. На Банију су доселили из Босанске Крајине и можемо их сврстати у корпус банијских српских крајишких презимена, славе Св. Стефана и Николу. Потврду Трнинића на Банији налазимо у топонима, на улазу у село Ловћа налази се засеок Трнинићи а изнад је Трнинића Брдо (446 м). Презиме је настало од особног имена Трњина и првобитно су били Трњинићи да би доласком у западније предјеле та варијанта нестала и остали су само Трнинићи.

  ПОРИЈЕКЛО И ЗНАЧЕЊЕ ПРЕЗИМЕНА

  За поријекло Трнинића налазимо према више извора да су из Старе Херцеговине преко Далмације, Лике и Босанске Крајине дошли на Банију и вјероватно у остале крајеве у западној Хрватској.

  Према попису становништва Хрватске из 1948. године највише Трнинића је било уписано у селима костајничког среза: Горња Ловча (74), Комоговина (45), Дубица (41), Свиница (12).

  Потврду Трнинића на Банији налазимо у топонима на мапи 371-2-3 мјерило 1:25000 гдје налазимо засеок на улазу у село Ловћа – Трнинићи. Осим тога у непосредној близини налазимо брдо изнад Ловће које се назива Трнинића Брдо (446м).

  Трнинићи на Банији су углавном православне вјере и према Радеки славе Светог Стефана и Светог Николу.

  Послије егзодуса Срба из Крајине према задњим пописима становништва Хрватске налазимо да су Трнинићи претежно Хрвати а често и Срби у Дубици (20), више их не налазимо у Горњој Ловчи , Комоговини и Свиници.

  Према проф. Бјелановићу презиме Трнинић је настало од личног имена Трњина. Осим тога у ријечницима налазимо и опћу именицу за »шиб из породице ружа« трњина = трнина.

  Потврду о настанку презимена налазимо и у књизи »Унац« од Петра Рађеновића гдје се наводи да су Трњинићи добили презиме од женског имена Трњина, дакле матроним.

  Трнинићи и Трњинићи су исто презиме, славе исте славе те разлика је само у изговору. У непосредној близини Дрвара налазимо топоним Трнинић или Трњинић Бријег, парохијско мјесто гдје нема сумње Трнинићи или Трњинићи су старосједиоци. Више о Трнинићима из Дрвара бити ће описано касније. У Хрватској и у новијим записима налазимо само презиме Трнинић.

  ТРНИНИЋИ СА БАНИЈЕ

  Насељевање Трнинића на Банију

  На Банију Трнинићи долазе са подручја подкозарја. Према А. Милиновићу, Трнинићи могу се сврстати у врло значајан дио српског становништва у дворском крају, који су се доселили у десетак миграционих таласа са подручја Козаре, а прије свега из Новског Поткозарја.

  1751- 1838 Војна Крајина

  Најстарији запис Трнинића са Баније налазимо у документу из 1751.године: „Капетан Антун Чачковић о молбама крајишника уз турску границу да им се дозволи да из Босне увезу сено и огрев, затим о рањавању једног и хватању другог босанског Србина, о састанку крајишника чије су куће спаљене, због учешћа у буни, о крајишким стражама и односу с Турцима у Босни“. Према том документу у селу Ловча уписан је крајишник Анте Трниницх (Антоније Трнинић). (Зрин, 30. Дец. 1751.)

  Годину дана касније: „Бан Карло Баћањ потврђује или преиначује казне изречене разним преступницима у банским региментима“. У том документу помињу се Драгое Терниницх (Драгоје Трнинић) и Тходор Терминицх (Теодор Трнинић). (Беч, 17. Нов.1752)

  Сљедећи документ из 1754. године гдје налазимо: „Саслушање Василија Трнинића и Николе Чалића због бигамије и потајног венчања од стране неког калуђера“. (Глина, 17. Јун. 1754)

  Према истом извору налазимо и документ из 1755.године: “ Потпуковник Јелачић пуковнику Оршићу о Кијуговом писму о свом скором повратку у Крајину, о бунтовничкој изјави једног крајишника као и о намјери двојице других крајишника да овдашње крајишке привилегије носе у Крижевачку крајину ради читања и тумачења”
  У том документу у вези привилегија налазимо; Благоје Ковацхевицх и Јаков Терниницх (Јаков Трнинић). (Зрин, 11 Феб. 1755)

  У детаљном попису калуђера и имовине манастира Комоговине налазимо и попис манастирских прњавораца из 1777. године. Троношки прњаворци калуђерима су радили најмање један пут у недељи дана. Наманстирски је старјешина прњаворцима и судио за којекаве ситнице. Према том попису налазимо табелу гдје су уписани:

  Намен дер Фамилиен
  Имена породица Алт
  Стар Гебуртхс Орт
  Мјесто Унтер ворстехенден бефинден сицх ноцх
  Међу навединима су
  Маннер
  Мушки Wеибер
  Жене Киндер
  Дјеца
  Миладин Терниницх (Миладин Трнинић) 48 Ловцха 1 1 4
  Иово Тернинић (Јово Трнинић) 10
  Петар Дробило 44 Далматиен 2 2 3
  Тхеодор Терниницх (Теодор Трнинић) 69 Ловцха 3 3 4
  Глиго Терниницх (Глиго Трнинић) 30
  Тривун Терниницх (Тривун Трнинић) 20
  Марко Терниницх (Марко Тривунић) 15

  У оставинској расправи Василија Трнинића из Двора, кбр. 9, који је умро 11 Дец.1838. године, оставивши за собом жену Василију рођену Зубер и сина Стевана, утврђено је да његовој оставинској маси треба вратити активна потраживања од крајишника Симе и Остоје Калање из Закопе, Павла и Николе Јанузовића из Јаворња, Благоја Маљковића из Јамнице и Антуна Барића из Двора, све у укупном износу од 7 форинти и 40 крајцара.

  Од 1897. године до II свјетског рата

  Према бази података Српског Друштва «Привредник» уписани су сљедећи питомци са Баније:

  1. Трнинић Васо Икин, из Двора, кбр.9, уписан је 1898.године. Повјереници су били Прибичевић Раде и Боровац учитељ а послодавац му је био Јовановић Р. Перо, трговац у Доњој Тузли.
  2. Трнинић Петар скрбник је наведен ујак Милић Благојевић из Јаворања, кбр. 26, Двор, уписан је 1900.године. Повјереник је наведен Васо Дурман а послодавац му је био Ковáцс Ференез, ременар у Суботици.
  3. Трнинић Божидар Марков, из Ловче, кбр. 64, Меченчани, уписан је 1903.године. Повјереници су били Стево Кресојевић, рав. уч. и П. Радановић а послодавац му је био Енгелхардз Карл, трговац из Осијека.
  4. Трнинић Ђуро Даничин, из Двора, кбр.9 уписан је 1927.године. Повјереници су били Др. Бараћ Бранко, пар. Димовић Петар а послодавац му је био Љујић Драгомир, трг. кол. из Крагујевца.
  5. Трнинић Јанко Васин, из Ловче, кбр.9, Меченчани, уписан је 1929.године. Повјереници су били Милојевић Тривун, уч. и Баић Данило а послодавац му је био Wинтерберг Геза, гостионичар из Бачке Тополе.
  6. Трнинић Драган Јованов, из Комоговине, кбр.31, Меченчани, уписан је 1931.године. Повјереник је била Дабић Мара, уч., Комоговина а послодавац му је био Вуков Тодор, тапетар из Сомбора.
  7. Трнинић Милан Симин, из Комоговине, кбр.58, уписан је 1940.године. Повјереник је био Мразовац С. Милош, уч., Комоговина а послодавац му је био Борчић Радован, трг. меш. из Петриње.

  1941 – 1945 II свјетски рат

  Из периода II свјетског рата у монографији Двора на Уни помиње се Милан Трнинић Мићо у два документа:
  • У командном саставу другог дворског батаљона „ Милош Чавић“ налазимо да је командант батаљона био Милан Трнинић Мићо из Комоговине, политички комесар Душан Јандрић из Жировца, (раније учитељ у Ступници), а комадири чета су били Миле Драгишић и Гојко Тинтор. Политички комесари чета су били Новак Прибићевић и Стево Цвркаљ.
  • Адам Дупало у свом раду „Против непријатеља, глади и зиме у ИВ и В офензиви“ сликовито описује почетак голготе чувене ВИИ Банијске дивизије и импресије доласка великог броја избјеглог становништва са Баније: „ На положајима испред Босанског Петровца је и цијела Седма дивизија, ту су и Крајишници. Пристигао је и цијели Партизански одред Баније на челу с комадантом Мићом Трнинићем и комесаром Душаном Јандрићем. Свима је јединствен задатак: задржати напредовање непријатеља у правцу Босанског Петровца и тако створити услове да се из Босанског Петровца извуче Врховни штаб НОБЈ и централна болница. Отада почиње драма Седме Банијске дивизије …“

  Према попису цивилних жртва ИИ свјетског са подручја Југославије налазимо укупно 205 Трнинића, а највише страдалих налазимо на Банији: Ловћа (30), Комоговина (6), Боројевићи (4), Блиња (3), Слабиња (2), Утолица (2), Свиница (1), Велики Градац (1).

  1945 – 1991 Послијератни период у Југославији

  Према првом посљератном попису у Хрватској налазимо најбројнији рој Трнинића управо на Банији у костајничком срезу гдје су пописане 182 особе, затим у Двору 8 особа и петрињском срезу 5 особа.

  Осим на Банији значајан рој Трнинића налазимо у крижевачком срезу 64 особе.

  Срез Мјесто Тотал
  Костајница Горња Ловча 74
  Комоговина 45
  Дубица 41
  Свиница 12
  Боројевићи 3
  Костајница 2
  Меченчани 2
  Храстовац Доњи 2
  Кнезовљани 1
  Двор Двор 8
  Петриња Четвртковац 2
  Петриња 2
  Миочиновићи 1

  1991 – 1995 Грађански рат и распад Југославије

  У задњем грађанском рату са територије Баније према податцима Веритаса који су постављени на интернету уписан је Трнинић Ранко.

  Презиме, име родитеља, име Датум и мјесто рођења Датум и мјесто нестанка Регион
  ТРНИНИЋ, РАНКО, ЖЕЉКО 25.06.1964 КОСТАЈНИЦА, КОСТАЈНИЦА 09.10.1991 БУДИЧИНА БАНИЈА

  Послије 1995. године попис становништва Хрватске

  Према задњем попису становништва Хрватске демографска слика се драстично промијенила тако да више не налазимо Трниниће гдје су некада били апсолутна већина у селима Ловћа и Комоговина на Банији а у Дубици се број смањио за дупло. Према Енциклопедији Хрватских презимена у данашњој Хрватској Трнинићи су углавном Хрвати, а често су и Срби у околини Хрватске Костајнице. У селу Цубинцу код Крижеваца се сваки двадесети становник презивао Трнинић. Највише их налазимо у сљедећим мјестима: Загреб (70), Ријека (25), Хрватској Дубици (20), Крижевцима (20) и Белом манастиру (20) а укупно у Хрватској је уписано 380 Трнинића у преко 150 домаћинстава, а затим даље се наводи да их је подједнако било и средином прошлог стољећа, уз мањи пад. Према попису из 1948. године биле су пописане 463 особе!

  ТРНИНИЋИ и ТРЊИНИЋИ У БОСАНСКОЈ КРАЈИНИ

  Пратећи миграциони смјер Трнинћа реверзибилним смјером од Баније преко Босне до Далмације први локалитет је Подкозарје.

  Миграциона струја становништва из Далмације и Лике, пошто је попунила ненасељено подручје око Унца, Грахова, Гламоча, Босанског Петровца, Кључа, Јајца, Змијања и Врховина, кретала се даље долином Врбаса и Сане према ријетко насељеном Поткозарју и Козари. Први период насељавања био је одмах послије 1700. године. Због честих граничних ратова у првој половини 18. вијека, долази и до помјерања становништва из ових крајева на подручју Баније. Талас досељавања био је за вријеме Лаудонова рата 1788-1799. године. Турска власт побољшава однос према хришћанском становништву и 1793. године, султан је увео неке повластице за овај народ, тако да су могли сами себи да бирају народне старјешине, с тим да их паша потврђује. Осим тога, одређено је да се Турци не смију насељавати по хришћанским насељима и да не смију ништа на силу узимати од хришћана.

  Код становника Поткозарја свјеже је предање о овом досељавању из Далмације и Лике, преко Унца, Босанског Петровца, Гламоча и Змијања, односно Врховине. Једни су остајали на заузетим кућиштима, а други из истог братства ишли и заузимали земљу даље, па су зато и иста презимена на овом миграционом правцу.
  Међу многим породицима које су доселили у подкозарје налазимо и Трниниће.

  Према истом извору налазимо и податак да су Трнинићи поријеклом из села Трнина у Колубари.

  Ипак значајнији рој Трнинића налазимо у непосредној близини Дрвара у селу Трнинића Бријег. Душан Бајић поставио је wеб презентацију Дрвара гдје налазимо презиме уписано као Трњинић исто тако и село Трњинића Бријег. Дакле изговорне варијанте Трњинић – Трнинић. Осим тога Бајић је поставио и предања о поријеклу Трнинића – Трњинића:

  Свештеник Обрад Бањац записао је: “Парохија Трнинића Бријег добила је то име од вајкада тј. још од оно доба када су наши стари Срби доселили из Херцеговине. По приповједању да су наши стари слушали од својих старијих да је само једно племе доселило које се звало Озгорастовићи. У овоме племену био је један најстарији кућни старјешина именом Радан, који се оженио неком дјевојком којој је било име Роква. Но послије неког времена ова његова супруга разболи се, те у болести остане саката, тако да није већ тако рећи могла макац с постеље. Роква допусти своме мужу да се ожени са другом, што је Радан и учинио, и Радан се ожени неком дјевојком којој је било име Трњина. За то је дознао тадашњи владика, те пође низ Босну и позове себи Радана да га пита: како ће се он оженити а још му жива прва жена? Радан све каза што је и како је тј. да му је Роква његова супруга допустила, јер је она осакатила, па не може ни с мјеста макнути, те јој нема ко ни измета (послуге) већ чинити. Владика кад је већ то и Рокву испитао и увјерио са о њезиној болести, онда збиља и допусти Радану да се вјенча с Трњином. Народ приповједа да су сва племена Роквића потомство Рокве прве жене Раданове, а Трњинићи од Трњине, због чега се и прозва Трњинића Бријег”.

  Стево Трњинић (55 г.) из Трњинића Бријега причао је о свом порјеклу овако: “Први доселили овамо мој прашукунђед Вучак и то од Вране, од мора. Вучак и брат му Муса, као мала дјеца, били за вријеме рата бачени у бјежанији. Нађу их војници. Муси висила бала из носа. Реку му: “Какав је ово муса”! Тако му остане то име. Вучак када је населио овамо био јако на гласу. Имао по хиљаду оваца и шездесет говеда”.

  Дмитар Трњинић-Јоветић казивао је да су Трњинићи старином из Херцеговине. Он је сматрао да су и Бајићи постали од Трњинића. Одавде се Трњинићи разјарали и селили на више страна као у Добрњу (Бања Лука), Мрчевце (Градишка) и на друге стране. Предање Роквића тврди да су они доселили овамо из Далмације и то из Полаче. Као да су најприје дошли у Горње Врточе, па одатле једни иселили у Заселак. Дацо Роквић имао у Заселку по стотину волова. О имену Роквић причају да је некаква њихова баба почела да сади рокву. Свијет ишао на то као чудо. Оно предање што га је записао Обрад Бањац као да говори о давнијој прошлости и старијем порјеклу Трњинића и Роквића, а ова друга предања о каснијој прошлости.

  О сродству Трњинића, Роквића и Миљевића постојало је у Дрвару овакво причање: “Био неки човјек врло згодан и није имао синова него само три кћери: Трњину, Рокву и Миљу”. Удаде их за три добра момка али им рече: “Даћу вам кћери и све што имам, али морате узети моју славу, Светог Стевана”. Ови пристану на то а и дјеца им се касније прозову по материма.

  Према истом извору Трњиниће налазимо у сљедећим селима у околини Дрвара:
  • Шиповљани: „Приведени из Трњинића Бријега прије буне у кућу Данића”.
  • Врточе: „Прешли с Трњинића Бријега. Замјенили земљу са Сабљићима.”
  • Бастаси: „Прије 140 година довели су Басташани Трњинића из Трњинић Бријега да им буде ковач. Отада су стално у тој кући ковачи. Један одавде одселио се на Косово послије 1. свјетског рата”.
  • Бобољусци: „ Трњинић дошао прије 90 година из Бастаса и приженио се у кућу Карановића”.
  • Дрвар Село: „ Трњинићи су прешли овамо из Трњинића Бријега прије 160 година“.

  Према шематизму православне митрополије и архијецезе Дабро – Босанске уз 1882. године и шемантизму епархије Пакрачке из 1892. године. Ђ. Јањатовић у књизи „Презимена Срба у Босни” наводи парохије гдје су уписани Трнинићи и Трњинићи те Крсне Славе које славе.

  Презиме Слава Парохија Протопрезвитерат
  ТРНИНИЋ АРХИЂ. СТЕФАН БАСТАСИ УНАЧКИ
  ТРНИНИЋ АРХИЂ. СТЕФАН КУКУЉЕ ГРАДИШКИ
  ТРНИНИЋ АРХИЂ. СТЕФАН ТРНИЊИЋА-БРЕГ УНАЧКИ
  ТРНИНИЋ АРХИЂ. СТЕФАН ВРТОЧКА УНАЧКИ
  ТРНИНИЋ ЂУРЂЕВДАН ТУРЈАК ГРАДИШКИ
  ТРНИНИЋ НИКОЛА ЈАСЕНИЦА КРУПСКИ
  ТРЊИНИЋ АРХИЂ. СТЕФАН БОШКОВИЋИ БАЊАЛУЧКИ
  ТРЊИНИЋ АРХИЂ. СТЕФАН ГРАДИШКА ГРАДИШКИ
  ТРЊИНИЋ АРХИЂ. СТЕФАН ЉУВША ВАРЦАРВАКУФСКИ
  ТРЊИНИЋ АРХИЂ. СТЕФАН МАХОВЉАНИ БАЊАЛУЧКИ
  ТРЊИНИЋ АРХИЂ. СТЕФАН ПАЛАНКА САНСКИ МОСТ
  ТРЊИНИЋ АРХИЂ. СТЕФАН ШЉИВНО БАЊАЛУЧКИ
  ТРЊИНИЋ ЂУРЂЕВДАН ТОМИНА САНСКИ МОСТ
  ТРЊИНИЋ ЂУРЂЕВДАН ВИНСКА И ЛИЈЕШЋЕ ДЕРВЕНТСКИ
  ТРЊИНИЋ ЛАЗАРЕВА СУБОТА БАЊАЛУКА БАЊАЛУЧКИ

  ТРНИНИЋИ У ДАЛМАЦИЈИ И ЛИЦИ

  У Далмацији у околини Бенковца налазимо Трниниће на сљедећим лоакалитетима: Кула Атлагић, Пластово, Подосоје и Задар. Крсна слава свих Трнинића у Далмацији је Свети Стефан.

  У Лици, Трниниће налзимо у мјесту Купирово код Срба гдје је 1915. Године уписана једна кућа.

  ПРИЛОГ 1 – ТРНИНИЋИ БАЗА ПОДАТАКА ПИТОМАЦА СРПСКОГ ДРУШТВА »ПРИВРЕДНИК«

  Проф. др. сц. Драго Роксандић и проф. Никола Лунић, водитељи су истраживачког пројекта о Српском привредном друштву «Привредник» (1897. – 1946.). Друштво су основали Паулина и Владимир Матијевић 1897. године. На интернету се постављен пројекат са пописом подузетника, повјереника и питомаца.
  ИД Година Презиме Име Скрбник Мјесто (адреса) Повјереник Послодавац
  276 1898 Трнинић Васо Икин 9 Двор Прибичевић Раде Јовановић Р. Перо, трговац Д. Тузла
  599 1899 Трнинић Васо Ика 9 Двор Боровац, уч. писмено Перо П. Јовановић, трговац Доња Тузла
  987 1900 Трнинић Петар тутор ујак Милић Благојевић 26 Јаворањ, Двор Васо Дурман, 231 К. Лапедат Васо Дурман, 23/1 К. Лапедат Ковáцс Ференез, ременар Суботица
  2473 1903 Трнинић Божидар Марков 64 Ловча, Мећанчани Стево Кресојевић, рав. уч., П. Радановић Енгелхардз Карл, трговац Осијек
  5012 1907 Трнинић Ђурађ Радин Бастаси, Бос. Петровац Срдић Тодор, парох, 14/7 Áгостон Пáл, ковач, Сегедин, Бецси кöр ут. 25
  6013 1908 Трнинић Петар Радин Бастаси, Дрвар Миљуш М., 28/8 Wебер Јоханн, кројач, Сегедин
  8358 1911 Трнинић Никола Радин 157 Бастаји, Дрвар М. Миљуш упр. шк. 215 Јухасз Јáнос, Сегедин, колар
  9391 1908 Трнинић Илија Радин 187 Бастаји, Дрвар Милан Косановић, учитељ Wебер Јáнос, Сегедин, кројач
  16285 1925 Трнинић Саво Станков 78 Кула Атлагић, Бенковац Магуд Божидар парох. Глигоријевић Милутин Дунђерски Богдан, кројач, Србобран
  17321 1925 Трнинић Милутин Лазин 4 Красковић, Слат. Дреновац Буздумовић Ј. Светозар, парох, Лотић Милорад Величков Милан, сарач, В. Кикинда
  17322 1925 Трнинић Радован Смиљанин 79 Красковић, Слат. Дреновац Буздумовић Ј. Светозар, парох, Григоријевић Милутин Чобанов Милан, ципелар, Србобран
  20121 1927 Трнинић Ђуро Даничин 9 Двор Др. Бараћ Бранко, пар. Димовић Петар Љујић Драгомир, трг. кол. Крагујевац
  20625 1929 Трнинић Јанко Васин 69 Ловча, Меченчани Милојевић Тривун, уч., Баић Данило Wинтерберг Геза, гостионичар, Бач. Топола
  24951 1931 Трнинић Драган Јованов 31 Комоговина, Меченчани Дабић Мара, уч., Комоговина Вуков Тодор, тапетар, Сомбор
  26998 1933 Трнинић Живан Добривојев 44 Манђелос, Ср. Митровица Ранковић Лазар, пар., Манђелос Утвић Ђока, трг. гвож., Сомбор
  28214 1935 Трнинић Никола Јанков 82 Кобаш Војводић Стеван, уч., Кобаш Талоши Јосиф, мл., колар, Бездан
  29817 1936 Трнинић Богдан Ђорђев Ст. Бановци, Ст. Пазова Антонијевић Ј. Емил, уч., Ст. Бановци Николић С. Никола, трг. ман., Књажевац
  30535 1937 Трнинић Чедомир Ранков 402 Сл. Кобаш Војводић Стеван, упр. шк., Сл. Кобаш Дајч Еуген, кројач, Нови Сад
  30654 1937 Трнинић Радован Радославов Лакташи, Бања Лука Ћивша Милорад, уч., Лакташи Блум Јохан, ужар, Нова Паланка
  30694 1937 Трнинић Владо Видин Чардачани, Бања Лука Ћивша Милорад, уч., Лакташи Станисављевић Душан, ужар, Ст. Бечеј
  33870 1939 Трнинић Радован Добривојев 38 Манђелос, Ср. Митровица Ранковић Лазар, пар., Манђелос Деспотовић Илија, кафеџија, Чачак
  34802 1940 Трнинић Милан Симин 58 Комоговина, Међенчани Мразовац С. Милош, уч., Комоговина Борчић Радован, трг. меш., Петриња
  36085 1943 Трнинић Милан Мирков Перенци, Вилић село Комесаријат за избеглице, Београд Пуваћ Лазо, кројач, Београд, Римска 8


  ПРИЛОГ 2 – ТРНИНИЋИ ПОПИС ЖРТАВА II СВЈЕТСКОГ РАТА

  Презиме Име Име оца Мјесто рођења Година
  ТРНИНИЋ АДАМ ЈОСИП КОМОГОВИНА 1885
  ТРНИНИЋ АНА СИМО ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1900
  ТРНИНИЋ АНОТА СТЕВАН ДРВАР 1912
  ТРНИНИЋ БЛАГОЈА САВО БРВАНЦИ 1912
  ТРНИНИЋ БЛАЖЕ ЂУРЂ ДРВАР СЕЛО 1900
  ТРНИНИЋ БЛАЖО СТЕВАН ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1904
  ТРНИНИЋ БОГДАН ЂУРО ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1916
  ТРНИНИЋ БОГОСЛАВ БЛАГОЈЕ БРВАНЦИ 1936
  ТРНИНИЋ БОЈА ДМИТАР ДОЊИ СРБ 1858
  ТРНИНИЋ БОЈА Ј. ЛАКТАШИ 1924
  ТРНИНИЋ БОЈА МИЋО КАМЕНИЦА 1939
  ТРНИНИЋ БОРКО ПЕТАР РЕКАВИЦЕ 1916
  ТРНИНИЋ БОСИЉКА ДУШАН ЛОВЧА 1926
  ТРНИНИЋ БОШКО ПЕТАР ЛОВЧА 1906
  ТРНИНИЋ БОЖО МИЛО ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1902
  ТРНИНИЋ БОЖО САВО ГОРЊИ РАМИЋИ 1914
  ТРНИНИЋ БОЖО СТЕВАН ЛОВЧА 1920
  ТРНИНИЋ БУДИСЛАВКА ЉУБОМИР УЗВЕЋЕ 1916
  ТРНИНИЋ ЦВЕТИН НЕГОВАН МАРТИНЦИ 1880
  ТРНИНИЋ ЦВЕТКО ВЕЛИМИР БРАДИЋ 1911
  ТРНИНИЋ ЧЕДО РАНКО СЛАВОНСКИ КОБАШ 1923
  ТРНИНИЋ ДАНИЦА ЂУРО КОМОГОВИНА 1942
  ТРНИНИЋ ДЕСАНКО ДУШАН ДОЊЕ ВОДИЧЕВО 1942
  ТРНИНИЋ ДМИТАР ЛАЗО БАРА 1880
  ТРНИНИЋ ДРАГИЦА ЂУРО ЛОВЧА 1921
  ТРНИНИЋ ДРАГИЦА МИЛОВАН ЛОВЧА 1923
  ТРНИНИЋ ДРАГИЊА ИЛИЈА ДОЊЕ ВОДИЧЕВО 1915
  ТРНИНИЋ ДРАГИЊА НН МРЧЕВЦИ 1870
  ТРНИНИЋ ДРАГО ДУШАН ДОЊЕ ВОДИЧЕВО 1932
  ТРНИНИЋ ДРАГОЉУБ ЈОВО НОВА ТОПОЛА 1924
  ТРНИНИЋ ДРАГОЉУБ НН РОГОЉИ 1901
  ТРНИНИЋ ДРАГУТИН ВАСО ДОЊЕ ВОДИЧЕВО 1921
  ТРНИНИЋ ДРАЖЕ ЂУРО БОЈИШТЕ 1921
  ТРНИНИЋ ДУШАН ДАМЈАН БАЊА ЛУКА 1888
  ТРНИНИЋ ДУШАН МИХАЈЛО ДОЊЕ ВОДИЧЕВО 1906
  ТРНИНИЋ ДУШАН МИЈО ЛОВЧА 1898
  ТРНИНИЋ ДУШАН СТЕВАН ДРВАР 1911
  ТРНИНИЋ ДУШАН СТЕВАН ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1916
  ТРНИНИЋ ДУШАН ВИД НОВА ТОПОЛА 1899
  ТРНИНИЋ ЂУЈА МИЛАН ГОРИЊА 1895
  ТРНИНИЋ ЂУКА НН БОСАНСКА ДУБИЦА 1915
  ТРНИНИЋ ЂУЛА МИЛАК КАМЕНИЦА 1922
  ТРНИНИЋ ЂУРАЂ ЈОВАН САНСКИ МОСТ 1925
  ТРНИНИЋ ЂУРЂЕ МАТИЈА ПРИСЛОНИЦА 1923
  ТРНИНИЋ ЂУРО ГЛИГО ЛОВЧА 1892
  ТРНИНИЋ ЂУРО ЈАКОВ ОПРШИНАЦ 1902
  ТРНИНИЋ ЂУРО СТАНКО ЛОВЧА 1900
  ТРНИНИЋ ГАЈО НИКОЛА ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1896
  ТРНИНИЋ ГЛИГО ПЕТАР НОВА ТОПОЛА 1884
  ТРНИНИЋ ГОЈКО ЈОВАН САНСКИ МОСТ 1923
  ТРНИНИЋ ГОЈКО ПАЈО ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1908
  ТРНИНИЋ ГОЈКО СТЕВАН ДРВАР 1916
  ТРНИНИЋ ИЛИЈА ГЛИГО ЛОВЧА 1892
  ТРНИНИЋ ИЛИЈА МИЛЕ ГОРИЊА 1895
  ТРНИНИЋ ЈАНДРИЈА ИЛИЈА ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1924
  ТРНИНИЋ ЈАНДРО ИЛИЈА ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1927
  ТРНИНИЋ ЈАНКО АНДРИЈА ПРЊАВОР 1871
  ТРНИНИЋ ЈОКА БЛАГОЈЕ БРВАНЦИ 1930
  ТРНИНИЋ ЈОКА ДМИТАР ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1874
  ТРНИНИЋ ЈОКА НИКОЛА НОВА ТОПОЛА 1899
  ТРНИНИЋ ЈОКА СИМО ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1873
  ТРНИНИЋ ЈОВАН ЈОВАН КАМЕНИЦА 1898
  ТРНИНИЋ ЈОВАН ЈОВО НОВА ТОПОЛА 1920
  ТРНИНИЋ ЈОВАНКА Ђ. ЛАКТАШИ 1898
  ТРНИНИЋ ЈОВАН НИКОЛА ДРВАР 1870
  ТРНИНИЋ ЈОВАН ПЕТАР ЛОВЧА 1904
  ТРНИНИЋ ЈОВАН ПЕТАР ЛОВЧА 1910
  ТРНИНИЋ ЈОВАН СИМА КОМОГОВИНА 1890
  ТРНИНИЋ ЈОВАН СПАСО ГРАБОВАЦ 1920
  ТРНИНИЋ ЈОВАН СТОЈАН ЛОВЧА 1904
  ТРНИНИЋ ЈОВИЦА СТЕВАН ДРВАР 1906
  ТРНИНИЋ ЈОВО ИЛИЈА ЕЛЕЗАГИЋИ 1903
  ТРНИНИЋ ЈОВО ЈОВО БРАВСКИ ВАГАНАЦ 1917
  ТРНИНИЋ ЈОВО СТЕВАН ДРВАР 1913
  ТРНИНИЋ ЈУЛИКА ЈОВАН ЛОВЧА 1908
  ТРНИНИЋ ЈУЛИКА НИКОЛА БОРОЈЕВИЋИ 1901
  ТРНИНИЋ КАТА МИЋАН СВИНИЦА 1886
  ТРНИНИЋ КРИСТА ВАСИЛ МАГЛАЈАНИ 1886
  ТРНИНИЋ ЛАЛЕ МИЛЕ КАМЕНИЦА 1925
  ТРНИНИЋ ЛАЗАР МИХАЈЛО ДОЊЕ СОКОЛОВО 1911
  ТРНИНИЋ ЉУБАН МИЛОШ БОРОЈЕВИЋИ 1926
  ТРНИНИЋ ЉУБАН ПЕТАР ЛОВЧА 1920
  ТРНИНИЋ ЉУБАН ВАСО ДОЊЕ ВОДИЧЕВО 1914
  ТРНИНИЋ ЉУБИЦА МИЈО ЛОВЧА 1892
  ТРНИНИЋ ЉУБИЦА ПЕТАР БЛИЊА 1915
  ТРНИНИЋ ЉУБОМИР СТЕВАН УЗВЕЋЕ 1893
  ТРНИНИЋ МАРА ЛУКА УТОЛИЦА 1875
  ТРНИНИЋ МАРА САВА ИЛИЏА 1901
  ТРНИНИЋ МАРИЦА МИЈО БОСАНСКА ДУБИЦА 1924
  ТРНИНИЋ МАРИЈА ДРАГУТИН НОВА ГРАДИШКА 1902
  ТРНИНИЋ МАРКО ЂОРЂЕ МАРТИНЦИ 1899
  ТРНИНИЋ МАРКО КУЗМАН ЛОВЧА 1856
  ТРНИНИЋ МАРТА НН КАМЕНИЦА 1888
  ТРНИНИЋ МИЋАН ВАСО ЛОВЧА 1918
  ТРНИНИЋ МИЋО ГЊАТИЈЕ ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1929
  ТРНИНИЋ МИЈАИЛО МАТИЈА ПРИСЛОНИЦА 1921
  ТРНИНИЋ МИЛАК МИХАИЛО КАМЕНИЦА 1886
  ТРНИНИЋ МИЛАН ДАМЈЕН МАГЛАЈАНИ 1922
  ТРНИНИЋ МИЛАН ДАВИД ЛАКТАШИ 1919
  ТРНИНИЋ МИЛАН ДУШАН ДОЊЕ ВОДИЧЕВО 1941
  ТРНИНИЋ МИЛАН ЂОКА СТАРИ БАНОВЦИ 1926
  ТРНИНИЋ МИЛАН ГЊАТИЈЕ ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1928
  ТРНИНИЋ МИЛАН ЈОШО ДОЊЕ ВОДИЧЕВО 1877
  ТРНИНИЋ МИЛАН ЈОВАН БАРА 1926
  ТРНИНИЋ МИЛАН ЛАЗАР ДРВАР СЕЛО 1922
  ТРНИНИЋ МИЛАН ЛАЗО ДРВАР 1926
  ТРНИНИЋ МИЛАН МИХАЈЛО ПЕЈИЋИ 1909
  ТРНИНИЋ МИЛАН НН ДОЊЕ ВОДИЧЕВО н.а.
  ТРНИНИЋ МИЛАН ОБРАД ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1925
  ТРНИНИЋ МИЛАН ОБРАД ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1932
  ТРНИНИЋ МИЛАН ПЕРО ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1908
  ТРНИНИЋ МИЛАН ПЕТАР МАХОВЉАНИ 1905
  ТРНИНИЋ МИЛЕ ДУШАН ДОЊЕ ВОДИЧЕВО 1933
  ТРНИНИЋ МИЛЕ ГАЈО ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1920
  ТРНИНИЋ МИЛЕ ЈОВАН КАМЕНИЦА 1887
  ТРНИНИЋ МИЛЕ ЈОВАН ТОМИНА 1877
  ТРНИНИЋ МИЛЕ НИКОЛА ГОРИЊА 1884
  ТРНИНИЋ МИЛЕ СТЕВАН УТОЛИЦА 1902
  ТРНИНИЋ МИЛИЦА ЉУБОМИР УЗВЕЋЕ 1925
  ТРНИНИЋ МИЛИЦА НН РЕСАНОВЦИ 1890
  ТРНИНИЋ МИЛКА ДУШАН ДОЊЕ ВОДИЧЕВО 1939
  ТРНИНИЋ МИЛКА ЂУРО КОМОГОВИНА 1939
  ТРНИНИЋ МИЛКА ЛАЗАР ДРВАР 1924
  ТРНИНИЋ МИЛКА ЛАЗАР ДРВАР СЕЛО 1925
  ТРНИНИЋ МИЛОРАД КОСТА ДРВАР 1920
  ТРНИНИЋ МИЛОШ НИКОЛА ДРВАР СЕЛО 1915
  ТРНИНИЋ МИЛОШ СТЕВАН ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1904
  ТРНИНИЋ МИЛОВАН МАРКО ЛОВЧА 1900
  ТРНИНИЋ МИЉА МИЛОШ ДОЊЕ ВОДИЧЕВО 1918
  ТРНИНИЋ МИЉА ВИД БРАВСКИ ВАГАНАЦ 1926
  ТРНИНИЋ МИРЈАНА БРАНКО МОШТАНИЦА 1920
  ТРНИНИЋ МИРКО ЛАЗО БРВАНЦИ 1927
  ТРНИНИЋ МИРКО МАРКО ЛОВЧА 1890
  ТРНИНИЋ МИРКО САВО КРЕЗЛУК 1919
  ТРНИНИЋ НЕНАД САВА МАГЛАЈАНИ 1912
  ТРНИНИЋ НИКОЛА ИЛИЈА ЛОВЧА 1920
  ТРНИНИЋ НИКОЛА ЈОШО ДОЊЕ ВОДИЧЕВО 1900
  ТРНИНИЋ НИКОЛА ЛАЗА НОВИ САД 1905
  ТРНИНИЋ НИКОЛА ЛАЗО БОБОЉУШЦИ 1904
  ТРНИНИЋ НИКОЛА МИЛЕ ГОРИЊА 1907
  ТРНИНИЋ НИКОЛА МИЛЕ СЛАБИЊА 1925
  ТРНИНИЋ НИКОЛА МИЛОШ БОРОЈЕВИЋИ 1921
  ТРНИНИЋ НИКОЛА ПАВЛЕ КУПИРОВО 1913
  ТРНИНИЋ НИКОЛА ПЕТАР БЛИЊА 1917
  ТРНИНИЋ НИКОЛА СТЕВАН ДРВАР 1920
  ТРНИНИЋ НИКОЛА ВАСО ЛОВЧА 1922
  ТРНИНИЋ НИНОСЛАВ ПЕТАР БЛИЊА 1913
  ТРНИНИЋ ОБРАД СТЕВАН ДРВАР 1888
  ТРНИНИЋ ОБРАД СТЕВАН ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1885
  ТРНИНИЋ ОСТОЈА ДУШАН БАЊА ЛУКА 1921
  ТРНИНИЋ ОСТОЈА М. ЛАКТАШИ 1914
  ТРНИНИЋ ОСТОЈА СТОЈАН ЛАКТАШИ 1904
  ТРНИНИЋ ПАНТА ТЕОДОР МАРТИНЦИ 1925
  ТРНИНИЋ ПАВЛИЈА НН ЛОВЧА 1892
  ТРНИНИЋ ПЕРО ЂУРО ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1897
  ТРНИНИЋ ПЕРО МИЛОШ БОРОЈЕВИЋИ 1929
  ТРНИНИЋ ПЕТАР ГЛИГО ЛОВЧА 1875
  ТРНИНИЋ ПЕТРА МАРКО ЛОВЧА 1898
  ТРНИНИЋ ПЕТРА ПЕТАР ЛОВЧА 1893
  ТРНИНИЋ ПЕТРА САВО КРАСКОВИЋ 1900
  ТРНИНИЋ ПИЛИП МИЛОШ КОМОГОВИНА 1921
  ТРНИНИЋ РАДЕ БОЈАН ВРТАЧЕ 1917
  ТРНИНИЋ РАДЕ ЈОВО БРАВСКИ ВАГАНАЦ 1915
  ТРНИНИЋ РАДЕ ЈОВО НОВА ТОПОЛА 1922
  ТРНИНИЋ РАНКО ДРАГАН СЛАВОНСКИ КОБАШ 1905
  ТРНИНИЋ САВА ЈОВАН ТОМИНА 1875
  ТРНИНИЋ САВА ПЕТАР КУКУЉЕ 1907
  ТРНИНИЋ САВКА ЖУНО НОВИ МАРТИНАЦ 1887
  ТРНИНИЋ САВО АНДРИЈА ПЕРЕНЦИ 1927
  ТРНИНИЋ САВО ПЕТАР КУКУЉЕ 1908
  ТРНИНИЋ СМИЉА МИХАИЛО КАМЕНИЦА 1919
  ТРНИНИЋ СРЕТА ЂОКА СТАРИ БАНОВЦИ 1928
  ТРНИНИЋ СРЕТКО ГОЈКО ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1929
  ТРНИНИЋ СТАКА ПЕЈО ЛАКТАШИ 1884
  ТРНИНИЋ СТАНА НИКОЛА ЛОВЧА 1903
  ТРНИНИЋ СТАНА НН ВЕЛИКИ ГРАДАЦ 1900
  ТРНИНИЋ СТАНА ОБРАД ДРВАР 1924
  ТРНИНИЋ СТАНА ОБРАД ТРНИНИЋ БРИЈЕГ н.а.
  ТРНИНИЋ СТАНА ПЕРО БОБОЉУШЦИ 1910
  ТРНИНИЋ СТАНА СТАНКО ЛОВЧА 1900
  ТРНИНИЋ СТАНКО АДАМ КОМОГОВИНА 1896
  ТРНИНИЋ СТАНКО НН ЛОВЧА 1895
  ТРНИНИЋ СТАНКО СТЕВАН ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1925
  ТРНИНИЋ СТЕВАН ДМИТАР ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1892
  ТРНИНИЋ СТЕВАН ПЕРО ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1878
  ТРНИНИЋ СТЕВО ЂУРО МАГЛАЈАНИ 1913
  ТРНИНИЋ СТЕВО МИЛЕ СЛАБИЊА 1928
  ТРНИНИЋ СТЕВО ПЕТАР БОЈИШТЕ 1923
  ТРНИНИЋ СТЕВО ПЕТАР БОЈИШТЕ 1924
  ТРНИНИЋ СТОЈАН МИЛОВАН ЛОВЧА 1919
  ТРНИНИЋ СТОЈА ПЕРО СМИОНИЦА 1914
  ТРНИНИЋ СВЕТКО ГОЈКО ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 1925
  ТРНИНИЋ ТОДОР ОБРАД ДРВАР 1926
  ТРНИНИЋ ТОМА МИЛЕ БОЈИШТЕ 1914
  ТРНИНИЋ ВАСО ГЛИГО ЛОВЧА 1892
  ТРНИНИЋ ВИД ГЛИГО НОВА ТОПОЛА 1920
  ТРНИНИЋ ВИТОМИР ЈОВАН БАРА 1932
  ТРНИНИЋ ВЛАДО МАРКО БРАВСКИ ВАГАНАЦ 1935
  ТРНИНИЋ ВОЈИСЛАВ НН ЛАКТАШИ 1914
  ТРНИНИЋ ВУЧКО НН ДРВАР 1859
  ТРНИНИЋ ВУКОСАВА ГОЈА ВРТАЧЕ 1870
  ТРНИНИЋ ЗОРА ДМИТАР БАРА 1926
  ТРНИНИЋ ЗОРКА ЉУБОМИР УЗВЕЋЕ 1924
  ТРНИНИЋ ЖИВКО ЂУРАЂ МАГЛАЈАНИ 1936
  ТРНИНИЋ ЖИВОРАД ДРАГОМИР УЗВЕЋЕ 1904

  Цоунт оф Мјесто рођења
  Мјесто рођења Тотал
  ЛОВЧА 30
  ТРНИНИЋ БРИЈЕГ 26
  ДРВАР 14
  ДОЊЕ ВОДИЧЕВО 13
  КАМЕНИЦА 8
  НОВА ТОПОЛА 7
  ЛАКТАШИ 7
  КОМОГОВИНА 6
  УЗВЕЋЕ 5
  МАГЛАЈАНИ 5
  ГОРИЊА 4
  БОРОЈЕВИЋИ 4
  БОЈИШТЕ 4
  БАРА 4
  БРАВСКИ ВАГАНАЦ 4
  ДРВАР СЕЛО 4
  БРВАНЦИ 4
  БЛИЊА 3
  МАРТИНЦИ 3
  СТАРИ БАНОВЦИ 2
  СЛАБИЊА 2
  САНСКИ МОСТ 2
  БАЊА ЛУКА 2
  СЛАВОНСКИ КОБАШ 2
  ТОМИНА 2
  УТОЛИЦА 2
  БОБОЉУШЦИ 2
  КУКУЉЕ 2
  ПРИСЛОНИЦА 2
  БОСАНСКА ДУБИЦА 2
  ВРТАЧЕ 2
  ГОРЊИ РАМИЋИ 1
  ДОЊИ СРБ 1
  СВИНИЦА 1
  ВЕЛИКИ ГРАДАЦ 1
  РОГОЉИ 1
  ДОЊЕ СОКОЛОВО 1
  СМИОНИЦА 1
  БРАДИЋ 1
  ЕЛЕЗАГИЋИ 1
  НОВИ МАРТИНАЦ 1
  РЕСАНОВЦИ 1
  НОВИ САД 1
  КРЕЗЛУК 1
  ОПРШИНАЦ 1
  КУПИРОВО 1
  ПЕЈИЋИ 1
  ГРАБОВАЦ 1
  ПЕРЕНЦИ 1
  ИЛИЏА 1
  КРАСКОВИЋ 1
  МАХОВЉАНИ 1
  ПРЊАВОР 1
  МОШТАНИЦА 1
  РЕКАВИЦЕ 1
  МРЧЕВЦИ 1
  НОВА ГРАДИШКА 1
  Гранд Тотал 205

  ПРИЛОГ 3 – ПОПИС СТАНОВНИШТВА ХРВАТСКЕ ИЗ 1948. ГОДИНЕ

  Мјесто Срез Број пописаних особа Број кућа односно породица Број особа која нису власници куће Укупно особа
  Горња Ловча Костајница 74 16 0 74
  Комоговина Костајница 44 9 1 45
  Цубинец Крижевци 41 9 2 43
  Дубица Костајница 36 13 5 41
  Загреб Загреб 28 11 1 29
  Красковић Ораховица 26 6 2 28
  Пластово Шибеник 19 3 0 19
  Перенци Славонска Пожега 18 5 0 18
  Буковје Крижевци 5 1 7 12
  Свиница Костајница 12 5 0 12
  Зидина Подравска Слатина 10 1 0 10
  Двор Двор 7 2 1 8
  Кобаш Славонски Славонски Брод 8 2 0 8
  Кула Атлагић Бенковац 8 1 0 8
  Бели Манастир Бели Манастир 5 1 2 7
  Брезовљани Крижевци 6 3 0 6
  Цабуна Нова Вировитица 6 1 0 6
  Дијелка Вировитица 6 1 0 6
  Бенковац Бенковац 5 1 0 5
  Цералије Подравска Слатина 5 2 0 5
  Дубовец Доња Стубица 5 1 0 5
  Хумљани Ораховица 5 1 0 5
  Јагоднак Бели Манастир 5 1 0 5
  Тења Осијек 5 1 0 5
  Банковци Ораховица 4 1 0 4
  Боројевићи Костајница 3 1 0 3
  Нова Градишка Нова Градишка 3 1 0 3
  Осијек Осијек 2 1 1 3
  Пореч Славонска Пожега 3 1 0 3
  Свети Петар Чврстец Крижевци 3 1 0 3
  Четвртковац Петриња 0 0 2 2
  Доње Базје Подравска Слатина 0 0 2 2
  Храстовац Доњи Костајница 0 0 2 2
  Костајница Костајница 2 2 0 2
  Крајна Ораховица 0 0 2 2
  Купирово Доњи Лапац 2 1 0 2
  Кутина Кутина 2 1 0 2
  Меченчани Костајница 2 1 0 2
  Петриња Петриња 2 1 0 2
  Тењски Антуновац Осијек 2 1 0 2
  Долићи Крапина 0 0 1 1
  Делнице Делнице 0 0 1 1
  Говеђе Поље Дарувар 1 1 0 1
  Грубишно Поље Грубишно Поље 0 0 1 1
  Кнезовљани Костајница 0 0 1 1
  Лудбрег Лудбрег 1 1 0 1
  Миочиновићи Петриња 0 0 1 1
  Подсреће Славонска Пожега 0 0 1 1
  Поље Крапина 0 0 1 1
  Преспа Бјеловар 0 0 1 1
  Проце Огулин 0 0 1 1
  Вараждин Вараждин 1 1 0 1
  Вранешевци Подравска Слатина 0 0 1 1
  Жажвић Шибеник 0 0 1 1

  Срез Мјесто Тотал
  Костајница Горња Ловча 74
  Комоговина 45
  Дубица 41
  Свиница 12
  Боројевићи 3
  Костајница 2
  Меченчани 2
  Храстовац Доњи 2
  Кнезовљани 1
  Костајница Тотал 182
  Крижевци Цубинец 43
  Буковје 12
  Брезовљани 6
  Свети Петар Чврстец 3
  Крижевци Тотал 64
  Ораховица Красковић 28
  Хумљани 5
  Банковци 4
  Крајна 2
  Ораховица Тотал 39
  Загреб Загреб 29
  Загреб Тотал 29
  Славонска Пожега Перенци 18
  Пореч 3
  Подсреће 1
  Славонска Пожега Тотал 22
  Шибеник Пластово 19
  Жажвић 1
  Шибеник Тотал 20
  Подравска Слатина Зидина 10
  Цералије 5
  Доње Базје 2
  Вранешевци 1
  Подравска Слатина Тотал 18
  Бенковац Кула Атлагић 8
  Бенковац 5
  Бенковац Тотал 13
  Вировитица Дијелка 6
  Цабуна Нова 6
  Вировитица Тотал 12
  Бели Манастир Бели Манастир 7
  Јагоднак 5
  Бели Манастир Тотал 12
  Осијек Тења 5
  Осијек 3
  Тењски Антуновац 2
  Осијек Тотал 10
  Двор Двор 8
  Двор Тотал 8
  Славонски Брод Кобаш Славонски 8
  Славонски Брод Тотал 8
  Петриња Четвртковац 2
  Петриња 2
  Миочиновићи 1
  Петриња Тотал 5
  Доња Стубица Дубовец 5
  Доња Стубица Тотал 5
  Нова Градишка Нова Градишка 3
  Нова Градишка Тотал 3
  Доњи Лапац Купирово 2
  Доњи Лапац Тотал 2
  Крапина Поље 1
  Долићи 1
  Крапина Тотал 2
  Кутина Кутина 2
  Кутина Тотал 2
  Лудбрег Лудбрег 1
  Лудбрег Тотал 1
  Делнице Делнице 1
  Делнице Тотал 1
  Вараждин Вараждин 1
  Вараждин Тотал 1
  Бјеловар Преспа 1
  Бјеловар Тотал 1
  Грубишно Поље Грубишно Поље 1
  Грубишно Поље Тотал 1
  Огулин Проце 1
  Огулин Тотал 1
  Дарувар Говеђе Поље 1
  Дарувар Тотал 1
  Гранд Тотал 463

  (Уз допуштење господина Н. Менићанина)

  Истраживање порекла и значења презимена са простора Баније – Ненад Менићанин

 2. Војислав Ананић

  ТРНИНИЋИ

  Постоје Трнинићи у Купирову код Срба општина Доњи Лапац. Тешко је утврдити јесу ли исти са Трнинићима у Бенковцу, Кули Атлагића итд. ТРНИНИЋА је различитог поријекла по мојим истраживањима, а има их и као ТРЊИНИЋ.

  Извор: Петар Ашкраба Загорски